Dodaj do ulubionych

Duravit - wasze opinie

24.06.11, 09:24
Cześć,
przymierzam się do zakupu dwóch umywalek, wc i wanny Duravit 2nd Floor. Moje pytanie brzmi: czy Duravit to faktycznie najwyższa półka i można spodziewać się po ich produktach doskonałej jakości? Już nawet nie mówię tutaj o stosunku jakości do ceny, bo na mnóstwo pieniędzy płaci się za sam znaczek, tylko o samej jakości.
Czy wie ktoś, czy warto brać powłokę Wondergliss (podobno łatwiej utrzymać w czystości)?
I jeśli nie Duravit, to jakie są alternatywy? Villeroy&Boch, a potem już Koło? Czy jest coś "pomiędzy"?
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: Duravit - wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 09:50
      Wszystkie produkty ceramiki łazienkowej mają podobną jakość, myslisz ze ta z Duravitu będzie jakaś bardzo lepsza od tej z Koła? Jestes w błedzie :) Płaci się za markę i za wzornictwo, które jakby nie patrzeć w duravicie bije na głowę np koło. Ja lubię ceramikę Roca i właśnie duravitu, Koło tez ma kilka fajnych serii, Cersanit to porażka wzornicza.
      • 13ms13 Re: Duravit - wasze opinie 24.06.11, 10:33
        No w sumie racja, po umywalkach fajerwerków nie ma co się spodziewać ;)
        Ale co np. z wc? Wiele osób jest zadowolonych z Koła, ale wiele osób pisze, że deski żółkną, "chodzą" na boki i wymagają dokręcania, a systemy wolnoopadające nie działają tak, jak należy. Co powiedzmy jest zrozumiałe w kibelku za 400zł, ale za 2200zł oczekuję wyższej jakości.
        A jak z wannami? Wanny są akrylowe, nie ceramiczne. Sam od niecałego roku mam wannę Koło i póki co wszystko w niej działa, a design jest naprawdę fajny. Szkoda tylko że wanna swój połysk straciła po 2 miesiącach normalnego użytkowania i obecnie wygląda fatalnie :/ Czy po wannie Duravit (która wyniesie mnie około 7x tyle co wanna Koło) mogę spodziewać się czegoś więcej?
        • kasiak37 Re: Duravit - wasze opinie 24.06.11, 14:43
          mam 2xwc i bidet duravitu i polecam.Wanne kupilam sanplastu robiona na zamowienie,jest piekna;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka