Forum Dom Klub Bab Budowniczych
ZMIEŃ
      zduny

zduny

(2 wyniki)
    • Witam, mam w domu przeznaczonym do rozbiórki 3 piece (2 w pokojach i 1 w kuchni), z czego kafle z 1 pieca podobają mi się. Dom był budowany w latach 30-tych, ale piece podobno w 70 lub 80-tych zrobione, więc kafle pewnie z tego okresu, ale nie używane przez ok. 20 lat. Kafle na pierwszy rzut oka wyglądają całkiem, całkiem, nic nie jest porozbijane, nie widać żadnych szczelin na łączeniach.Teraz mam pytanie - czy te kafle do czegoś się mogą nadawać jeszcze, czy są "jednorazowego użytku" i po ...
    • Witam ponownie.Niedawno staliśmy sie dumnymi właścicielami działki rekreacyjnej z wybudowanym domkiem. Wszystko jest super tylko... Po zapaleniu w kominku cały dym leci do środka, chyba że drewno ułozy się w lewym rogu z tyłu. Wezwaliśmy już kominiarzy, przeczyścili komin, wstawili na górę "rycerza" (wysokość komina prawidłowa i przepisowa). Ciągle dymi! Odwiedziliśmy zduna, który z biegu bez obejrzenia domku gadal coś o tym, że dymienie jest dlatego że komin ma nieprawidłowe wymiar (12...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się