szpik

(6 wyników)
  • Witam. Byłam dzisiaj oddać krew i zapisać się do Banku Dawców Szpiku. Zastanawia mnie czy zostanę poinformowana że przeszłam pozytywnie badania i zostałam wpisana do Banku Dawców?
  • Zostałam zaproszona i jestem ciekawa jak to wygląda. Dziękuję za odpowiedzi.
  • Drogie kobiety. Zwracam się do was o pomoc dla znajomego . Potrzebny jest dawca szpiku kostnego z grupą krwi B(+). Podaje link www.dkms.pl/index.php?id=261, możecie pisać na maila gazetowego przekażę rodzinie. Pozdrawiam i dziękuję za uwagę. Mój mail to : wiesia140@vp.pl , lub gazetowy wiesia140@gazeta.pl
  • oddawała któraś z Was szpik? ja sie zastanawiam (jako dawca niespokrewniony)..fajnie by było porozmawiac z kimś kto juz oddał..:) co o tym w ogóle myślicie?z tego co ja sie zdążyłam zorientować wiele ludzi jest kategorycznie na "nie"...
  • bank dawców szpiku jest tak mały, a badanie dla potencjalnego dawcy to tylko 10 minut, dla kogoś to może być całe życie. to nie boli, to nie jest skomplikowane, może nawet nigdy nie trzeba będzie oddać szpiku, ale być w rejestrze dawców to zwiększyć komuś szanse na znalezienie dawcy... wystarczy zadzwonić do najbliższej akademii medycznej i umówić się. jeśli jesteście z gdańska i okolic, mogę podać numer na maila..
  • Może któraś z Was tak miała?!Tydzień temu podniosłam swoje 3-letnie dziecko do góry i wtedy poraz pierwszy mnie zgieło.Zabolało w miejscu gdzie wydawało mi się,że jest nerka(lewa).Przeszło.Dzisiaj to samo ale po 1000-kroć gorzej i nie przechodzi.Jest coraz gorzej.Bół jest stały, to nie kolka.Nie boli mnie kręgosłup.Wiem,że nerka nie ma nic wspólnego z podnoszeniem ciężarów.Nie boli mnie też pęcherz.Tylko to miejsce.Co to może być?Smarowałam maścią na korzonki ale nic nie pomaga.Nie mogę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się