Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      murator

murator

(11 wyników)
    • w projektach muratora znalazlam taki oto projekt www.projekty.murator.com.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=107 domek malutki, niecale 50 m2, ale wiecej mi nie potrzeba, z reszta na tyle mnie tylko stac, obecnie mieszkam w bloku w mieszkaniu 48 m2 wiec mysle ze takie mieszkanie we wlanym domku bedzie 100 lepsze. moze ktos podpowiedziec ile kosztuje m2 materialy + robocizna takiego mini domku? S.
    • Co sądzicie o tym projekcie? www.projekty.murator.pl/projekt.htm? IdProjektuD=20&action=showProject Mam wrażenie, że w końcu znalazłem mały domek, który mi odpowiada. Jest nas dwoje a domek ma spelłniać funkcję domku weekendowego. Czy ktoś może oszacować przybliżony koszt budowy?. Jeszcze jedno pytanie - chcemy nad pokojem dziennym i kuchnią mieć dach katedralny z widocznymi drewnianymi belkami, ściana za kominkiem z cegły bez tynku. Proszę o opinie fachowców ja niestety jestem l...
    • Chciałbym poznac najnowsze przepisy normujace kwestie wentylacji pomieszczeń mieszkalnych oraz innych pomieszczeń w budynkach mieszkalnych. Szczególnie interesuje mnie kwestia funkcjonowania wentylacji grawitacyjnej przy szczeln- nej stolarce okiennej,sprawy wentylowania pomieszczeń bezokiennych typu korytarze, klatki schodowe, pomieszczenia gospodarcze.Ciekaw jestem takze wrazliwości na zaniedbania w tych sprawach ze strony powiatowych urzedow nadzoru budowlanego.
    • Chciałabym prosic o ocene tego wnetrza - chodzi mi by było funkcjonalne i łatwe do ogrzania. Rzeczony projekt to "Bliski" wersja II www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=251&action=showProject Wydaje mi się, że zwartość bryły, sąsiadujące ze sobą łazienki, brak krętych korytarzy, 'śluza brudu' - tzn pomieszczenie gospodarcze między garażem a holem rokują dobrze. W papierowej wersji Muratora byly jeszcze sugestie dotyczące powiększenia przedsionka o przestrzeń spi...
    • POROTHERM czy YTONG - czym taniej budować chodzi mi o porównanie ceny i jakości . Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    • poszukuję linków lub innych źródeł, materiałów informacyjnych, książek itp dotyczących sposobu budowy kominka z otwartym paleniskiem. Kominek ma stanąć w domku letniskowym.
    • projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=382&IdKolekcji= czyżby projekt idealny??
    • Czy mozecie polecic najlepszy piec gazowy dwufunkcyjny do nowego 2pokojowego mieszkania? Dzieki
    • Poradźcie czym docieplać dach - styropianem czy wełną, jaką grubość zastosować itd. Na co zwrócić uwagę? Będę wymieniać eternit na blachodachówkę i przy okazji chcę docieplić. Czekam na wasze porady.
    • Czy wykonuje sie cos takiego? Jakie sa tego koszty? i jeszcze jedno pytanko...Co trzeba zrobic aby woda w piwnicy sie nie gromdzila zimą? Jesli znacie koszty, to takze poprosze :)
    • Zamierzam zrobic w lazience ogrzewanie podlogowe polaczone z co. Poszukuje artykulow na ten temat. Prosze o wskazowki ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się