Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Antykoncepcja
ZMIEŃ
      prezerwatywy

prezerwatywy

(43 wyniki)
    • Pytam, bo nie mam doświadczenia, ale co sądzicie o takim połączeniu: tabletki + prezerwatywa? Czy można powiedzieć że daje ono 100% zabezpieczenia? Czy stosując same tabletki zabezpieczacie się dodatkowo prezerwatywą?
    • Mam pytanie takie dziwne moze ale wdzieczny bede za pomoc.Czy np. kochajac sie ze swoja partnerka pod prysznicem. uzywajac prezerwatywy to czy to moze zaszkodzic jakos tzn chodzi mi wode. bo wiem ze dodatkowych nawilzaczy nie powinno sie stosowac
    • mam 18 lat, nie uprawiałam jeszcze sexu,ale nigdy nic nie wiadomo... mam wiele znajomych, ktore uprawiajac sex zabezpieczając sie tylko gumką nie zaszły w ciąże. A podobno prezerwatywa daje tylko ok75% pewności.. Czy zależy to od jakości gumek ? słyszałam ze można stosować jeszcze globulki ale są one niemiłe w użyciu i psują radość sexu. Co najlepiej radzicie młodym dziewczynom?
    • Witam!!! Mam pytanko czy kochacie sie ze swoimi chlopakami tak jak ja okolo 4 razy w miesiacu i czy uzywanie w tym przypadku tylko gumek w zupelnosci wystarczy . Na razie biore tabletki ale to jest bez sensu . Czy uzywacie tylko prezerwatywy i jest ok??????????
    • Moja ginekolog zalieciła mi odstawienie tabletek ze względu na dużą prawdopodobność żylaków i zaleciła prezerwatywy. Jestem więc na nie skazana, ale mocno się obawiam ich zawodności. Czy któraś z Was stosuje tylko prezerwatywy? jak za skotecznością?bardzo proszę o odpowiedzi.Dzieki:)
    • Po kilku latach brania tabletek anty dziś zaczęłam nowy cykl bez tabletek. Nie chce mieć więcej dzieci. Co jeszcze mogę stosować razem z prezerwatywą? Moje cykle są długaśne wiec i tak będę miała stresa, dlatego chce sie jak najlepiej zabezpieczyć.
    • Czy to prawda, ze globulki rozpuszczaja prezerwatywy?? Odstawiam pigulki na dluzszy czas i chcialabym stosowac wspomninan w temacie metode, tylko ze wolalabym sie upewnic jak to jest, bo czesc ludzi mowi, ze nie, a znow w necie czytalam wypowiedz lekarza, ktory stwierdzil, ze rozpuszczaja(moja lekarka nic o tym nie wspomniala). Z gory dzieki za odpowiedz!
    • hej. jestem przed pierwszym razem (nieważne ile mam lat) mam pytanie- - Mam mały problem z penisem, podczas wzwodu niejest on do końca tak twardy , jak być powinien, poza tym jest lekko zakrzywiony w dół. Czy jest sens użycia prezerwatywy w takim przypadku, czy niebędzie się fałdowała i zsówała podczas stosunku, czy się nie przetrze? z goryd ziekuje za odp
    • Mam prosbe niech wpisuja sie osoby ktore uzywaja tylko prezerwatyw aby sie zabezpieczyc.Ile czasu stosujecie juz te metode i z jakimi skutkami?
    • Jestem glupia, wiec niech mi ktos wytlumaczy. W ostatnim czasie nie mam co robic, wiec siedze i ogladam te glupie talk showy, w ktorych co drugi temat to: "zaszlam w niechciana ciaze". I dziewczyny tlumacza sie, ze pigulki zawiodly, prezerwatywa pekla, itd. Temat pigulek juz nie raz tu byl dyskutowany, wiec nie powracajmy do tego. Daly mi to jednak troche do myslenia, te pekajace prezerwatywy... Bylam w roznych zwiazkach i zabezpieczalismy sie zawsze albo pigulkami albo prezerwatywa. An...
    • czujecie się zabezpieczone?
    • Nic innego nie uchroni przed chorobami wenerycznymi, nie ma skutkow ubocznych (sa wersje nie lateksowe dla uczulonych). To jedyna metoda, ktora uzywam od zawsze, a jest to prawie 20 lat. Prawda jest taka, ze wiekszosc kobiet naraza swoje zdrowie biorac hormonow, bo facet za nic nie zalozy gumy. Szkoda mi Was.
    • Kto żywa i potwierdza?
    • Widziałam prezerwatywy o nazwie "Life" . Poplakalysmy się z córką ze smiechu przed gablotką.
    • wiem, ze nigdy nie ma 100% ale czy pewnosc jest powiedzmy taka jak przy tabletkach anty? przez bardzo dlugi czas - 3,5 roku, bralam tabletki (harmonet) teraz musze je odstawic i zbiega sie to z moim wyjazdem nad morzem (jade z chlopakiem ;) boje sie, bo po odstawieniu jest zwiekszone ryzyko zajscia w ciaze i szukam czegos co zapewni mi podobna pewnosc do tabletek. pomozecie?
    • Czy takie zabezpieczenie to juz przesada, wedlug was oczywiscie. Dopiero zaczynam i troche panikuje, mam wrazenie ze tabletki to za malo :/ wiem, ze bardzo duzo kobiet stosuje tylko i wylacznie tabletki i jest ok, ale zdazaja sie przeciez wpadki, jakos nie moge sie przekonac :(
    • dziewczyny prosze o rade. zsuneła nam sie gumka gdy moj luby wychodzil ze mnie. nie mial wytrysku, ale dotknal mnie swoim "generalem" w wewnetrzna czesc uda( bardzo blisko wejscia do pochwy). zaraz po tym pobieglam do lazienki i sie umylam... nie mam pojecia ktory to byl dzien cyklu - jestem po odstawieniu pigulek, okres mam nieregularny( tzn w dniu kochania sie byl to 36 dzien od ostatniego pierwszego dnia okresu). no i panikuje tu sobie w domu... :( boje sie ciazy. i prosze powi...
    • Jestem straszną histeryczką, ale muszę wiedzieć- Kochałam się z moim chłopakiem jakieś 2 godz. temu i pierwszy raz w życiu prezerwatywa została we mnie,a z niej wypłyneła na łóżko całą zawartość jej, (oboje z partnerem mieliśmy orgazm) ostrożnie ją wyciągnęłam, ale czy jest jakaś możliwośc zajścia w ciąże? Nie używam żadnych innych środków antykoncepcyjnych. Dodam, że po jej wyciągnięciu "ze mnie" jeszcze coś spłynęło. Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam
    • Zrezygnowałam z brania tabletek, ale boję się zaufać jedynie prezerwatywą.Co radzicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się