opuchlizna

(16 wyników)
  • Hej, w lipcu założyłam wkładkę multiload CU375, w sierpniu okres mega bolesny, krwawienie obfite ale jakoś przeżyłam, obecny okres obfity choć niebolesny za to nogi mi puchną w stopniu przerqażającym, całe kostki, całe nogi bolą jak diabli a opuchlizna kilku-centymetrowa. Nie wiem co jest grane - czy to możliwe że od wkładki mimo że nie ma hormonów? Nie wiem co myśleć, czy do gina gnać, czy przezekać i na spokojnie po okresie zrobić badania ogólnie związane z krążeniem i nie wiem z czym jeszc...
  • 17 maja miałam wyciągane dwa korzenie 5 i 6 na gorze.Wczoraj miałam opuchnięty policzek.Dziś opuchlizna trzyma się i podeszła pod oko.Mam antybiotyk Taromentin.Okłady z rumianku i płukanie szałwią i rumiankiem nie pomaga. Ile trzymać się może opuchlizna?
  • Mam poważny problem... Trwa to około miesiąca - dokuczają mi bóle całego ciała (uda, plecy, ramiona, brzuch) którym dodatkowo towarzyszy nieustająca opuchlizna. Bóle odczuwam podczas dotyku, jakby całe moje ciało było "opanowane" przez zakwasy, nawet zwykłe chodzenie powoduje poruszenie skóry na ciele i wtedy też ból mi dokucza. Nie wiem co to może oznaczać? Przez ostatnie 2 lata jestem na diecie, ostatnio jednak zaczęłam jeść troszkę więcej (ważę 51kg przy wzroście 164cm)... Nie było...
  • Od piątku na wargach sromowych mam male rany ktore strasznie szczypia przy oddawaniu moczu, sa tez opuchniete. Co to może być?? bylam u lekarza i okazalo sie za mam zapalenie. Przepisał mi tabletki i masc do smarowania ale do tej pory nie pomoglo :(
  • Witajcie dziewczyny, 5 miesięcy temu urodziłam dziecko przesz cc. Caly czas jestem opuchnieta, stopy i palce, nieraz zdarza sie mrowienie. Rano jak wstaje to tak jakbym chodzila na poduszkach. W ciazy przytyłam 22 kg i zostało mi jeszcze ok 12 kg. Czy wy też tak miałyscie ?? Na wyniki ide w przyszłym tygodniu a potem z wynikami do lekarza. Myslałam ze to moze woda mi sie w organizmie zatrzymała.
  • Hej dziewczyny! Znacie jakis domowy sposób na opuchlizne, zeby szybko zeszła z twarzy? Jestem po dłutowaniu ósemki i strasznie spuchlam wiem ze w aptece mozna kupic lek na taka opuchlizne ale on jest na recepte:/ A moze znacie jakis lek na opuchlizne ktory nie jest na recepte???
  • Witam jestem spuchnięta i obolała (miałam podnoszoną zatokę i dorabianą kość). martwi mnie to, że jestem spuchnięta (LEKARZ MÓWI ZE TO NORMALNE). Czy ktoś z Was ma doświadczenie tego typu sprawach? Jak długo u was utrzymywała się opuchlizna? Jak długo Was bolało?
  • dzis rano zauwazyła ze moje wargi sromowe są dość opuchnięte i drażni mnie to. Moze wiecie co to moze byc i jakie są tego przyczyny. No i jak ewentualnie mozna sobie z tym poradzic w domowy sposob. Proszę Was bardzo o pomoc!! Z góry dziękuje.
  • Pomóżcie, co to jest?! początkowo czułam tylko lekkie swędzenie, niestety zbagatelizowąłam to,a teraz jestem przerażona! Ból nawet przy oddawaniu moczu, wszędzei pojaiwiły sie małe krostki, piecze i swędzi, nawet maśc Clotromazolum zbytnio nie przynosi ulgi.
  • dziewczyny, tydzień temu miałam cięcie, a do dziś jestem bardzo opuchnięte. bardziej niż przed porodem. mam opuchnięte kostki, stopy, ręce, i nawet oczy. czy wy też tak macie/miałyście???? kiedy mi to zejdzie? czy mogę sobie jakoś pomóc? czy coś jest nie tak u mnie? będę wdzięczna za odpowiedzi.
  • wczoraj rano, ręka spuchła, zrobiła się gorąca i boli jak cholera. Budziłam się w nocy z powodu bólu ręki......... Czym skutecznie pozbyć się opuchlizny?
  • Witajcie, potrzebuję porady. Mój facet właśnie mi dogorywa. Od kilku dni źle się czuł - wymioty, biegunka a wczoraj doszedł do tego silny ból głowy. Dziś się obudził z opuchniętą, obolałą połową twarzy. Poszedł do lekarza - dostał antybiotyk Amoxicillin. I to na tyle. Gorączka się utrzymuje, opuchlizna się powiększa, ból nieznośny, ogólne bardzo silne osłabienie. Żeby zbić temperaturę zażył polopirynę S - ale to nie pomaga zbyt długo. Po mniej więcej dwóch godzinach temperatura ...
  • hej jestem 4 dni po wyrwaniu zęba (dłutowanie i szycie),nie bolało ,ale teraz juz 2 dzień czuję duży ból ,biorę ibuprom ,dodatkowo jestem spuchnięta. Czy taki stan długo może się utrzymać,troche sie martwię bo to mój pierwszy rwany ząb i nie wiem czy wszystko jest o.k A was długo bolało i jak było z opuchlizna ,Pozdrawiam
  • Jestem prawie 3 m-c po operacji usunięcia jajnika. bardzo lubię jeżdzić na rowerze i pływać. Pani doktor powiedziała że mam sie oszczędzać przez pół roku.Czy któraś z Was jest po takiej operacji i jak długo trzeba uważać żeby wszystko dobrze się pogoiło.Kiedy zaczęłyście pływać i jeżdzić na rowerze?
  • No właśnie.. jak w temacie. często wstaję ze spuchniętymi oczami i powiekami. Dodam także, że zdarza się, że oczy mocno mi łzawią i to nocy... Co może być tego powodem?
  • sterydy(4)

Moja przyjaciolka miala wypadek. Jednym ze skutkow bylo wstrzasnienie i obrzek mozgu. Lekarze faszerowali ja sterydami. Zaobserwowane efekty uboczne: tradzik i opuchlizna. Czy sterydy powoduja jakies inne powazne skutki uboczne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się