27.09.11, 00:01
kartka z kalendarza
Obserwuj wątek
    • m.maska Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 00:15
      Sakral....date...za tydzien tez bedzie wtorek... smile
      A jesli potem bedziemy szukac jakiegos watku....to wg miesiaca i roku
      • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 00:17
        No prosze, jak pogoda ok... niebo czyste, to widac ciemna strone Ksiezyca i nie moge mu zrobic zadnej fotki.../beczy/
        • droga_mleczna_1 Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:00
          W księżycowej pełni

zielona pełnia lata, świat cały mi zasłania
          ta zwiewna liści szata, szykuje się do spania
          a księżyc srebrny dukat, gałęzie bzu oświeca
          do mego okna puka, ze snu wyrywa z lekka

i pełna gwiazd plejada, poświatą mruga jasną
          księżyc je odprowadza, mi nie pozwala zasnąć
          wtem nocka już głęboka, szafirem hen unosi
          zalotnik zza obłoku, w pościeli mej zagościł

gdy bardzo jest zmęczy, odpływa w swojej łodzi
          w poświacie drzew korony, różowe słońce wschodzi
          kiedy tak blisko rana, senność powieki zmorzy
          dziś będę nie wyspana, a księżyc się położy

Piosenka uwielbiam ją
          • al-szamanka Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 19:25
            Droga mleczno...jak zwykle - nieprawdopodobnie poetyckie smile
      • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 00:53
        * Światowy Dzień Serca
        * Światowy Dzień Turystyki
        * Dzień Polskiego Państwa Podziemnego

i to tak wszystko w jednym dniu? czy mozna wybierac to co komu pasuje? jesli tak - to biore turystyke wink
        • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:17
          OK jestem jak najbardziej za, pytanie tylko gdzie mnie zabierzesz. Chcialbym bardzo ale to bardzo daleko.

Dobry wieczor - dzien dobry.
          • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:20
            Wodospady Iguazu...co Ty na to?
            • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:21
              z przystankiem na Azorach big_grin
              • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:31
                m.maska napisała:

> z przystankiem na Azorach big_grin
                Wole nie, jescze mi znikniesz po drodze i sie zarycze na smierc.
            • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:27
              m.maska napisała:

> Wodospady Iguazu...co Ty na to?
              Aby daleko stad, schowamy sie przed calym swiatem, tylko Ty i ja.
              Bede nosil Cie na rekach i recytowal najpiekniejsze wiersze o milosci.
              Prosze, tylko nie karz mi teskinic za soba.
              • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:36
                I tak Cie dopadlo w te bezksiezycowa noc? shock
                • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:39
                  Moj podstawowy organ zyciowy odmawia wspolpracy sad
                  Sama popatrz

https://sajgon.strefa.pl/serce_chore.gif
                  • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:42
                    No popatrz... a jeszcze dwa dni temu wzdychales do pewnej blekitnookiej damy... big_grin
                    • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:43
                      m.maska napisała:

> No popatrz... a jeszcze dwa dni temu wzdychales do pewnej blekitnookiej damy...
                      > big_grin
                      Jedno nie przeczy drugiemu.
                      • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:47
                        Moja Mama mawiala, ze mam serce jak tramwaj..tzn. co przystanek to wysiadka wink
                        • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:50
                          m.maska napisała:

> Moja Mama mawiala, ze mam serce jak tramwaj..tzn. co przystanek to wysiadka wink
                          Ona to z troski o Ciebie mowila, moze konduktor sie jej podobal jako przyszly ziec.
                          • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:53
                            mr.sajgon napisał:

> m.maska napisała:
                            >
                            > > Moja Mama mawiala, ze mam serce jak tramwaj..tzn. co przystanek to wysiad
                            > ka wink
                            > Ona to z troski o Ciebie mowila, moze konduktor sie jej podobal jako przyszly z
                            > iec.

