Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      odcinek szyjny

odcinek szyjny

(4 wyniki)
    • Trzy tygodnie temu, w trakcie rannego przeciągania się po przebudzeniu coś mocno chrupneło mi w łopatce. Bolała prawa łopatka. Coś jak nerwoból, jak zawianie lub jakbym żle spała. Ból promieniował do kręgosłupa szyjnego. W pierwszych dniach po zdarzeniu nie mogłam ruszyć głową, podnieść ręki do góry. Po kilku dniach ból zmalał, tak że mogę obracać głową, ruszać ręką. Ale nadal jest. Jak pochylam głowę w dół, też boli, coś jakby ciągnęło kręgosłup. Ból cały czas jest i przeszkadz...
    • Od jakiegoś czasu pobolewała mnie szyja, aż w zeszłym tygodniu tak mnie bolała, że wybrała się do lekarza. Po badaniach okazało sie, że odcinek szyjny kręgosłupa jest całkowiecie, prosty, przy czym powinien być lekko zaokrąglony. Lekarz powiedział, że czeka mnie rehabilitacja przez długi czas, i bóle. Jak mam sobie z tym poradzić? Jest mi tak strasznie źle :(. Mam 25 lat a już takie problemy. Czy ktoś też tak miał??? CZy to bardzo utrudnia życie?
    • Mam takie pytanie, czy mając stwierdzona lordoze szyjną mozna spac na poduszce szweckiej. Wydaje mi sie ze od kiedy zaczęłam uzywać tej poduszki, gorzej sie czuje.
    • Musiałam źle spać i gdy odchyliłam gwałtownie głowę w tył (przeciągałam się ;)) to złapał mnie straszny ból i wciąż boli mnie gdy próbuję ruszać szyją. Próbowałam troszkę prostej yogi, ale nie pomaga.. co radzicie? próbować ćwiczyć? jak? poleżeć po prostu i 'odpocząć' czy może masować i rozgrzewać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się