Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      zakupy

zakupy

(60 wyników)
    • Ciekawa jestem czy wasze doswiadczenia byly podobne do moich. Mialam do kupienia kilkanascie przedmiotow - wyposazenie lazienki, ubikacji i kuchni, glownie ceramia sanitarna i sprzet AGD. Stwierdzilam ze najlepiej (najtaniej) bedzie w sklepach internetowych, ceny maja naprawde rewelacyjne w porownaniu ze stacjonarnymi. Mialo byc wygodniej niz w zwyklym sklepie bo bez ruszania sie z domu, wiekszy wybor itp. Ale to w teorii. W sumie zakupy zrobilam w ponad 10 sklepach, plus kilka nie...
    • Czy wykonywaliscie takie badania?Czy jest w ogole sens wykonywania takich badan? Prosze o wypowiedzi. A szanownego "opiekuna tego forum" ostrzegam przed kolejnym usunieciem mojego postu, a jesli bedzie chcial to zrobic to oczekuje na wskazanie punktu regulaminu ktory zlamalem.
    • Witam, Mam pytanie czy po zakupie działki muszę chodzić po gminach, starostwach itd itp aby zminiać właściciela czy to się jakoś automatycznie dzieje?? Bo rozumiem, że przed wystąpieniem o pozwolenie to ja powinnam widnieć w dokumentach jako właściciel??
    • Proszę pomóżcie, co zrobić. Umówiliśmy sie na zakup cegieł w konkretnej cenie, w konkretnej ilości. Hurtownia wystawiła fakturę proforma z płatnością przelewem tym samym dniu. Pieniądze przelaliśmy na ich konto, po czym za dwa dni dzwoni pan z hurtowni informując, że niestety w tej cenie to on nam nie może tych cegieł sprzedać, bo już są droższe. I co zgodzić się i dopłacić czy domagać się swojego? Jak? w sądzie?
    • Poproszę o poradę w sprawie zakupu lodówki. Jestem przed remontem kuchni więc nie muszę trzymać się dotychczasowych wymiarów. Chciałabym aby miała zamrażalnika dole, odpowiednio szeroką – tak, żeby nie była „ciasna”, ma być energooszczędna (na pewno A+), w kolorze stalowym i ostatnie moje marzenie, żeby nie zostawiała śladów po paluchach. Czy jest wśród was jakaś dobra dusza, która zechce mi podpowiedzieć, jaki model wybrać? Acha, i jeszcze taka, żeby zostało mi jeszcze troc...
    • ''reklama, reklama...pranie mózgu juz od rana...''
    • witam! jestem nowicjuszka w tej branzy, stad moje pytanie. Chcemy kupic działkę budowlaną, jej cena to 36 tys.PLN, na jakie koszty powinniśmy się jeszcze przygotowac?? ile kosztuje notariusz w takim przypadku??? z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :-)
    • kupuję dom, ktory jest siedliskiem i bank (wbk) nie chce dac kredytu na siedlisko, proszę powiedzcie, który bank kredytuje zakup tego rodzaju nieruchomosci
    • No własnie. Czy to nie jest wywalenie kasy w bloto?? Słyszalem ze w ogole sie z takiego czegos nie korzysta. Jedynie na samym pocztaku zaraz po zakupie człowiek w przypływie emocji korzysta z takiego cudenka ale potem odchodzi to w odstawke. Prosze o pomoc bo nie wiem czy dobrze robie kupując cos takego.
    • Cześć, mam pytanie. Kupiłam mieszkanie. Wiem już nie był to najlepszy zakup, ale czasu nie cofnę. Zaczął się remont i co i rusz pojawiają się nowe problemy. Ekipa remontowa wymieniała ostatnio instalację elektryczną i poinformowała mnie, że cała instalacja na klatce nie jest uziemiona. Pani w administracji powiedziała, ze instalacja w budynku jest do wymiany, ale wspólnota "nie ma pieniędzy, bo inne rzeczy są priorytetowe". Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak wygląda to formalnie? Czy...
    • Chce kupic grunt pod budowe domu. To moje pierwsze kroki w tym kierunku - sprawe zakupu gruntu zamierzam sfinalizowac nie wczesniej jak za rok-poltora, a za kolejne 3-4 lata - rozpoczac budowe domu. Poniewaz ma to byc docelowe miejsce mojego zamieszkania, powinno byc bezpieczne, zielone (najlepiej blisko Kabat), z dobry dojazdem do Warszawy, no i nie jakies horrendalnie drogie. Gdzie i jak sprawdzic, czy oferowane miejsce jest "dobre"? na co zwrocic uwage w rozmowie ze sprzedajacym...
    • Jeśli tak to czy potrzebne były warunki zabudowy
    • Cześć. Czy ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami na temat zakupu działki budowlanej (budowlano-rolnej) w Krakowie lub okolicy? Gdzie najlepiej kupić taką działkę? Zależy mi na dobrym stosunku lokalizacji do ceny. Jak duża powinna być (mały dom, np. parter z mieszkalnym poddaszem, łącznie do 200 m kw.). W jaki sposób szukać dobrych ofert (serwisy internetowe, agencja, a może wsiąść w auto i pojeździć po okolicach). Na co jeszcze zwracać uwagę. Z góry dziękuję za pomoc.
    • zamierzam malować dom. czy warto kupowac farby w internecie . ?
    • Mamy zamiar kupić betonarkę - potrzebujemy ją pewnie na okres 3 miesięcy góra. Widzieliśmy w Obi dobrą ofertę 125 l za około 700 zł, ale ma chyba 1 mankament : pasek (nie wiem jak fachowo się on nazywa) z "rowkami" jest wykonany z gumy - czyli raczej będzie się on zużywał... Proszę o poradę - czy takie paski się często zużywają?
    • Bardzo proszę o wszelkie sugestie odnośnie tego, co powinnam sprawdzić (i jak to zrobić) zanim kupię działkę. Przeraża mnie to, że kupię ją i nie dostanę pozwolenia, albo będzie coś nie tak z jej stane prawnym.
    • Przez ageta nieruchomosci kupilem siedlisko z rozpoczeta budowa domku. Sytuacja jest nie ciekawa.Pozwolenie budowlane zostalo wydane na domek o 120m a w rezultacie jest tylko 50-60m w stanie surowym, dziennik budowy zagubiony.Niewiem kto jest kierownikiem budowy.Ponad dwa lata nic na budowie sie nie dzieje.Byly wlasciciel niestety w depresji i pomimo ze sie zobowiazal wszystko wyprostowac ale nie mozna na niego liczyc bo chyba do wariatkowa trafi.Czy ktos mi podpowie od czego najle...
    • Który z markietów remontowo-budowlanych byście polecili? Odpada Prakiker pomimo, że jest blisko mnie to sama już się przekonałam, że mają tam bardzo wysokie ceny w porównaniu do innych. Oprócz niego najwięcej miałam do czynienia z Leroy Merlin i byłabym skłonna tam zrobić zakupy. Tym bardziej, że mają tam kartę stałego klienta, z która jest 5% upustu na pierwszy zakup. Co przy wydatku kilku tysiecy na materiły da sporą oszczędność. Nie wiem jak sytuacja przedstawia się w Obi...
    • ogrzewanie i woda rocznie 4800 szambo 3600 prąd pewnie też z 2000 plus inne opłaty np. wywóz śmieci ... jakoś rewelacyjnie tani ten sad nie jest
    • Chciałabym kupić mojemu mężowi wiertarkę w prezencie :) Uwielbia majsterkować i kocha takie sprzęty a wiem, że jakiś czas temu jego wiertarka się zepsuła. Idą jego urodziny i to byłby chyba dobry prezent. Nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę przy kupnie. chciałabym ,żeby była solidna, taka profeszional ;) Może ktoś z panów na forum mi doradzi? Jaka marka jest najlepsza? Na jakie kwestie zwrócić uwagę? Za ile moge kupić już taki porządny sprzęt, którego nie powstydziłby się poważny ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się