Jakos nie spieszno mi bylo... wink zycie ma tyle do zaoferowania... wink
                            • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:59
                              m.maska napisała:

> Jakos nie spieszno mi bylo... wink zycie ma tyle do zaoferowania... wink
                              Dlatego trzeba go brac pelnymi garsciami a nie zamaczac w nim tylko koniuszek paluszka.
                              • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:02
                                i spieszyc sie i pilnowac zeby nie przegapic tego co oferuje smile
                                • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:05
                                  m.maska napisała:

> i spieszyc sie i pilnowac zeby nie przegapic tego co oferuje smile
                                  Trzeba zlapac wiatr w zagiel zycia i mu sie poddac.
                                  • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:07
                                    i pozwolic sie niesc...? ale kiedy wiatr przestaje wiac, trzeba samemu troche dmuchac.. smile
                                    • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:08
                                      m.maska napisała:

> i pozwolic sie niesc...? ale kiedy wiatr przestaje wiac, trzeba samemu troche d
                                      > muchac.. smile
                                      Pisze sie na to, lubie wyzwania.
                                      • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:12
                                        Masz dobre płuca?
                                        • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:18
                                          m.maska napisała:

> Masz dobre płuca?
                                          Tak, co jakis czas sprawdzam na spirometrze, lubie plywac.
                                          • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:19
                                            Nurkowac?
                                            • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:22
                                              m.maska napisała:

> Nurkowac?
                                              aha
                                              • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:29
                                                w takim razie lecimy na wielka rafe... smile wylowisz mi ladna muszelke?
                                                • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:31
                                                  m.maska napisała:

> w takim razie lecimy na wielka rafe... smile wylowisz mi ladna muszelke?
                                                  To zaden problem, gotow jestem poszukac takiej z piekna wkladka smile
                                                  • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:33
                                                    I bedzie mi potem szumiec wspomnieniami?
                                                  • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:34
                                                    m.maska napisała:

> I bedzie mi potem szumiec wspomnieniami?
                                                    Tak, smile
                                                  • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:36
                                                    big_grinbig_grinbig_grin
              • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:39
                Daleko, daleko... Australia mnie nie rajcuje wink jesli juz to Nowa Zelandia... gejzery na Islandii i zorze polarne... smile
                • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:42
                  m.maska napisała:

> Daleko, daleko... Australia mnie nie rajcuje wink jesli juz to Nowa Zelandia...
                  > gejzery na Islandii i zorze polarne... smile
                  To moze na Alaske, wtedy bedziemy mogli sie przytulac z tego zimna oczywiscie.
                  • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:45
                    To wybieram fjordy...rejs smile
                    • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:47
                      m.maska napisała:

> To wybieram fjordy...rejs smile
                      Dobry pomysl, moze trafimy na jakas gore lodowa.
                      • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:51
                        A wtedy co? Titanic i odlot?
                        • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:55
                          m.maska napisała:

> A wtedy co? Titanic i odlot?
                          Jak spedzimy szalona noc w jakims old timerze to jestem jak najbardziej za. Pozniej to juz nic lepszego nas nie spotka.
                          • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:57
                            Oldtimer... ale cabrio...smile
                            • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:01
                              m.maska napisała:

> Oldtimer... ale cabrio...smile
                              Bardzo prosze, niech bedzie cabrio. Tylko musisz pamietac o jakiejs apaszce zeby wlosow Ci zbytnio nie rozwialo.
                              • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:03
                                zawsze mi rozwiewa...sa dluuuuuuuuuugie wink
                                • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:05
                                  m.maska napisała:

> zawsze mi rozwiewa...sa dluuuuuuuuuugie wink
                                  Jakiego szamponu uzywasz ?
                                  • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:09
                                    hihi... jaki mam pod reka... najczesciej firmy Daniel Jouvance...jak zwykl to nazywac Junior - z farmy delfinow smile
                                    • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:19
                                      opisz mi jego zapach
                                      • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:25
                                        Cala przesylka z tej firmy pachnie podobnym zapachem, jest w nim ulotna nuta alg i morza i swiezosci poranka...chyba wlasnie dlatego przywiazalam sie do tych produktow smile
                                        • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:28
                                          m.maska napisała:

> Cala przesylka z tej firmy pachnie podobnym zapachem, jest w nim ulotna nuta al
                                          > g i morza i swiezosci poranka...chyba wlasnie dlatego przywiazalam sie do tych
                                          > produktow smile

A teraz na slepo zamowilam z innej firmy wode toaletowa pod nazwa Iguazu... po opisie wyszlo mi, ze to cos co mi bedzie odpowiadac... moze byc niewypal smile
                                          • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:33
                                            m.maska napisała:

> m.maska napisała:
                                            >
                                            > > Cala przesylka z tej firmy pachnie podobnym zapachem, jest w nim ulotna n
                                            > uta al
                                            > > g i morza i swiezosci poranka...chyba wlasnie dlatego przywiazalam sie do
                                            > tych
                                            > > produktow smile
                                            >
                                            > A teraz na slepo zamowilam z innej firmy wode toaletowa pod nazwa Iguazu... po
                                            > opisie wyszlo mi, ze to cos co mi bedzie odpowiadac... moze byc niewypal smile
                                            Ja lubie zmnieniac i Ciebie tez na to namawiam.
                                            • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:38
                                              Aaaa jesli o to chodzi, to mam nawet tutaj w zasiegu reki mala perfumerie... nie wyjezdzam z domu nawet na 5 dni, nie majac w bagazu canajmniej 6 flaszek roznych... nigdy nie wiem na jaki zapach bede miala nastroj - to zalezy od pory dnia, od pory roku, od pogody, od mojego samopoczucia... nie przywiazuje sie dlatego do jednego zapachu... smile
                                        • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:29
                                          m.maska napisała:

> Cala przesylka z tej firmy pachnie podobnym zapachem, jest w nim ulotna nuta al
                                          > g i morza i swiezosci poranka...chyba wlasnie dlatego przywiazalam sie do tych
                                          > produktow smile
                                          Jestem niedowiarkiem wiec bede musial to sprawdzic osobiscie smile
                                          • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:32
                                            a masz juz taki internet "zapachowy"?
                                            • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:36
                                              m.maska napisała:

> a masz juz taki internet "zapachowy"?
                                              Nie, nie mam, myslalem o realu.
                                              • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:39
                                                Aaaa no tak... a jakiego zapachu Ty uzywasz?
                                                • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 17:29
                                                  Dzis na przyklad Azzaro Chrome.

ps zajrze pozniej jak juz wszystko bede mial z grzywki.
                                                  • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 17:50
                                                    Fajny jest... smile

zapraszamy... smile
                                                  • al-szamanka Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 19:16
                                                    Pierwszy raz w życiu słyszę takie powiedzenie...jak juz wszystko bede mial z grzywki.
                                                    big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 19:52
                                                    ja tez... ale dobrze brzmi...czyli "uczesane"... smile
          • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:24
            A tak w ogole... witaj Mister smile
            • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:28
              m.maska napisała:

> A tak w ogole... witaj Mister smile
              Byle jako, milo Cie widziec.
              • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:38
                Caly dzien "wloczyles" sie po obcych "Landach"... ale jak widze, mamy cos wspolnego, nocne "czuwanie" wink
                • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:45
                  m.maska napisała:

> Caly dzien "wloczyles" sie po obcych "Landach"... ale jak widze, mamy cos wspol
                  > nego, nocne "czuwanie" wink
                  Ale widzisz skruszony i pelen dobrych checi jestem. Lubie to powiedzonko.
                  • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:49
                    No tak... a AL zostawila Ci na poprzednim watku, taki piekny videoclip... A Night like this... smile
                    • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:50
                      m.maska napisała:

> No tak... a AL zostawila Ci na poprzednim watku, taki piekny videoclip... A Nig
                      > ht like this... smile

my wystepujemy jako Doppelpack smile bierzesz?
                      • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:53
                        m.maska napisała:

> m.maska napisała:
                        >
                        > > No tak... a AL zostawila Ci na poprzednim watku, taki piekny videoclip...
                        > A Nig
                        > > ht like this... smile
                        >
                        > my wystepujemy jako Doppelpack smile bierzesz?
                        Z cala odpowiedzialnowscia wypowiadam glosno i donosnie - b i o r e.
                        • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:54
                          big_grinbig_grinbig_grin OK
                    • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:51
                      m.maska napisała:

> No tak... a AL zostawila Ci na poprzednim watku, taki piekny videoclip... A Nig
                      > ht like this... smile
                      Pamietam go z roznych wzgledow ale to nie miejsce na glebsze refleksje.
                      • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:55
                        i ten tytul... jedz z nami do Paryza... smile
                        • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 01:58
                          m.maska napisała:

> i ten tytul... jedz z nami do Paryza... smile
                          Mam tak kogos bardzo milego, kto nas ugosci, zawsze ja cieplo wspominam.
                          • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:04
                            No prosze... a my nie lubimy Paryza - moze go odczarujemy smile
                            • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:07
                              m.maska napisała:

> No prosze... a my nie lubimy Paryza - moze go odczarujemy smile
                              Ja nie mysle ja wiem ze go odczarujemy.
                              • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:14
                                To jeszcze tylko dwa tygodnie... nawet niepelne...i sie przekonamy smile
                                W drugi weekend pazdziernika, na Montmartre jest swieto Beaujolais Nouveau... bedzie mozna zaszalec... bez Martini wink
                                • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:23
                                  m.maska napisała:

