walia

(8 wyników)
  • By dostać się do Cardiff, nie trzeba lecieć aż do Londynu. Z wielu miejsc w Polsce (m.in. Poznań, Wrocław, Katowice) latają samoloty do Bristol. A za niecałe 15 funtów w godzinę dostaniemy się autobusem lub pociągiem do Cardiff Central bus lub railway station. Można zamówić (najlepiej przed wylotem z Polski) polską taksówkę, która za podobną kwotę odbierze nas z lotniska. Nawiasem mówiąc Cardiff, jak dla mnie, to jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie;)
  • i been to llandudno... great mcdonalds... enjoyed walk on the beach (low tide)... lol ..people !!!! go to snowdon rather :O)
  • Wlasnie wrocilem z urlopu w pn. Walii. Zaliczylem Snowdon (za cene czesciowego paralizu uda), gory Kambryjskie, miejscowe plaze, kilka niezlych knajp itp. Polakow prawie nie widac (nie wiem, czy to dobrze czy zle), czesciej na szczescie slychac jezyk walijski. Godne polecenia sa: - ponad wielowa kolejka na Snowdon (21 funtow w obie strony, 14 w jedna) - zejscie ze Snowdonu "pyg path" (kondycja!!!) do Pen Y Pass - panorama gor - zamki w pn. Walii (Conwy) - knajpki z walijska obsluga...
  • Trasa: Folkestone,Greenwich, Londyn, Cambridge, York, Edynburg, Pitlochry, Inverness, Loch Ness, Fort William, Glencoe, Loch Lomond, Liverpool, Chester, Cardiff, Bristol, Bath, Salisbury, Stonehenge , Folkestone 27.06.09 Odjazd autokaru z Wrocławia o 10.30 i mkniemy przez Niemcy na nocleg w okolicach Koblencji. O, spaliśmy tu przed rokiem w maju jadąc podziwiać Ogrody Keukenhof i Benelux(chyba to opiszę). 28.06.09 Wczesne i obfite śniadanie i w drogę Podróż przez Niemc...
  • za tydzień lecę z 2 latkiem i zupełnie nie wiem jakie ubrania zabrać - czy to prawda że w angli jest tak wilgotno i dżdżysto? czyli zabierać kalosze dla małego, kurtki przeciwdeszczowe, sweterki itp innymi słowy ciuchy jak w góry? zupełnie nie wiem co spakować więcej letnich ciuszków czy cieplejszych? może ktoś zna prognozy pogodowe od 21 lipca do 31 Liverpool i okolice?
  • Witam! Czy ktos podrozowal po Szkocji autobusami (ewentulnie pociagami)? Jesli tak prosze o wsakazowske, jakimi liniami (numerami) dojade z Fort Wiliam do Oban. Skad najlepiej rozpoczac wedrowke na Ben Nevis. Slyszalam ze sa dwie drogi, z czego jedna jest malo atrkcyjna widokowo. Z gory dzieki!
  • W te wakacje zamierzam zwiedzić wszystkie zamki Walii, czy możecie mi polecić jakiś fajny szlak, którym mogłabym rozpocząć swoje podróże?
  • Jak w temacie- na poczatek sierpnia mam zarezerwowany urlop w Anglii,jednak w obliczu obecnej sytuacji- świńska grypa- zastanawiam sie nad wyjazdem.Z jednej strony na te wakacje czekałam rok czasu ,a z drugiej jedziemy z dzieckiem i o nie w szczegolności sie obawiam.Nie wiem co robić:-( Lena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się