przepukliny

(16 wyników)
  • proszę o pomoc w chorobie która jest stwierdzona po wykonanej gastroskopii przepuklina rozworu przełykowego a dolegliwościami związanymi z uczuciem kluski w gardle ,uporczywym kaszlem(2xpojawiła się krew w plwocinie),osłabieniem wykonane badanie ob-38,wbc-10,58 a w rozmazie krwi eos%-1,1.badanie RTG klatki piersiowej opis wzmożony rysunek naczyniowy w dolnych polach płucnych .obawa moja polega czy to choroba płuc czy wina przepukliny.
  • mam tendencje do produkcji przepuklin... dwa razy juz bylam operowana (przepuklina pepkowa a potem brzuszna, nad pepkiem)... lekarz powiedzial mi ze typowe cwiczenia na ujedrnienie miesni brzucha (np "brzuszki") u mnie sa niewskazana wlasnie z tego powodu ze najprawdopodobniej mogly by doprowadzic do nastepnych przepuklin... to co ja mam, psiakostka, zrobic zeby sie pozbyc smietnika/"fartuszka" ktory mi zostal po trzech ciazach?
  • Mam pytanie,czy któraś z Was miała może lub ma przepuklinę pępkową.Mi ona wyszła w ciąży,teraz niedawno odwiedziłam dwóch różnych chirurgów i oni jednym głosem stwierdzili że jestem młoda i to tylko się będzie powiększało wiec trzeba usunąć.Natomiast lekarz rodzinny gdy poszłam na badania zaskoczył się bardzo,mówiąc "po co ja to usuwam"?Co o tym myślicie?
  • Dziewczyny może któraś miała po cc przepukline ?. Dzisiaj -8 dni po cc wyczułam nad blizną zgrubienie- dość spore i bardzo gorące. sama nie wiem czy to przepuklina czy coś innego i lekko zaczynam panikować.
  • Ostatnio mam b silne "rwanie"w dole brzucha. Trwa to już kilka dni,na początku myślałam że to jajeczkowanie(tak mi się objawia i to ten czas),ale jajeczkowanie mam góra 3 dni. Ten ból trwa juz jakieś 6 dni,a że przenoszę ostatnio dość duże ciężary(np.30kg)obawiam się że to jakieś naderwanie mięsni bądź początki przepukliny. Dziewczyny,nie znam się,ale może któraś z Was się zna?
  • dziewczyny, pomóżcie bo się zamartwiam! Wyczułam lekkie zgrubienie w okolicy blizny po cc, wyczytałam, że czasem powikłaniem po cc jest przepuklina i jestem przerażona. Czy zetknełyście się z tym? wiecie coś na ten temat? jak to sie doklądnie objwia i jak leczy? Błagam, pomóżcie Kasia
  • Wlasnie wczoraj wymacalam siobie w moim "faldku pociazowo-tluszczowym" ze cos mi sie uwypuklilo na kawalku blizny (dlugie tak na 3-4 cm). Nie wyglada to na zaden krwiak czy cos innego... od razu mi sie skojarzylo z przepuklina..... czy spotkalyscie sie z czyms takim.... nie chce kolejnej operacji a juz wyczytalam ze wlasciwie innej metody sie nie stosuje, chyba ze u osob u ktorych operacja z innych wzgledow nie jest wskazana..... moze panikuje ale nie wyglada mi to na cos innego.....
  • Mam przepuklinę rozworu przełykowego przepony(tzw. refluks przełykowy) rozpoznaną kilka lat temu. Zazwyczaj nie cierpię specjalnie z tego powodu przy przestrzeganiu pewnych prostych zasad. Przpomniało mi się jednak, że lekarz napomknął, że jak będę w ciąży to "on mi nie zazdrości". Podobno wymioty i nudności nonstop, że życ się nie da... A ja właśnie planuję ciążę niedługo... Zastanawiam się jak to będzie wyglądało. Czy któraś z Was ma podobną dolegliwość i była już w ciąży? Z góry dziekuję
  • Nie wiem czy siedzieć, czy leżeć czy wisieć...ból nie do wytrzymania! Wysunął mi się krążek międzykręgowy i uciska na nerw kulszowy. (L5-S1) - nie zamierzam się operować, ale boję się, że jeśli zajdę w ciążę to sprawa pogorszy się na tyle, że poronię, alebo zostanę całkowicie unieruchomiona w łóżku... ZWARIUJĘ.... Czy któraś z Was miała już ten problem?
  • przepuklina brzuszna mi się trafiła, jutro idę do lekarza, ale poczytałam sobie wczoraj w necie, że jedyną skuteczną metodą jest operacja (kolejna w moim przypadku). mam pytanie - czy któraś z was miała taką przypadłość i zoperowała? jakieś skutki uboczne? leczenie pooperacyjne długo trwa? dzięki za solidne odpowiedzi.
  • podczas kąpieli nagle wyskoczyła mi dziwna kulka w okolicy pępka po lewej stronie i okropnie bolała,wygłądała jak wystajacy łokieć z brzucha.Strasznie sie przestraszyłam -co to może być.jak ją rozmasowałam to się schowała, ale zaraz znowu wyszła i pojawił się dretwiejący ból.bardzo sie boje,już miałam dzwonic na pogotowie,co to może być?teraz już nie boli, tylko brzuch jakoś dziwnie twardzy w tym miejscu.prosze o rady.
  • Od kilku już lat cierpię na dziwną przypadłość - w prawym dole biodrowym pojawia mi się dziwne wybrzuszenie. Często dzieje się tak w gorącej kąpieli, ewentualnie kiedy długo się nie wypróżniam. U lekarza byłam z tym kilka lat temu, zaraz, jak zaczęło się pojawiać. Pani dr po wielu badaniach doszła do wniosku, że to nie jajnik, ale lamblia na wyrostku robaczkowym. Lamblię wyleczyłam, a dolegliwość została. Kiedy potem powiedziałam o tym innemu lekarzowi, nakazał mi pokazanie tego wybrz...
  • wlasnie kolezanka dowiedziala sie ze ma przepuchline kregoslupa moze ktoras mama przechodzila taka chorobe ,dowiedziala sie ze bez operacji sie nie obejdzie moze ktoras mama to przeszla i mogla by napisac cos na ten temat .dzieki sliczne
  • Właśnie dzisiaj wyczułam zgrubienie w pachwinie (poniżej okolic bikini, przy górnej wewnętrznej części uda) i tylko po jednej stronie. Jest dosyć duże i wyczuwam go przy dotyku, nie widać go gołym okiem. O co może chodzić. I tak dzisiaj idę do lekarza, ale dopiewrov poźnym wieczorem, ale teraz - po prostu czuję strach. Co to może być??????
  • co to jest, boli mnie przy ucisku, mam ten bol od dwoch dni, wczesniej mialam ta kulke, ale mnie nie bolala, pojawila sie po porodzie, czyli ok 2 lata temu.
  • Jestem rok po porodzie przez cc. Zauważyłam, że w moim brzuchu jak się odegnę do tyłu (stojąc) tworzy się przerwa (idąca pionowo) między mięśniami. Poszłam do lekarza. Pani internista dała mi skierowanie do chirurga. Powiedziała, że to się mięśnie rozeszły i że czeka mnie operacja. Powiedzcie proszę czy słyszałyście o czymś takim? Dlaczego mi się tak porobiło... jestem na prawdę podłamana :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się