Forum Praca Praca za granicą Au Pair
ZMIEŃ
      w niemczech

w niemczech

(11 wyników)
    • Hej kobitki! W zwiazku z malymi porzadkami na forum probuje zrobic tak, zeby wszystkim bylo latwiej, i zebysmy trzymaly sie w kupie [bo jak to "ktos" kiedys powiedzial "kupy" nikt nie ruszy]. Piszcie tu o tym, ze chcecie byc au pair w Niemczech, pytania, odpowiedzi, rady, etc... Nie zakladajcie nowych watkow. Pzdrf Mia
    • Czesc, bylam aupair w Niemczech. Mam kontakt z wieloma niemieckimi rodzinami. Jezeli macie jakies pytania dotyczäce wyjazdu na aupair, to chetnie sluze pomocä. Oto möj adres: lobermaier@gmx.de
    • Tuż po technikum wyjechalam na rok. Wrociłam w 2001 roku na początku 1 semestru w szkole wyższej. Opiekowałam sie 11 letnią dziewczynką. Jakieś pytania, obawy?
    • Witam. Prosze o pomoc dziewczyny. Dwa lata temu bylam Aupair w Niemczech. Zaraz po przyjezdzie dostalam od rodzinki karte potwierdzajaca moje ubezpieczenie zdrowotne, mimo ze dopiero 2 miesiace pozniej zglosilam sie do Urzedu Pracy, zeby moc byc w Niemczech legalnie. Moja Gastfamilie nie zameldowalam mnie w Anmeldeamt, ale to nie bylo dla mnie wazne skoro mialam ubezpieczenie i umowe z rodzinka. Teraz chcialabym znow wyjechac do Niemiec jako auPair, ale slyszalam, ze nie jets to mozliwe, t...
    • Mam maly problem i licze na to ze mi pomozecie, a przynajmniej cos doradzicie. Od poltora miesiaca jestem au-pair w Niemczech. Jest to pobyt roczny. Trafilam na bardzo mila rodzine. Dzieci tez sa grzeczne i nie sprawiaja zbyt wielkich klopotow. Wydawac by sie moglo wiec, ze wszytko gra. Ale tak nie jest. Po prostu czuje, ze to nie to...Chodzi glownie o miasto. Jest ladne, srednio duze, ale jakos nie ma co za bardzo w nim robic. Bylam na spacerze, pozwiedzalam co sie dalo i juz sie nudze...
    • mam nadzieje ze dobrze:)pozdr.
    • Witam Obecnie juz jestem w niemczech i z przyjemnoscio podejme prce nad malym dzieckiem jako au pair medchen Moam lat 20 i niemiecki znam w stopniu podztawowym. meil aga_agnie@web.de
    • Bylo super hiper cudownie za miesiac znowu jade odwiedzic moja rodzinke i wszystkich znajomych KOCHAM BELGIE I MOJA RODZINE HRABIOW!!! Zrobilam miliony zdjec, tutaj mozecie kilka zobaczyc: www.geocities.com/magda_hgw/bxl.html Naprawde bylo super, zwiedzilam spory kawalek swiata, praktycznie co 5 dni zmienialismy miejsce pobytu, gory, plaza, zamki, miasta, normalnie super idealna praca, zarobilam calkiem niezle, przeznaczam to na wyjazd na wakacje! Polecam bardzo goraco Belgie ws...
    • witajcie. mam pytanie do au pairek, które studiuja jednoczesnie w kraju au pairowania. Jak godzicie jedno z drugim? Czy godziny zajec na uczelni nie pokrywaja Wam sie z godzinami pracy? Czy znajdujecie czas by sie uczyc? I jak sobie radzicie z wykladami w obcym jezyku, bo to jednak badz co badz troszke inny jezyk niz ten codzienny. I jak sie na Wasze studia zapatruja host rodziny?? z gory dziekuje za odp! pozdrawiam Inka:)
    • Ciekawa jestem co macie zamiar robic po zakonczeniu swojego auperowania i w jakim stopniu sadzicie,ze auparowanie wam w tym pomoze. Ja w sumie nie jestem juz taka "prawdziwa" aupair (bylam juz rok w niemczech) ale opiekuje sie dzieciakiem na bazie aupair. Potem mam zamiar isc na studia w Hamburgu.
    • Hej! Czy pracował ktoś z was we włoskiej lodziarni w Niemczech? Chciałabym sie popytac, czy da sie wytrzymac. Praca od 9 rano do 23, z przerwa 2-godzinna na obiad i kolacje. Pozdf Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się