w nosie

(15 wyników)
  • Przypuszczam, ze po jeździe samochodem w upalny dzien, przy otwartych oknach moj organizm nie wytrzymał i zrobilo mi się w nosie "zimno". Okropnie boli, a do tego mam alergię i wciąz leci mi z nosa więc dodatkowo drażnię nos. Właśnie dostalam od tesciowej chlorchinaldinę, ale czytam, że to na bakterie. Nie bardzo orientuję sie w temacie, ale wydaje mi sie, że "zimno" to od wirusów. Jak moge sobie z tym poradzić?
  • Robia mi sie ostatnio dosc czesto bolace krosty w przegrodach nosa przy brzegu ktorych praktycznie nie widac z zewnatrz oprocz spuchnietego nosa i czerwonej plamy a od srodka czuc bolace kulki. Caly nos wtedy boli, nie mozna sie dotknac, jest spuchniety, czerwony w tym miejscu gdzie jest ta krocha. Znika po kilku dniach, nie mozna tego ani wycisnac ani czyms smarowac bo w sumie one sa w srodku skory nosa. Ani na zewnatrz, ani wewnatrz. Kiedys robily mi sie raz na rok-dwa, teraz pr...
  • Mam pytanie do osób które maja kolczyka w nosie :) Czy macie problem z jego wyciągnięciem i potem włożeniem? Ja mam kolczyka prawie dwa lat i nadal mam problem gdy go chce wyciągnąć. Nie wiem czym to może być spowodowane. ..:/
  • zauważyłam u siebie białe wypustki w nosie? czy wiecie co to moze być? do jakiego lekarza się z tym problemem udać?
  • nie wiecie co to może być? Krostki takie małe białe bolące i mi potem ze skóry to obłazi. Tak trochę w śroku dziurki a trochę na zewnątrz. I wyglądam jakbym sobie poobcierała nochala od kataru, albo nie wiem co. I boli. Czy ja z taką pierdołą mam iść do lekarza czy są jakieś sprawdzone środki z domowej apteczki? :-)) Wiem, wiem, zaraz mnie wyrzuca na zdrowie, ale może zdążycie poradzić, bo na zdrowiu nie znam nikogo ;-))
  • Odkąd pamietam mam w prawej dziurce nosa chrząstke. Nie wyglada to estetycznie ale da sie z tym zyc. Ostatnio moj stomatolog radzil to usunac i tu mam pytanie - czy mial ktos podobny problem? Jak wyglada operacja nosa? czy to operacja czy zabieg? Sadze, że pierwsze co mam zrobic to udac sie do laryngologa. Ma ktos namiary na dobrego lekarza ze slaska? Chce to zrobic porządnie i w ramach nfz - mam nadzieje, że w naszym kraju tak się da?:)
  • zrobil mi sie pierw zwykly pryszcz a potem zmienil on sie w narosl taka paskudna czesto krwawi mi ta dziorka nie boli to wcale ale przeszkadza co to moze byc do laryngologa termin 3 miesiace czym moge to smarowac
  • W wymazie z nosa wyszło mi że mam gronkowca złocistego.Z kolei od kilku lat mam migreny i zastanawiam się czy ta bakteria może być przyczyną moich bólów głowy(dodam ,ze zawsze boli mnie okolica zatok) Moze ktos z Was mial podobny problem?
  • Wyjęłam kolczyk z nosa. ( młoda byłam i głupiutka to sobie zrobiłam...) Oczywiście mały szary ślad pozostał. Ale nie w tym problem. Od spodu, czyli w środku w nosie zrobiłam mi się bulwa z ropą...Co można przykładać aby to zeszło...? Dziurka mi zarasta a "to" zostaje..
  • od dluzszego juz czasu mam problemy z oddychaniem. po wizycie u laryngologa okazalo sie, ze mam problemy z przegroda nosowa (dziurki sa zbyt male dlatego tez trudno mi oddychac). za jakis czas czeka mnie prawdopodobnie operacja. czy ktoras z was miala operacje nosa? jak to wyglada? nie wiem co robic, czy taka operacja jest konieczna? boje sie, ze cos pojdzie nie tak...
  • witam.Mojej koleżanki córka jest alergiczką . Wczoraj prawdopodobnie podczas styczności z alergenem kichała i bardzo mocno zaczął ją swędzieć nos . Przez co podrażniła błonke w nosie aż do krwi (zdarła ją)nos ją dzisiaj bardzo boli, az nie idzie go dotknać i piecze w środku.Czy macie pomysły jak jej pomóc nim ta ranka sie zagoi?? bo to pewnie troche potrwa. Może jakies maści albo domowe sposoby. Proszę o rady.
  • Chciałabym mieć drugie dzieko, ale boję się, bo mam gronkowca w nosie. Czy która z Was tez ma go i dziecko się nie zaraziło???
  • Mam moze takie nietypowwe pytanie Mysle o przekluciu sobie nosa i chcialam zapytac czy ma to jakis wplyw na zdrowie Chodzi konkretnie o infekcje drog oddechowych czy np nie lapie sie ich czesciej itd Moze ktoras z was ma jakies doswiadczenia w tej sprawie Dzieki
  • Od wczoraj boli mnie lewe oko ,policzek ,połowa nosa i lewa szczęka . Co to może być? Czyżby mnie zawiało?
  • Ostatnio codziennie leci mi krew z nosa, nawet nie musze go dotykac, wystarczy ze chce nos wydmuchac, ale co mnie niepokoi to to ze wyrosl mi taki pecherzyk w srodku a dokladnie na przegrodzie, dodam ze wydaje mi sie ze sie powieksza i utrudnia oddychanie. nie mam pojecia co to moze byc bo pierwszy raz o czyms takim slysze i akurat mi sie przytrafilo wiec bede wdzieczna za rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się