Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      wazelina

wazelina

(4 wyniki)
    • mam pytanie jak czym smarowac miejsca na łapach psich a dokładnie w miejscach na łokciach tzn. czerna zrogowaciała skóra, bez sierści. Kupilam dla psa posłanie aby mogl lezec na czyms miekkim ale pies jednak woli zimne twrde kafle. Martowe sie na przyszlosc bo znajoma mi powiedzial ze moze ta skora pekac , czasem krwawic i moze wdac sie zakazenie. Wolalabym zapobiegac niz leczyc ale nie wiem jak. czym smarowac te miejsca, jak je chronic?
    • Czy/co można robić ze zrogowaceniami na łokciach psa, który sypia na parkiecie? To ma swoją własną nazwę, ale jej nie pamiętam - wytarta sierść, podrażniona skóra, na której wytwarza się rodzaj drobnych "łusek". Chyba swędzi, bo sunia je sobie często wylizuje. Z góry dziękuję za odpowiedzi typu "kupić psu kocyk". Ma karimatę i lubi na niej spać, ale jak tylko się robi cieplej to szuka najchłodniejszych powieżchni - długowłosa z gęstym podszerstkiem nie lubi nadmiaru ciepła :o)
    • Słyszałam,ze dobrze jest nacierać czymś poduszki i piesków zwlaszcza zima,gdy chodniki sypane są solą i piaskiem,ale czego wtedy urzyć??Można stosować np. zwykłą oliwkę Johnson'a??
    • Moja 2,5 letnia sunia (Cocker Spaniel) zaczyna kuleć chodzac po sniegu. A dzisiaj (przy temperaturze -10 C musiałam ją przynieśc z dworu do domu bo tak zaczeła kuleć. Wnioskuję że jej zimno w łapy, poniewaz przy plusowych temperaturach się to nie zdarzało, no i w domu było już ok. Co powinnam z tym zrobić?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się