Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      science-fiction

science-fiction

(4 wyniki)
    • Witam Mam ostatnio ochotę czytać tradycyjne, klasyczne science-fiction. Lubię bardzo powieści Lema, trylogię Zuławskiego, ksiązki G.H.Wellesa, ostatnio przeczytałem "Ostatni Brzeg" Nevila Shute'a i też mi podeszło... Co byście mi polecili z takiego nurtu ? Ma to być literatura ambitna, stawiająca ważne pytania a nie tylko łupu cupy osadzone w przestrzeni kosmicznej :-) Ewentualnie może być coś z tzw. nurtu antyutopii jak Huxley czy Orwell ale to już mniej chętnie. Nie lubię książe...
    • więcej klimatów hermetyczno - okultystyczno - alchemicznych w pierwszym numerze Magazynu o Zabarwieniu Nadrealnym P U Z D R O - już wkrótce!.... www.puzdro.pl
    • Czy książka autorstwa Johna W. Campbella "Who Goes There?" na podstawie której nakręcono film "The Thing" została kiedyś przetłumaczona na język polski ? Jeśli tak, to czy jest trudno dostępna ?
    • Dwa dni temu, odpowiadajac na pytanie o "ksiazke która mnie WZRUSZYLA", wymianilem opowiadania Raya Bradbury'ego. Dzisiaj w "Przekroju" (data: 21 kwietnia) znalazlem artykul o samym pisarzu. Goraco polecam jego twórczosc, choc znam go tylko z "Kronik marsjanskich" i "Czlowieka Ilustrowanego". Nie moge znalezc "451 stopni Fahrenheita" - czy w ogóle jest polskie wydanie?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się