Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      sos

sos

(52 wyniki)
    • a co z tą polędwicą???
    • Rewelacyjny przepis, danie genialne w swej prostocie a jednoczesnie oryginalne. Do autora: jeszcze nie czytałam na żadnym forum ani w żadnej książce kucharskiej tak pięknie napisanego przepisu - po prostu pachnie i smakuje już podczas czytania ;)
    • Ile wody trzeba dodać do sosu? Nie podano
    • pyszny sosik mniam mniam
    • SOS(8)

Jaaa.... gdyby Pan T. miał te wszystkie składniki akurat w domu (z naciskiem na zioła i mięso) to pewnie nie robiłby sosu z torebki. Uwielbiam gotować, ale jak wracam wieczorem z roboty, zmęczona i potwornie głodna, z perspektywa dalszej roboty już w domu, a pobliski warzywniak i mięsny są od 2 godzin nieczynne, to jakoś bliżej mi do Pana T. niż do pani Marty Gessler. Może jakieś przepisy dla pojedynczych i zapracowanych, skoro zaczyna Pani od Pana T. i jego torebki?
    • W mojej ocenie cielęcina w tym sosie, a dodatkowo jeszcze z anchois jest po prostu torturą.
    • :) jakw temacie
    • dodac papryki z sokiem? Jakim sokiem, co to za sok? bzdury !!!
    • rzeczywiście mniam. ja dodałam jeszcze 2 łyżki miodu do sosu i łyżeczkę startego imbiru za to mniej cytryn bo 5 to przesada chyba.
    • Czy ktoś zna przepisy na sosy kanaryjskie? zwłaszcza ten "zielony"... :)
    • pyszna! pyszna! trzeba tylko uważać z kostką, żeby sos nie był za słony! Polecam!
    • Może jestem ciemna, ale co to jest Marmite. Piszcie po ludzku te przepisy.
    • ludzie nie umieszczajcie takich przepisów, przeciez to jest jawna kompromitacja, moze niech ktos doda na pizze mrozoną heh:(
    • Tak przy okazji: nie polecam ciemnego sosu sojowego Tao Tao do sushi! Nie da się tego jeść Jest ciężki, zabija całkowicie inne smaki.
    • Trochę roboty ale warto. PYCHOTA
    • Gdzie można kupić dobrą wołowinę na steki (poledwicę, rostbef itp.)? Czy jest dostępna jakaś importowana, z Argentyny, Urugwaju, Brazylii, Francji (szczególne z Camargue), może z USA, bo ta polska to chyba nie bardzo? Prozę o wskazówki - najlepiej Warszawa i okolice.
    • wygląda apetycznie i świetnie smakuje..:))
    • Dzięki za przepis, te racuszki są pyszne. Już nie mogę się doczekać sezonu truskawek. Wtedy będę je jadła codziennie. Pisz więcej przepisów. Masz wspaniałe pomysły.
    • ludzie na jakim swiecie żyjecie? ile osób wie co to ghe? może i bym sobie to ugotowała ale jak już o czymś piszecie to wypadałoby wyjaśnić co to jest - ewentualnie czy czymś polsim można to zastąpić. paranoja. po co w ogóle zamieszczać takie przepisy?
    • przepis moze i dobry,ale mam zastrzezenia: ryz musi byc specjalny do sushi,i nie gotuje sie go na sypko,powinien byc ugotowany sos do ryzu a nie oddzielne skladniki.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się