Gość: Kefirek5 IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 06.02.05, 21:21 Chciałabym mieć drugie dzieko, ale boję się, bo mam gronkowca w nosie. Czy która z Was tez ma go i dziecko się nie zaraziło??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joisana Re: chcę mieć 2 dziecko, ale... IP: *.elwico.pl 06.02.05, 22:25 Jeśli się boisz, że gronkowiec jest też gdzie indziej zrób posiew z szyjki macicy, będziesz wtedy spokojna. Ja mam też w nosie, przynajmniej miałam 10 lat temu, a ponoć nie da się go wybić , a dzidzia jest zdrowa jak przysłowiowa ryba. Lekarze przyjmują, że większość populacji ma gronkowca złocistego, i tylko u nielicznych stanowi on czynnik chorobowy, więc bez paniki, a badanie nie zaszkodzi. Pozdrawiam i powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: chcę mieć 2 dziecko, ale... 06.02.05, 23:15 Gronkowiec w nosogardzieli dziecku raczej nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: chcę mieć 2 dziecko, ale... 07.02.05, 10:03 Myślę że kefirek się raczej obawia, że jak znaleźli gronkowca w nosie to może być wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefirek5 Re: chcę mieć 2 dziecko, ale... IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 07.02.05, 13:13 Bardzo Wam dziękuję. I w takim razie pedze robić badania. Odpowiedz Link Zgłoś