> To jeszcze tylko dwa tygodnie... nawet niepelne...i sie przekonamy smile
                                  > W drugi weekend pazdziernika, na Montmartre jest swieto Beaujolais Nouveau... b
                                  > edzie mozna zaszalec... bez Martini wink
                                  No tak wtedy od Japonii po Francje wszyscy beda pili Beaujolais Nouveau a przy okazji i my sie mowiac kolokwialnie zalapiemy.
                                  • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:31
                                    Tak wypadlo... nie dla Beaujolais tam jedziemy...a na wernisaz 12.10...
                                    • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:31
                                      m.maska napisała:

> Tak wypadlo... nie dla Beaujolais tam jedziemy...a na wernisaz 12.10...
                                      Mozesz uchylic rabka tajemnicy ?
                                      • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:33
                                        Jakiej tajemnicy?....
                                        • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:35
                                          wernisaz 12.10...
                                          • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:40
                                            to zadna tajemnica nie jest - co roku jesienia, od ponad stu lat... smile
                      • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:05
                        mr.sajgon napisał:

> m.maska napisała:
                        >
                        > > No tak... a AL zostawila Ci na poprzednim watku, taki piekny videoclip...
                        > A Nig
                        > > ht like this... smile
                        > Pamietam go z roznych wzgledow ale to nie miejsce na glebsze refleksje.

ale jesli Martini - to poprosze czerwone smile
                        • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:11
                          m.maska napisała:

> mr.sajgon napisał:
                          >
                          > > m.maska napisała:
                          > >
                          > > > No tak... a AL zostawila Ci na poprzednim watku, taki piekny videoc
                          > lip...
                          > > A Nig
                          > > > ht like this... smile
                          > > Pamietam go z roznych wzgledow ale to nie miejsce na glebsze refleksje.
                          >
                          > ale jesli Martini - to poprosze czerwone smile
                          Bardzo prosze, jednak dla siebie wole cos brazowego, nie lubie mieszac.
                          • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:15
                            To moze Jack Daniels?
                            • mr.sajgon Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:30
                              m.maska napisała:

> To moze Jack Daniels?
                              Lubie Chivasa.

Te piekne roze sa dla Ciebie za przemile spedzony czas z Toba.
                              Niestety real wzywa za 2 godziny musze wstac ..............

https://sajgon.strefa.pl/brm.jpg

Do zobaczenia.
                              • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 02:42
                                Dziekuje takze... dziekuje za kwiaty...

Spij dobrze snij kolorowo... smile
                                • al-szamanka Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 06:15
                                  A to co? znajomków nocne rozmowy?
                                  Wstałam, czasu potrzebowałam nieco na przeczytanie tego wszystkiego a teraz spieszyć się muszę...ech Wy wink

Spokojnego dnia. Do Wieczora smile
                                  • 1zorro-bis Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 07:34
                                    witam Wszystkich! Co to, spac nie mozecie?big_grin
      • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 21:04
        W czwartek ide do fryzjera, musze cos zrobic z wlosami, a poniewaz mam tutaj swietna fryzjerke - to skorzystam z okazji...w koncu przeciez na 12.10. musze miec odpowiedni Schnitt smile
        • al-szamanka Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 21:08
          A ja z moimi nic nie zrobię, nie znoszę "fryzur", będę jak zwykle rozwichrzona dzikuska big_grin
          • m.maska Re: Mamy juz 27 wrzesnia 2011... 27.09.11, 21:29
            AL - czy ja pisalam o fryzurze? odpowiedni Schnitt...
    • zuza_anna 27.09.11. już wtorek... 27.09.11, 09:00
      Nocne Marki...z niedowierzaniem zobaczyłam, że to nowe drzewko, i tyle wpisów.
      Dzień dobry Wszystkim! Od dawna nie miałam takiej nocy jak dziś, coś spać nie mogłam. Nic to, zrobię sobie drzemkę poobiednią. Dobrego dnia. Pozdrawiam smile
      Pogoda cudna jest, piękny mamy wrzesień smile
      • 1zorro-bis Re: 27.09.11. już wtorek... 27.09.11, 09:08
        normalnie to by wypadalo juz nowe drzewko sasadzic.....big_grin
        • zuza_anna Re: 27.09.11. już wtorek... 27.09.11, 09:11
          Ja wiem, że Ty nie lubisz się wspinać, ale zostawmy, niech dobrze rozgałęzi się big_grin
      • m.maska Re: 27.09.11. już wtorek... 27.09.11, 11:02
        Dzien Dobry Wszystkim...
        Wlasnie zajrzalam na paryska pogode...z dnia na dzien jest lepiej big_grin na pierwsze dwa dni przewiduja 21°...dobrze sie zapowiada smile Paryz jesienia smile
        We Wroclawiu pieknie i wlasnie zamierzam wybrac sie na spacer po parku...jesli dotre do obserwatorium to cykne klika fotek - zeby pokazac Particie, gdzie studiowalam...tak bardzo go to interesowalo, ze moze i to chce wiedziec smile moj indeks juz widzial...

