zyrtec

(10 wyników)
  • Witam Biorę od niedawna Femoden. Idzie wiosna, a ja mam silne uczulenie na pyłki drzew. Muszę zażywać coś przeciwhistaminowego. Czy mogę łączyć te specyfiki? Przy założeniu że Loratydynę biorę rano, a pigułkę wieczorem...To samo pytanie umieszczam na forum Zdrowie.
  • Witam wszystkich!! Może któraś z was ma podobne problemy? Od kilku lat mam taką przypadłość. Zaczęło sie od swedzenia odbytu(żadne owsiki itp) teraz przeszło mi na okolice pochwy(nie grzybica). Od lat stosuje Zyrtec ale to żadne wyjście bo to tylko zaleczanie skutków a nie żadne wyleczenie.Może coś komuś wiadomo na ten temat , bardzo proszę o jakąs rade.
  • Hej, błagam o pomoc. Kilka godzin temu zaczęło mnie swędzieć całe ciało, gdy się drapię wychodzą mi czerwone plamy i robi się gęsia skórka. Wizytę u dermatologa mam dopiero jutro po południu, obdzwoniłam dziś wszystkich w mieście i dziś już nie ma szans, lekarz ogólny powiedział, że on mi bez badań nie może nic przepisać, aptekarka dała mi maść, ale ona w ogóle nie pomaga, dalej strasznie mnie swędzi. Błagam doradźcie coś, bo do jutra to oszaleję z tego swędzenia!!!
  • .. to znaczy niby logiczne że tak musi być ale te kupne to się różnią w sile działania? kiedyś na mnie dobrze działał loratan, od tego sezonu mam wrażenie że słabo działa. a claritine - też loratan ale w innej postaci - wydaje mi się że działa lepiej. nie wiem czy próbować też innych leków? w tym roku zdarzyły mi się dwa mega ataki duszności - raz po lekach (chyba) a dziś.. no własnie - sama nie wiem. nie polazłam na pogotowie ale kurde nie wiele brakowało (sama nie wiem od czeg...
  • No właśnie, jak nie biorę leków antyhistaminowych, to kicham, wszystko mnie swędzi, żyć się nie da. Jak wezmę taki dajmy na to Zyrtec, to cały następny dzień chodzę po ścianach, spiąca i pijana. Kawa nie pomaga. Jak sobie radzicie z tym cholerstwem?
  • Poratujcie mnie alergiczki, podpowiedzcie jaki skuteczny środek moge kupić w aptece bez recepty. Powiem szczerze, ze dwie godziny temu polknelam alertec i wypilam wapno dla alergików i kurcze nic. Mam katar, chyba jeszcze gorszy, nos jak balon, w dodatku czerwony balon. Pomocy.
  • pisze bo od ,,malego" mam alergie, ktora dawala o sobie znac w okresie pelni lata - przed wakacjami, czas wakacji. Niestety, ostatnio jakby obserwuje nasilenie sie jej - w ubieglym roku jak i w tym odczuwam alergie (jestem uczulona na pylki, koty) juz teraz!! a jest dopiero marzec, jeszcze lezy snieg. Jak dobrze pamietam, w tym okresie, nawet w kwietniu jeszcze, czasem maju - alergia nie dawala o sobie znac. Teraz jak mam do czynienia z kurzem, jak sprzatam - czasem zakreci mnie w...
  • Dziewczyny, co bierzecie zeby jakos prztrwac to lazawienie, pieczenie, kichanie.......;/ Wiem wiem powinnam isc do lekarza ale jakos tak mi schodzi.... Poratujcie....
  • Witam. Mój mąż miał kleszcza, pojechaliśmy na izbę przyjęć, po wyjęciu gada dostała augumentin. Co 12 godzin po tabletce. Wziął pierwszą o 19, a ok 22 dostał takiego ataku kaszlu, suchego, świszczącego. Pomógł syrop na suchy kaszel. Do tej pory nie ma już takich uporczywych objawów. Czy kaszel może być negatywna reakcją na antybiotyk? Może miałyście podobne doświadczenia. Pozdrawiam.
  • czy zyrtec i detralex są bezpieczne w czasie ciąży? biorę je systematycznie i właśnie myślę, że jestem w ciązy od kilku dni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się