Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      pobieranie krwi

pobieranie krwi

(15 wyników)
    • jutro mam 3. dzień okresu, a idę do lekarza na badania, przez co najprawdopodobniej będę musiała mieć pobieraną krew. czy jest to bezpieczne? czy nie zmieni to wyniku badań? rano również będę oddawać próbkę moczu, czy nie zmieni to wyniku badania, jeśli mam okres...?
    • sluchajcie, to pewnie dziwnie zabrzmi i w ogole ale w najblizszych dniach bede robila badania i musze miec pobieraną krew. nie wiem dlaczego zaczelam miec jakies jazdy ze zemdleje podczas lub tuz po tym pobieraniu krwi. a ja sie omdlenia boje. lecze sie wlasnie na nerwice i jeden z "objawow" jest taki ze jakos panicznie boje sie zemdlec na ulicy. no wiec jak pomysle ze zemdleje gdzies tam, w przychodni to od razu mi slabo;). Jak czesto zdarzają sie takie omdlenia? wiecie moze? no i moze...
    • Czy ktoś ma jakąś radę żeby przezwyciężyć lęk przed tym badaniem?Zawsze robi mi się słabo na samą myśl o tym a co mówić o samym badaniu.Zawsze ktoś musi ze mną wchodzić do gabinetu bo sama się boję.Mimo że nie patrzę jak mi pobierają krew,zawsze po fakcie jest mi słabo i mdło.Co ja mam robić?Mam niskie ciśnienie 90/60 może to też jakiś powód?Błagam o pomoc!Co ja zrobię jak zajdę w ciążę i trzeba będzie robić badanie co miesiąc???
    • dziewczyny-jutro ide na pobranie krwi...jak mus to mus...problem w tym,ze zawsze mdleje po pobraniu...jak temu zapobiegac?moze Wy macie jakies metody? ponoc dobrze jest zjesc zaraz po czekolade...moze jeszcze jakies rady? pozdrawiam
    • konkretnie chodzi mi o beta hcg. czy sa jakies wskazania do tego badania? wydaje mi sie ze jedzenie nie ma nic wspolnego z pobieraniem krwi prawda? prosze o szybką odpowiedz
    • Chciałabym zrobić sobie badanie krwi, ale sie strasznie boję :-(((Aż mi słabo gdy tylko pomyslę o igle brr. I do tego żył mi nie widać bo zaraz gdzieś się chowają. Macie może jakiś sposób na przezwyciężenie strachu? Pozdrawiam Marzena
    • Witam! Mam taki nietypowy problem. Mam bardzo niewidoczne żyły i cieżko jest mi pobrać krew.A poza tym mdleje. To tak w skrócie. Dzis byłam na pobieraniu krwi i panie nakłuły mnie 7 razy przy czym nie znalazły żyły. W miedzyczasie robiło mi sie słabo i kładam sie na kozetke. W koncu chyba żeby mnie już "załatwić" piobrały mi krew z palca chociaż też nie było lepiej.A poza tym z palca nie zrobią mi cholesterolu. Nie wiem co mam robic.Mam tak od dzieciństwa. teraz planujemy zmężem c...
    • co z nim zrobić? jest naprawdę duży i fioletowy, czy to samo zejdzie? mam nadzieję, że to nic poważnego, nigdy wcześniej nie miałam siniaka po ukłuciu igłą.
    • Zaplanowałam sobie okresowe badania, a wypada mi wtedy okres, czy to przeszkadza? powinno sie pobierac krew w czasie okresu?
    • Zastanawiam się, czy można. Jeśli jedynym problemem jest ewentualne osłabienie, to nie ma sprawy, ale obawiam się, czy wynii nie będą w jakiś sposób zafałszowane?
    • Czy utrata krwi miesiączkowej może spowodować podobne osłabienie jak np. utrata krwi przy pobieraniu krwi do badania?
    • nie wiem, czy to moze mieć związek z ciśnieniem, czy z tym, że jestem bardzo szczupła, ale na dłoniach i nadgarstkach mam wystajace zyły.. juz zaczynam miec kompleksy na tym punkcie. Brzydko to wyglada. Czy któras z Was ma podobny problem lub zna przyczynę? na razie sposób znalazłam jeden- gdy podnosze ręce do góry, od razu sie wygładzają. No ale nie będe chodzić z łapkami w górze ;-)
    • Mam pytanie, czy laborantka przez pobraniem krwi ma OBOWIĄZEK zmienić rękawiczki? Jestem przekonana że tak, ale laborantka mnie poinformowała że RĘKAWICZKI SĄ DLA JEJ BEZPIECZEŃSTWA i nie musi ich zmieniać. No wkurzyłam się. Oczywiście zanim mi pobrała krew kazałam jej zmienić mimo wszystko. Byłam wściekła że nie zwróciłam uwagi przed pobraniem krwi mojemu dziecku. Czy istnieje jakiś przepis który by potwierdził moją tezę? pozdrawiam a_fikus
    • TSH(21)

Czy ma znaczenie o jakiej porze dnia lub nocy jest pobierana krew do badania TSH? Bardzo wczesnym rankiem (miałam pobierana krew o 4:30) tsh wyszło mi ponad 7,11 , a za kilka dni miałam pobieraną krew o 9 rano i tsh miałam 1,27.
    • Witam i test pytam.. Jak taki test wyglada i ile trwa?? i co to takiego ten metocroplamid???, czy wpływa na samopoczucie??? itd... Czekam na odzew, pozdrawiam Beata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się