walia

(6 wyników)
  • mam zamiar wyjechać z narzeczonym do Szkocji/Walii. planujemy w pażdzierniku (nawet w ciemno)jeszcze nie wiemy do jakiego miasta:(czy ktoś orientuje się jak wygląda tam rynek pracy? np. budowlanka? gdzie taniej znależć lokum itp. jeśli ktoś był w tym kraju, bardzo proszę podzielcie się trochę swoim doświadczeniem. ps.czy Szkoci strasznie bełkoczą?da się ich zrozumieć? pozdrawiam
  • Witam, siedzimy ze znajomymi w srodkowej Anglii (east-midlands). Mamy 3 dni weekendu i jest pomysl wycieczki...tylko problem z celem i kosztami ;) Ja osobiscie myslalem o zachodnim wybrzezu gdzies w Walii chyba, ale na takiej wysokosci zeby otwarty ocean bylo widac z brzegu..na mapie rzuca sie w oczy miejscowosc Holyhead na wybrzezu...ale podobno nie ma tam nic ciekawego, kusi mnie tez to: " The Snowdonia range of mountains contain the highest peaks in Wales reaching to over 3,000 feet, an...
  • Pozdrawiam z Walii ! Jesli chodzi o prace to jest jej troche w tych regionach. Biuro dla którego pracuje poszukuje ludzi z minimalna znajomoscia angielskiego. Praca lekka,fabryki,linie produkcyjne. Stawka 4.85/h czas pracy 12h codziennie oprucz soboty. Oczywiscie nie musisz pracowac 6 dni w tygodniu. na dzisiaj potrzebuja okolo 25 ludzi do pracy. zakwaterowanie zalatwiaja ale kosztuje to pracownika. Pozdrawiam jeszcze raz Rafael. dayly's Recruitment Ltd 9a Pontmorliais Me...
  • moze ktos jest zainteresowany/a ? jesli tak prosze wpisywac adresy mailowe na ktore przesle cale info. powodzonka marti
  • Czy sa osobne national insurance number na Anglie i Szkocje? Czy jezeli mam NIN z Anglii (tam sie rejstrowalam), to moge go uzywac w Szkocji? Jak to w ogole wyglada od strony formalnej? Czy jest jeden HMRC na Szkocje, Anglie? Dzieki za podpowiedzi!
  • CZY FUNT SZTERLING TO TO SAMO CO FUNT BRYTYJSKI??? ILE KOSZTUJE AKTUALNIE??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się