Dodaj do ulubionych

Pies zmarł od wapna?

07.04.24, 14:01
Moj pies Jack russell terrier został przez coś ugryziony - cały pysk spuchnięty. Szybko do weterynarza, dostała sterydy i wapno ok 2ml(tego nie jestem pewien) dożylnie przez welflon. Pies zaczął tracic przytomność i serce stanęło. Masaż serca i rurka nie pomogły. Czy przyczyną mogła być za duża ilość wapna? W drodze do weterynarza raczej wszystko ok, oglądała widoki przez okno. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Pies zmarł od wapna? 14.04.24, 01:17
      nie od wapna
      tylko od ugryzienia
      reakcja alergiczna
      wpno sie podaje celem zmniejszenia obrzeku
      • kermit9977 Re: Pies zmarł od wapna? 14.04.24, 11:25
        Dzięki za odpowiedź. Męczy mnie to strasznie. Myślałem że te 2-3ml dożylnie to za dużo. Jeszcze raz dziękuję i pozdtawiam
    • sp9tcu Re: Pies zmarł od wapna? 14.04.24, 20:00
      Ile pies miał lat ?
      Cały pyski spuchnięty
      Nie wiemy czy był obrzek gardła
      Czarka ugryzła pszczoła
      Miał spuchnięte ust ale nie dusił się
      Potem nawet much nie łapał
      Tylko łapą ruszał
      Przykra sprawa
      • kermit9977 Re: Pies zmarł od wapna? 15.04.24, 10:57
        Miała 10,5miesiaca i ok 5kg. Pysk spuchł, ale nie miała problemu z oddychaniem. Pojechaliśmy do lekarza profilaktycznie. Przeczytaliśmy że może to być zagrożenie dla życia. Dziękuję za wsparcie. Pozdrawiam
    • sp9tcu Re: Pies zmarł od wapna? 17.04.24, 03:41
      Jeśli ją ogryzło coś w gardle musiała się uduisić
      Jeśli była uczulona jad osy lub pszczoły to nastąpił wstrąs anafilaktycny
      Tylko ze wstrząs powstaje od razu
      Nie wiem popytam się mojego wetka
      Nie zraaj się kup nowego psa
      Może chorowała na serce i to ją dobiło
    • recajramires Re: Pies zmarł od wapna? 19.04.24, 02:59
      Witam, nazywam się Vizcaino Ramos Manuela, mieszkam w Hiszpanii, cierpię na poważną chorobę, która skazuje mnie na pewną śmierć, jest to rak gardła i mam dużą sumę 550 000 euro, którą chciałbym przekazać zaufanej i uczciwej osobie, aby mogła mi w tym pomóc. wykorzystaj to dobrze.Jestem spadkobierczynią i właścicielką kilku kompleksów hotelowych, firmy zajmującej się transportem kakao i importem czerwonego masła do Kanady, Szwajcarii i Kostaryki.Straciłam męża 6 lat temu, co bardzo na mnie wpłynęło i do tej pory nie mogłam ponownie wyjść za mąż, nie mieliśmy dzieci i chciałbym przekazać tę kwotę przed śmiercią, aby moje dni były policzone z powodu tej choroby, na którą nie miałem lekarstwa poza lekami przeciwbólowymi. Następnie chciałbym się dowiedzieć, czy możesz skorzystać z tej darowizny, więc skontaktuj się ze mną przez e-mail.e-mail.
      Email:vizcainoramos9@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka