znany

(628 wyników)
  • Proponuję taką zabawę, opartą w 100% na własnych doświadczeniach: bez pseudotruizmów w stylu "wszystkie Anie to szare myszki", a na zasadzie: "wszystkie Anie, [b]które poznałam/em[/b], to szare myszki" (to tylko przykład, bo sama znam najróżniejsze Anie, niektóre nieco zwichrowane). Wiadomo, często to dzieło przypadków i znajomości odpowiednich/nieodpowiednich osób :)) dlatego proszę traktować to jako czystą zabawę. Może się jednak okaże, że wśród nosicieli jakiegoś imienia dana cecha pojawia...
  • Na przykład Mikołaj. Po wieloletniej posusze w ostatnich latach Mikołajów przybyło, a ja nie znam żadnego, jakoś moich krewnych i znajomych oraz znajomych moich dzieci to imię ominęło. Aż się dziwię :) Są takie imiona, których brak w otoczeniu Was dziwi?
  • hej, Dałam swojemu maleńkiemu synkowi na imię Leonard - całą ciążę uważałam, że to świetny wybór, ale oczywiście po fakcie nachodzą mnie wątpliwości. Są one efektem głównie mało sympatycznych reakcji otoczenia (milczenie, zdziwienie). Niektórzy uważają, że jest bardzo poważne i bardzo rzadkie (nigdy go nie słyszeli). Martwię się nie o siebie, ale o malucha - czy nie będzie miał przechlapane z takim imieniem, zwłaszcza w szkole:( Zależy mi głównie na opinii osób, które znają dzieci - Leonar...
  • Dziewczyny jak w temacie. Czy znacie?? Jakie są czy są żywiołowe czy raczej spokojne, bardziej kobiece czy raczej chłopięce??? Wiem każdy jest inny, ale imię też troszkę wpływa na osobowość człowieka:) Niedługo będę rodzić a z imieniem dalej problem. Proszę o odp jakie są wasze córeczki Lilianki???:)
  • Zdecydowani jesteśmy na Felicję, choć bierzemy pod uwagę jeszcze Wandę. Na dzień dzisiejszy Felicja Wanda - tak nam pasuje. Niedawno przeczytałam, że są to najrzadziej nadawane imiona w Polsce. Nie wiem czemu, ale np. znajomym, rodzinie nie podobają się te imiona zupełnie. My jesteśmy zdecydowani, ale pomyślałam, że zapytam tu na forum, czy znacie jakieś malutkie, nastoletnie i dorosłe Felicje. Czy są zadowolone z imienia? Ja nie znam żadnej, a ostatnio usłyszałam od szwagierki, że ona studio...
  • Moze tytul powinien brzmiec: Imiona dzieci urodzonych zagranicom polskim rodzicom - jakie znacie? Ale tyle nie wchodzi w tytul Z moich znajomych: Marcel Veronica Sabina i Monica Tiffany Jessica Marianna Jessica, Stephanie i Nicholas Maximilian i Oscar Joanna i Bartosz Lachlan Jack (ojciec polak, mama australijka) Oskar i Wiktor Oscar i Sophie Liwia Dennis (mama polka, ojciec grek) Elliot i Armand (mama polka, ojciec francuz) Melania Anna i Katarzyna Ariana i Kara (mama pol...
  • [b]Znam tylko jedną osobę, która ma na imię...[/b] No właśnie. Gdyby wymieniać wszystkie imiona, których nie nosi nikt z naszych krewnych i znajomych, powstałaby zapewne baaardzo długa lista. Dlatego proponuję zastanowić się, jakie imiona występują w naszym otoczeniu nie mniej i nie więcej niż [b]jeden raz[/b]. A więc... Znam tylko jedną osobę, która ma na imię... Blanka Bogna Cecylia Celina Damaris Diana Honorata Julita Karina Klementyna Maja Malwina Maryla ...
  • Macie już może wybrane imię dla swojego dziecka? Od momentu, kiedy zostało potwierdzone, że będziemy mieć dziewczynkę, wiedzieliśmy, że chcemy dać jej na imię IGA. Jednak, po ostatnim programie w tvn "TzG" nieco się waham. Nie znam żadnej Igi, a wiem, że imię również ma wpływ na osobowość, więc pytanie może nieco nietypowe.. Czy ktoś z Was zna jakąś Igę? i Czy może napisać coś o niej? ;) Będę wdzięczna :) Pozdrawiam.. :)
  • tak sie zastanawiam i moje typy to były raczej wschodnie nadja nina natasza sasza pojawiła sie póxniej kalina teraz mam banie na gaję. Mam pytanie znacie takowe?
  • dziecko moich znajomych/świadomie nie piszę jaka płeć, imiona, bo może podczytują/ ma już prawie 6 m-cy, a mozna powiedzieć, ze jest bezimienne, tzn. imiona owszem ma, nawet 2 zarejestrowane w usc, ale i mamusia, i tatuś zwaracają się do dziecka jeszcze 2 innymi imionami niz tamte, bo nie mogą dojść do porozumienia, a te zarejestrowane juz im się nie podobają:)) Zmieniać narazie w usc nie chcą ,bo nie są pewni czy i tamte im się nie znudzą.......... Paranoja, dziecko ok 7 m-ca zaczyna r...
  • zastanawiam sie nad imieniem justyna, ale obawiam sie, ze moze byc odbierane jako "stare". teraz modne sa inne imiona, wchodza nowe.Jakie macie odczucia?
  • i co o nim myslicie? mi sie podoba
  • jak wam sie podoba? mi calkiem calkiem, kojarzy mi sie z piotrusiem panem "Wando, umiem fruwac!" :) jo
  • oprócz tych znanych z TV i gazet? ciekawi mnie osobowość :) Ja znam jednego po którym mój synek został tak nazwany - dusza artysty choć nieznanego :) Lubię sobie kojarzyć imię z charakterem stąd pytanie :)
  • Konkretnie chodzi mi o zachowanie. Znam trzech Gracjanów i każdy jest rozrabiaką. Znacie jakiegoś spokojnego i grzecznego Gracjana? Tak w ogóle to urzekło mnie to imię, chyba właśnie przez chłopców je noszących :)
  • MOj mąż uparł się na takie imię inasz sun nosi je juz 6 -m-cy .Jakie są Kordiany ?
  • Sorki ze tu na tym forum na imiennym tez zapytam, czy znacie doroslych Oskarow ?? jacy sa ?? wybralismy z mezem imie i nasz najomy powiedzial ze zna 2-och i sa idiotami !! zrobilo nam sie przykro a moj maz powiedzial ze teraz to Oskar na pewno nie bedzie :o(
  • Witajcie. Zastanawiam sie, czy imie Pola jest Wam znane? A moze pokrotce opiszecie jaki charakter maja dziewczynki, kobiety noszace to imie. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.