Troszeczke po tej nocnej wedrowce przez oceany jestem niewyspana, ale to moje ostatnie dni luzu, ktore musze wykorzystac smile

Tak wiec witam i znikam smilesmilesmile
        • sakral 27.09.11. 27.09.11, 18:47
          z cyklu
          świat tańczy i śpiewa

i pod twoją uciekamy się,święta boża rodzicielko

O !!!,
          Jezu

PS.
          tak macie rację,na tym zdjęciu to nie ja
          • 1zorro-bis Re: 27.09.11. 27.09.11, 18:54
            niech sobie tanczy. Skonczylem robote na dzisiaj. Kafelkowanie to cieeeeezka robota! Plecy bola, rece bola....cool
            Teraz ide cos przekasiec....big_grin
            • al-szamanka Re: 27.09.11. 27.09.11, 19:10
              Pracowałam dzisiaj równe dziewięć godzin i kwadrans, Zorro, a teraz relaksuję się przed kompem big_grin...plecy nie bolą, bo za kafelki się nie biorę, od tego są tacy specjaliści jak Ty big_grin
          • al-szamanka Re: 27.09.11. 27.09.11, 18:56
            Zupełnie taki sam obraz Jezusa (w tle) miała moja Ciocia. Pamiętam, zobaczyłam go po raz pierwszy gdy miałam pięć lat i zadałam, jak się okazało, bardzo niewygodne pytanie: Ciociu, a dlaczego ten Jezus jest ubrany w takie bogate szaty...dziadek mówił, żeś miał tylko jedne sandały i starą sukmanę
            • m.maska Re: 27.09.11. 27.09.11, 19:14
              A co Ci AL szaty Jezusa przeszkadzaja? facet brzuch pokazuje...i chyba o to chodzi wink a tlo tylko dodaje...hmm...
              • sakral 27.09.11. 27.09.11, 19:39
                seks w internecie

do tego tekstu wrócę jutro lub trochę później,

zachęcam do przeczytania materiału z tygodnika
                "Polityka"

chyba w necie zobaczyłem wszystkie możliwe
                układy i mody w seksie.

co jest interesujące
                - kto i co ogląda
                - otwartość młodego pokolenia na tzw. tematy tabu

ciekawsze strony podam później.

PS.
                już wyprzedzam koleżeństwo z wpisami typu.....

....ja to lubię w realu,a nie za monitorem....
                to jest już stara znana pieśń

• izydor88 Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:11
                  Cyberseks zamiast tabletki na depresję?Byłabym za,ale to mrzonki...W depresji można godzinami upajać się myślami o śmierci,ale seks?Ta śmieszna gimnastyka?Nie wierzę...
                  • zuza_anna Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:18
                    śmieszna gimnastyka, dobre! big_grin
                  • sakral Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:34
                    ja mam inne zdanie.

----------------------------------------
                    temat sex w Internecie na forum Kalejdoskopu nie jest
                    co ja lubię czy inna osoba

chodzi mi o zjawisko,
                    sex,powietrze,jedzenie,
                    siusiu i aaa
                    to normalne ludzkie
                    sprawy
                    • izydor88 Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:51
                      Masz rację Sakral,Ty mówisz o "normalnych ludzkich sprawach",ja o tych nienormalnych,ale przywołanych przez Ciebie - vide artykuł Barbary Pietkiewicz.
                      • sakral Re: 27.09.11. 27.09.11, 21:08
                        to już proponuje zostawić

normalne i co nie normalne w seksie.

kiedyś kształty rubensowskie były w modzie,
                        czas i duch
                        język niemiecki ma na to najlepsze określenie.

ale to już temat dla kol.Maski /nie sex,a j.niemiecki/
                        • al-szamanka Re: 27.09.11. 27.09.11, 21:19
                          Zeitgeist smile
                        • m.maska Re: 27.09.11. 27.09.11, 21:32
                          sakral napisał:

