pobieranie krwi

(3 wyniki)
  • Opowiedziałam mojemu Jaśkowi jak wygląda dokładnie badanie, uprzedziłam, że moze być nieprzyjemne, pośmieliśmy się, że będzie miał w pęcherzu farbkę ciekawe jakiego koloru. Tymczasem przestraszył się leżenia na wysokim lóżku zabiegowym, miał wrażenie, że spadnie i zanim zdążył sie rozluźnić pielęgniarka zaczęła wkładać cewnik no i zaczął bardzoe płakać i krzyczeć, że go strasznie boli i prosić, żeby wyjęła tę rureczkę. Pielęgniarka próbowała wepchnąć głębiej ale nie udawało się w ...
  • Rzadko do was zaglądam ale czytam często. Wczoraj byliśmy z Tysiakiem na kontroli u nefrologa (Klinika Nefrologii, szpital na Szaserów, Wawa). Tyśka ostatnią bakteriurię miała w sierpniu 2004. W październiku 2005 miała częstomocz ale wyniki badań były o.k. (pewnie dlatego, że zwiększyłam dawkę furaginu). Nasza Pani dr zapisała nas na ponowną cystografię 8 grudnia br. Boję się, bo pamiętam jaki krzyk był przy pierwszej w marcu 2004r. Jak przygotować 2latka na pobyt w szpitalu i...
  • Wydaje mi się że nie ma to medycznego uzasadnienia ale czytałam w kilku wątkach że dzieciaki czekające na cystografię miały pobieraną krew w szpitalu. Czy ktoś mi może odpowiedzieć na to pytanie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się