spirale

(13 wyniki)
  • od was zależy co będzie w tym wątku :)
  • Dziewczyny, mam pytanie czy po wyjeciu spirali krwawiłyście? jesli tak to ile to trwało?
  • Witam Jestem 3 tyg po założeniu spirali Cooper T ,plamienia mam do dziś ponoć to normalne ale strasznie doskwiera mi ból jajników nie pomaga nawet nospa mam go codziennie i staje się to powoli nie do zniesienia, prosze powiedzieć czy to normalnie i jak dlugo to może trwać? Dziękuje
  • Dziewczyny pomozcie... nie wiem co mam robic. Przez 10 lat bralam pigułki, pod koniec brania miałam straszne problemy zwlaszcza z odczuwaniem tzw ciezkic nog- nogi bolaly mnie strasznie. No i torbiele w watrobie i nerce... Po urodzeniu dziecka zalozylam sobie wkladke MULTILOAD na 5 lat. Przez 3 lata było mniej więcej ok, ale od pol roku jest masakra. Mam tak straszne stany zapalne, ze graniczy to z tragedią. Po okresie musze przez kilka dni brac lactovaginal bo inaczej zapach in...
  • dziewczyny, czy czujecie, że macie spiralę w środku czy nic a nic? jak to jest? Przepraszam, może to głupie pytanie ale w końcu coś tam w środku siedzi...
  • spirala(28)

w piatek mam miec zalozona spirale, zwykla miedziana bo hormonow zadnych nie moge w zadnej postaci i moje pytanie: jak sie przygotowac? czy bardzo boli, bo ja tchorz jestem
  • Prosze o opinie kobiety ktore stosuja lub stosowaly wkladki domaciczne.
  • ginka powiedziala mi zebym sobie kupila spiralke NOVA T. W aptece zapytano mnie czy miedziana czy ze srebrem itd. Farmaceutka powiedziala mi ze jest sporo rodzajow nova t:/ Nie wiem teraz jaka kupic a ginka nie odbiera tel:/ czym one sie roznia?
  • Okazuje się, że najprawdopodobniej, ze względów zdrowotnych, nie będę mogła zażywać Yasminu, który biorę od kilku lat. Jak dla mnie jest to rewelacyjny środek, ale mówi się trudno i trzeba szukać czegoś innego. Proszę, pomóżcie mi, podpowiedzcie, poradźcie - jak w temacie: niehormonalne środki antykoncepcyjne i nie mam na myśli prezerwatywy. Jakie macie doświadczenia, co proponują lekarze, gdzie szukać podpowiedzi. Wiem, że ostatecznie i tak zadecyduje lekarz, jednak chciałabym wied...
  • bralam tabsy, z okresem mi sie cuda dzialy, bolesne miesiaczki itp przy plastrach doszedl jeszcze nieziemski bol piersi zalozyli mi spiralke, okres regularnie, nie czuje ze go mam :)
  • I jesli tak to jakie?Kilkanasie lat temu jak bralam,moje zylaki byly malo widoczne,ale teraz po dwoch ciazach sa dosyc spore,lekarz powiedzialze to nie ma znaczenia,ale przeciez jest ryzyko zakrzepicy,czyz nie?Dlatego pliss poradzcie co mam robic,mam zaczac od Yasmin,kiedys bralam Trinovum a potem Marvelon.Dzieki.
  • Jaka jest skuteczność spirali i jakie są skutki uboczne(wady)stosowania a jakie zalety
  • wkładka(14)

witam, mam założoną zwykłą wkładkę miedzianą któraś miała, ma jak się czujecie bo ja mam długie i bolesne miesiączki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się