> to już proponuje zostawić
                          >
                          > normalne i co nie normalne w seksie.
                          >
                          > kiedyś kształty rubensowskie były w modzie,
                          > czas i duch
                          > język niemiecki ma na to najlepsze określenie.
                          >
                          > ale to już temat dla kol.Maski /nie sex,a j.niemiecki/

Sakral w ten niemieckie klocki jestes rownie dobry... wink
                    • al-szamanka Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:56
                      Pewnie, że normalne, ludzkie sprawy, tego nie neguję, ale co ja zrobię, jeżeli seks mnie śmieszy - w szczegóły wchodzić nie będę, bo jeszcze głupawkę dostanę i zasnąć nie będę mogla big_grin
                      • m.maska Re: 27.09.11. 27.09.11, 21:05
                        al-szamanka napisała:

> Pewnie, że normalne, ludzkie sprawy, tego nie neguję, ale co ja zrobię, jeżeli
                        > seks mnie śmieszy - w szczegóły wchodzić nie będę, bo jeszcze głupawkę dostanę
                        > i zasnąć nie będę mogla big_grin

no pisalam przeciez: bez detali.... big_grin
            • izydor88 Re: 27.09.11. 27.09.11, 19:24
              I co ja mogę powiedzieć?Znowu to samo,co AL - podobny obraz miała moja ciocia.Wisiał nad małżeńskim łożem.Nie zadawałam "niewygodnych" pytań,bo jeszcze bardziej podobał mi się obraz z Matką Boską w otoczeniu niebieskich róż.
              A tak przy okazji - w czasie wspomnianego już chrztu,siedziałam pod św.Wawrzyńcem[dziękuję Masko za wklejenie zdjęcia św.młodzieńca],a obok był obraz Maryi z Dzieciątkiem i barankiem.Maryja miała złote warkocze i błękitne oczy.Tak to widział kujawski artysta ludowy.Nad moim kącikiem komputerowym wisi zdjęcie zrobione w Andaluzji z okazji procesji wielkanocnej.Maryja ma czarne loki,a w uszach długie kolczyki.No i sztuczne rzęsy oraz brokatową sukienkę.
              • sakral Re: 27.09.11. 27.09.11, 19:45
                w Kościele katolickim sperma jest świąta

to jest interesujące.
                • al-szamanka Re: 27.09.11. 27.09.11, 19:51
                  Ach, jak już tyle się na ten temat rozgadałeś, Sakral, to powiem Ci w tajemnicy, ale na tyle wyraźnie, aby wścibskie uszy to usłyszały.......seks mnie śmieszy! Tak, to jest czynność prześmieszna big_grinbig_grinbig_grin
                  • m.maska Re: 27.09.11. 27.09.11, 19:56
                    AL tylko moze nie wchodz w detale... big_grinbig_grinbig_grin
                    • zuza_anna Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:16
                      Pierwszy raz czytam, że seks jest śmieszny. AL, a cóż w nim śmiesznego jest? big_grin
                      • m.maska Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:18
                        AL - wyjasnij Zuzi...hihi
                      • al-szamanka Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:19
                        Wszystko, Zuzanko, wszystko big_grinbig_grinbig_grin
                        • al-szamanka Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:23
                          Oczywiście jestem tolerancyjna i jeżeli kogoś nie śmieszy, to nie domagam się, aby na siłę się śmiał big_grinbig_grinbig_grin. Ja jednak aż się od tego śmiechu krztuszę big_grin
                          • zuza_anna Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:26
                            Mnie nie śmieszy, ale czytając Ciebie AL, chichram się big_grinbig_grinbig_grin
                  • sakral Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:06
                    po tylu godzinach oglądania
                    mnie też już nie jest do śmiechu,
                    ale to co zobaczyłem to moje.

a wiecie skąd pomysł ?
                    w Kalejdoskopie był temat cytryny w skarpetce na przeziębienie

w googel wystarczy wpisać z j.angielskiego
                    -socks-

i za tym poszedłem
                    • m.maska Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:15
                      Hihi... rozumiem Sakral, ze wpisales fonetycznie soks i zostales przezornie poprawiony - bo gogel wie lepiej co dla Ciebie dobre...
                      • sakral Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:48
                        i jeszcze jedna ważna sprawa

- filmiki robione telefonem komórkowym
                        • m.maska Re: 27.09.11. 27.09.11, 20:57
                          jakie filmiki? takie?
    • al-szamanka Re: wtorek 27.09.11, 22:22
      Dobranoc smile

https://www.gif-paradies.de/gifs/ereignisse/urlaub/urlaub_0008.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka