Dodaj do ulubionych

Tabletki + prezerwatywa

15.11.05, 19:29
Czy takie zabezpieczenie to juz przesada, wedlug was oczywiscie. Dopiero
zaczynam i troche panikuje, mam wrazenie ze tabletki to za malo uncertain wiem, ze
bardzo duzo kobiet stosuje tylko i wylacznie tabletki i jest ok, ale zdazaja
sie przeciez wpadki, jakos nie moge sie przekonac sad
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Tabletki + prezerwatywa 15.11.05, 20:25
      przesada, ale kazdy orze jak moze.
    • florencja29 Re: Tabletki + prezerwatywa 16.11.05, 09:11
      Moim zdaniem, jeśli masz stałego partnera to przesada.
      • edytka20 Re: Tabletki + prezerwatywa 16.11.05, 10:47
        Oczywiscie nie chodzi mi tutaj o uzywanie prezerwatywy w celu zabezpieczenia
        sie przed jakimis chorobami, bo pod tym wzgledem mamy do siebie pelne zaufanie
        lecz o dodatkowe zabezpieczenie przed ciaza
        • anusia29 Re: Tabletki + prezerwatywa 16.11.05, 17:54
          przesada
    • 24680d Re: Tabletki + prezerwatywa 16.11.05, 18:57
      własnie mnie to też zastanawiało indifferent a napisze jakie jest prawdopodobiensto ze
      mozna nie zajsc jesli sa tylko tabletki suspicious ? pozdrawiam ...
    • edytka20 Re: Tabletki + prezerwatywa 16.11.05, 20:28
      no skutecznosc tabletek to 99,9 big_grin jednak w moim otoczeniu jest bardzo wiele
      kobiet ktore wpadly mimo ze braly te cholerne tabletki. Denerwuje mnie to!!!!!!
      • 24680d do edytka20 16.11.05, 23:31
        :o:o:o ... indifferentindifferent no to bardzo mnie to dziwi indifferent a Twoje znajome zazywaja moze
        Yasmin?
      • the_kami Re: Tabletki + prezerwatywa 17.11.05, 12:07
        A dasz sobie uciąć rękę za to, że żadna z nich nie zapomniała 'tylko' jednej
        (albo 'tylko' trzech...) tabletek w cyklu? Że żadna z nich nie przedłużyła
        przerwy z 7 do 10-12-15 dni, bo chciała przesunąć miesiączkę? Że żadna z nich w
        czasie brania pigułek nie miała kłopotów żołądkowych? Nie brała antybiotyków?
        Powiem uczciwie - ja w pigułkowe - naprawdę _pigułkowe_ - wpadki nie wierzę. To
        jakieś totalne kuriozum. Z tego, co czytałam, to te wpadki najczęściej są winą
        zażywającej pigułki kobiety.
        • 24680d Re: Tabletki + prezerwatywa 19.11.05, 16:38
          Z tego, co czytałam, to te wpadki najczęściej są winą
          > zażywającej pigułki kobiety.
          >
          bardzo dobra uwaga !!

Edytka jesli stosujesz sie do ulotki (dokładnie jak jest napisane i jak
          powiedzial Ci lekarz...) wydaje mi sie ze jest mało prawdopodobne zajscie...
    • florencja29 Re: Tabletki + prezerwatywa 17.11.05, 09:19
      Nie mówię, że tabletki są w 100% skuteczne, bo nic nie jest, ale ja nie znam
      nikogo, kto wpdałby na tabletkach.
    • edytka20 Re: Tabletki + prezerwatywa 17.11.05, 18:29
      Dzieki Wam dziewczyny, mam nadzieje ze nie uwazacie mnie za jakas wariatke co
      sama dokladnie nie wie czego chce, ja po prostu nie chcialabym niczego pozniej
      zalowac. A co do skutecznosci to oczywiscie nie dam sobie glowy uciac ze
      tabletki byly brane zgodnie z ulotka i zaleceniami lekarzy, jednak byly to
      kobiety juz dojrzaly, ale z drugiej strony kazdemu sie moze zdarzyc.
    • lola1231 Re: Tabletki + prezerwatywa 19.11.05, 17:18
      edytko spokojnie! to ze panikujesz to normalne - wiekszosc panikowala - ja tez.
      dla mnie musialo minac 3miesiaca zanim zaczelam ufac tabletkom. jak sie
      przelamiesz i zobaczysz ze wszystko ok, to minie strach. lae dla spokoju nerwow
      uzywaj prezerwatywy dotad, dokad bedziesz sie czula niepewnie. trzymam kciuki
      ze juz niedlugo smile
      • edytka20 Re: Tabletki + prezerwatywa 20.11.05, 09:56
        Dziekuje Ci bardzo smile
        • anna_deszczowa Re: Tabletki + prezerwatywa 21.11.05, 12:09
          zgadzam sie, w pewnym momencie nadejdzie chwila ze zdecydujesz sie wyrzucic
          gumy. ja tez od poczatku brania pigul, jeszcze przez prawie rok zabezpieczalam
          sie gumka. ale mi przeszlo. tez ci tego zycze :]
          • zipjc Re: Tabletki + prezerwatywa 28.11.05, 11:01
            a ja z moim chlopakiem ( sam tak postanowil ) stosujemy oprocz tabletek
            stosunek przerywany, ja sie bardzo boje ciazy i on tez,moze to dziwne...ale
            wtedy czujemy sie pewniej... jak kochalismy sie do konca to denerwowalismy sie
            po prostu a teraz juz nie.... wiem ze niektorzy powiedza ze takie przerywanie
            to nie jest kochanie sie do konca ale nam to odpowiada, a przeciez o to chodzi
            prawda??
            • edytka20 Re: Tabletki + prezerwatywa 28.11.05, 11:27
              No pewnie smile
    • karolina113 Re: Tabletki + prezerwatywa 05.12.05, 13:37
      Czesc!
      Kiedys pytala o to samo. Wszycy mowili, ze to przesada i ze walnieta jestem.
      Niech sobie mowia, maja pewnie racej. Ale ja mimo regularnego brania tabletek
      zawsze stosuje z narzeczonym prezerwatywy -nie lubie ich,to fakt, ale do slubu
      tak postanowilismy. To nam daje pewnosc. A poza tym ja czesto sie przeziebiam,
      wymiotuje, ostatnio bralam antybiotyk - wiec tak jest rozsadniej. Jesli
      tabletki beda mialy obnizona skutecznosc to zostaje gumka.
      Rob tak, zebys Ty sie z tym dobrze czula.
    • agusia_1988 Re: Tabletki + prezerwatywa 05.12.05, 16:53
      ja sie kochlam juz w pierwszym dniu brania (okres). najpierw bylo wspolzycie a
      potem branie pigulek.pozniej ani razu nie stosowalam prezerwatyw dla ochrony,
      tylko moze 3 razy do niechcianej spermy w pochwie.

a wpadki zdarzaja sie przez niedbalstwo.alkohol w nadmiernych ilosciach,
      zapomnienie wziasc na czas a wczesniej sie wspolzylo.
      • edytka20 Re: Tabletki + prezerwatywa 05.12.05, 18:25
        Przegadam ta sprawe z moim ukochanym i na pewno dojdziemy do jakiegos
        porozumienia smile)
        • agusia_1988 Re: Tabletki + prezerwatywa 05.12.05, 20:04
          ja rozumiem ze ktos sie boi. to zrozumiale. tez jakies obawy mialam. nowa
          metoda nie sprawdzona, a siostra mi pigulki polecila.trzba pamietac tylko o
          braniu.
          a prezerwatywa moze mezczyznie troszke "przeszkadzac".odczucia nie sa chyba
          przyjemne
          • edytka20 Re: Tabletki + prezerwatywa 05.12.05, 22:39
            Wydaje mi sie ze jakos sie dogadamy smile ale jesli caly czas bedziemy myslec o
            tym czy aby nie zajde w ciaze to to chyba do przyjemnych tez nalezec nie
            bedzie uncertain opowiem jak bylo big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            • agusia_1988 Re: Tabletki + prezerwatywa 06.12.05, 22:13
              napewno nie bedzie przyjemnie, jak sie bedziecie przejmowac,a partner tez
              bedzie odczuwal dyskomfort wchodzenia do pochwy z gumka
              • edytka20 Re: Tabletki + prezerwatywa 08.12.05, 15:44
                faceci maja ponoc tak ze jednym gumka przeszkadza a innym nie i pewnie znajda
                sie i tacy ktorym lepiej z big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
              • hawwah22 Re: Tabletki + prezerwatywa 13.12.05, 15:26
                bez przesady z tym dyskomfortem co prawda facetem nie jestem i nie wiem jak to
                jest do konca, ale no sorry ryzykowac jakies syfstwa przenoszone droga plciowa
                bo On odczuwa dyskomfort ??? no sorry woz albo przewoz
                oczywiscie co innego gdzy ma sie pelne zaufanie do partnera
                • agusia_1988 Re: Tabletki + prezerwatywa 14.12.05, 20:52
                  bez przesady z tym dyskomfortem co prawda facetem nie jestem i nie wiem jak to
                  jest do konca, ale no sorry ryzykowac jakies syfstwa przenoszone droga plciowa
                  bo On odczuwa dyskomfort ??? no sorry woz albo przewoz
                  oczywiscie co innego gdzy ma sie pelne zaufanie do partnera

ja akurat wiem ze moj chlopak nie odczuwa zabardzo przyjemnosci. nie zapominaj
                  ze mozna byc uczulonym na lateks wiec gumki odpadaja.
                  jak zdradzasz partnera albo on ciebie zdradza(albo wzajemnie) to mozecie miec
                  sobie jak chcecie syfa. ja ufam mojemu facetowi i nigdy mnie nie zdradzil i nie
                  zdradzi(od 2 lat jestesmy razem)a jezeli to o mnie chodzi to go zdradzilam ale
                  nie seksualnie. to po co pigulki w takim razie? skoro mozna uzywac prezerwatyw
                  i kalendarzyka i jednoczesnie w razie wiekszej pewnosci globulki plemnikobojcze
                  (jako dodatkowa trzecia metoda)?
    • edytka20 Re: Tabletki + prezerwatywa 13.12.05, 18:44
      Ja juz sie nie moge doczekac smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka