Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      zbuntowani

zbuntowani

(4 wyniki)
    • Witam. Poczytywałam kiedyś forum "Książki" i, być może mylnie, ale odniosłam wrażenie, że jesteście negatywnie nastawieni do maturzystów, uderzających w błagalne tony wobec ciążących prezentacji z j. polskiego. A ja jestem maturzystką. I też uderzam. Ale... Zależy mi na stworzeniu prezentacji oryginalnej, fajnej i nietuzinkowej. Temat brzmi: Źródło i sens buntu jednostki, omów problem na przykładzie wybranych bohaterów literackich. MIAŁAM pomysł. Pomysł ciekawy i warty zachod...
    • Czy ktoś na tym forum wie czy i kiedy (albo poprostu czy) “Atlas Shrugged” Ayn Rand będzie w końcu (ale od początku) tłumaczony na język polski? Jak już jest tytuł (Atlas zbuntowany), to chyba będzie, no chyba że jedank nie będzie… K
    • prawie 14 lat, czytać nie chce, bo za długie. Większość czasu spędza na gg (twierdząc, że to przecież cały czas czyta i pisze). Usiłuję rozbudzić w niej jakieś zainteresowania, jakieś chęci do czekokolwiek. Ciągle tylko powtarza, że nic nie ma sensu, nic jej się nie chce.... Dziewcyzna bystra, błyskotliwa. Tylko nie piszcie o Nad Niemnej czy innnych takich .... Musierowicz tez jej nie pasowała .... Może macie jakies pomysły?
    • W którym miejscu w Starym Testamencie jest o aniołach, które się zbuntowały? Z góry dziękuje za odpowiedź. Potrzebne mi to do wypracowania.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się