reumatolog

(4 wyniki)
  • Chciałam Was zapytać czy któraś z Was cierpi na objaw/chorobę Reynaulda. Chodzi o blednięcie dłoni i stóp wskutek niedopływania krwi kiedy wychładza się organizm. Ja mam 26 lat. Cierpię na objaw Reynaulda od ok. 10 lat. Z każdym rokiem jest gorzej. Zaczęło się od blednięcia jednego, dwóch palców dłoni. Teraz to już całe dłonie i stopy. Tracę praktycznie czucie i to bardzo szybko, nawet po kilku minutach przebywania w chłodniejszym miejscu. W tym roku objaw pogorszył się do tego stopnia,...
  • jestem u kresu wytrzymałosci. w styczniu zaczely bolec mnie nadgrastki, zrobiono mi badania i mialam podwyzszone ASO (ale niewiele)poza tym wsyztsko bylo ok. skierowana mnie so reumatologa (ktory nic nie stwierdzil)a takze do laryngologa (ponoc bol moze byc spowodowany obecnoscia bakterii w gardle. leryngolog nie zorbila nawet wymazu twierdzac ze wsyztsko jest ok.) od 2 tyg bola mnie nogi. to jakby bol miesni tyle ze taki rwacy, czasami mam "mrowki" itp. wczoraj odebralam koleje...
  • odstawiłam Diane 35 ok. 6 miesięcy temu po około 5 latach brania. Od tej pory bardzo bolą mnie nogi, żaden z lekarzy problemem nie potrafi się zająć i rozkłąda ręce. Czy to możę być związane z hormonami? (kiedyś po jednym opakowaniu Minuletu też bolały okrutnie) Czy to może raczej coś z żyłami? Boli i w zgięciach pod kolanami, i przy kostkach, nie mogę długo siedzieć, na uczelni jak w knajpie muszę mieć wyciągnięte nogi... Może ktoś ma podobny problem?
  • Witam! mam takie pytanie , czy przy chorobie reumatoidalne zapalenie stawów, mozna przyjmować żelazo??? bardzo prosze o odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się