Forum Czas Wolny, Hobby Militaria
ZMIEŃ
      pasywny

pasywny

(3 wyniki)
    • Tylko porozmawiac o systemach. Proponuje systemy naprowadzania, na poczatek. jak dla mnie, po tym co czytalem na ich temat, Track-via-missile rzadzi. Zeby nie bylo, ze to moja milosc do patriotow, to z tego co pisal kiedys marek_boa, rosjanie tez to cwicza. Sposob dzialania opisalem szczegolowo w watku o 15-km zasiegu PAC-3, tu moze tylko jednym zdaniem. Glowica jest pasywna, tzn, tylko odbiera fale radarowe od celu, ale w odroznieniu od systemow pol aktywnych nie przetwarza d...
    • Mógłbym prosić o informacje o rosyjskich systemach rozpoznania elektronicznego? Lądowych, morskich i lotniczych. Zwłaszcza służących do wykrywania emisji elektromagnetycznej (wszelkiego rodzaju) i lokalizowania w ten sposób celów.
    • nawiązując do wątku o propozycji refor gen. Kozieja eshelon napisał jak on sam widzi przyszłościową strukturę WP: Napiszę tylko te mniej szokujące i herezyjne dla konserwatystów, bo jakby przeczytali pozostałe to na 100% by nie zrozumieli i mój trud pisania byłby daremny. To, co napiszę, to nie jest wersja docelowa, tylko rozwojowa (do dopracowania). /A/ Główne elementy sił zbrojnych: 1. Element Dowódczy - Połączone Dowództwo. 2. Element Lądowy. 3. Element Powietrzny. 4. Elemen...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się