Dodaj do ulubionych

wiosenne powitania

12.04.12, 12:30
WIATAM smile
nadal czekamy na wiosnę,
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: wiosenne powitania 12.04.12, 13:02
      Na Warmii I Wam słońce wraz z ELENI
      www.garnek.pl/agapal/20236009/sloneczka-zycze
    • marii51 Re: wiosenne powitania 12.04.12, 14:46
      fotograficzne powitania
      galeria przekonująca o wiośnie
      • mattos Re: wiosenne powitania 12.04.12, 16:02
        Wczoraj to chyba nawet lato widziałem nad morzem. W dresie wyszłem nad morze to bluzę dresową zdjełem i chodziłem w samej koszuli, 3 pary leżeli już na plaży na piachu a 2 panie na bosaka po morzu chodzili. Było bezwietrznie słonecznie i żadanej fali na morzu. Dziś mżawka i jest chlodniej.
        Pozdrawiam z Kolobrzegu.
        • pia.ed Re: wiosenne powitania 12.04.12, 17:18
          To srodowe ocieplenie przyszlo do Malmö dzisiaj, w czwartek, ale nie na dlugo ...
          Potrwalo pare godzin, ale kiedy slonce zaszlo za chmury, to od razu zmarzl mi tyl glowy,
          choc mialam na sobie czapke ...
          Ocieplenie odbilo sie od razu na pracy kaloryferow ktore przed poludniem
          niemal przestaly grzac, a teraz znow porzadnie grzeja ...
          • xy.5 Re: wiosenne powitania 12.04.12, 19:15
            Witam,u nas ciepło i zaczyna leciutko kropić;pozdrawiam.
            • marii51 Re: wiosenne powitania 12.04.12, 19:22
              xy.5
              a skąd klikasz?
              • marii51 Re: wiosenne powitania 12.04.12, 19:44
                mam pogodę -
                "kwiecień plecień, bo przeplata trochę zimy trochę lata"
                smayliki.ru/smilies-86.html
                • chris.w2 Re: wiosenne powitania 12.04.12, 20:31
                  marii51 napisała:
                  > (...) chris... ma już kwitnące drzewko w Niemczech,
                  > może przyniesie i nam pokaże?

Prosze bardzo.
                  Zdjecie to zrobilem w Timmendorfer Strand nad morzem Baltyckim, w czasie mojego tegorocznego urlopu wielkanocnego na polnocy Niemiec:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mc/hc/g1li/LAizAgBBYNCPlPslCB.jpg
                  • marii51 Re: wiosenne powitania 12.04.12, 20:37
                    chris.w2
                    • chris.w2 Re: wiosenne powitania 12.04.12, 20:52
                      marii51 napisała:
                      > ...a mogę Twoje jedno zdjęcie przynieść tu na forum - ja?
                      > zakładając wątek, bo coś mnie ogromnie zainteresowało i trapi... lipiec Szwajcaria...

Prosze bardzo.
                      Jest mi milo, ze zainteresowaly Ciebie moje fotki.
                      • marii51 Re: wiosenne powitania 12.04.12, 20:59
                        ok - dzięki ( cmok)
                        • marii51 Re: wiosenne powitania 13.04.12, 10:49
                          konieczność spraw ważnych mnie wzywa-
                          a zachęcająco to nie wygląda, bo
                          pada, pada pada

a gdyby tak nieba przybliżyć
                          • xy.5 Re: wiosenne powitania 13.04.12, 13:42
                            Witam,u nas na Kresach Wschodnich nad Bugiem też od wczoraj kapie deszczyk;miłego piątku.
                            • mattos Re: wiosenne powitania 13.04.12, 16:20
                              Witam, u mnie pada i chyba nie wyjdę na dwór. W niedzielę wycieczka do Berlina ale nie zapisałem się bo wolę na miejscu basen i nasze morze niż 5 godzin w jedną stronę w autokarze przesiedzieć. Pozdrawiam
                              • xy.5 Re: wiosenne powitania 14.04.12, 10:11
                                Witam,nie pada ale słońce blade jakieś;pozdrawiam.
                                • marii51 Re: wiosenne powitania 14.04.12, 10:26
                                  xy.5 napisała:

> Witam,nie pada ale słońce blade jakieś;pozdrawiam.

witaj witaj sąsiadeczko bo ja pochodzę z Podlasiasmile

Dzisiaj na Warmii co rusz świeci słonko , ale takie niezdecydowane ...
                                  ....
                                • pia.ed Re: wiosenne powitania 14.04.12, 17:52
                                  To ja w Malmö mam duzo lepsza pogode,
                                  choc w locie ptaka miasta te dzieli jakies 250 km.
                                  Caly tydzien, oprocz czwartku kiedy to bylo pochmurnie i troche siapil deszczyk,
                                  swiecilo slonce.
                                  Wczoraj, w piatek, bylo cieplo, i dwaj sasiedzi opalali sie nawet w ogrodku na lezakach smile
                                  Dzis jest slonecznie i wzglednie cieplo, widze nawet "odwaznych" ktorzy jada rowerami w krotkich rekawkach.

A do Berlina tez bym nie pojechala, nie znosze spedzac tylu godzin w autokarze!
                                  • pia.ed Dzisiaj w Sztokholmie! 14.04.12, 17:57
                                    www.sydsvenskan.se/sverige/vinterovader-ger-stromavbrott
                                    • marii51 Re: Dzisiaj w Sztokholmie! 15.04.12, 12:14
                                      pia.ed- twoją stolicę zasypało wink

Dzisiaj na razie szarą mam niedzielę...
                                      może słonko jeszcze się namyśli...
                                      ---ale ,ALE...serca mamy gorącesmile
                                      Pozdrawiam Wszystkich.
                                      -

• xy.5 Re: Dzisiaj w Sztokholmie! 15.04.12, 13:37
                                        Witam,u nas pada,w nocy też padało;miłej niedzieli.Ja dzisiejszą spędzę na czytaniu.
                                        • marii51 Re: NIEDZIELA KWIETNIOWA 15.04.12, 13:48
                                          słońce obudziło się wreszcie- śpiewają i "ćwiergolą "ptaszki-
                                          " Wiosna, cieplejszy wieje wiatr- wiosna , wiosna dookoła...
                                          • mattos Re: NIEDZIELA KWIETNIOWA 15.04.12, 15:17
                                            Nad morzem do obiadu było mglisto i zimno. Pozdrawiam
                                            • pia.ed Re: NIEDZIELA KWIETNIOWA 15.04.12, 18:04
                                              A w Malmö znow przez caly dzien piekne slonce ... Chlopaki chodzili po miescie
                                              w spodenkach do kolan.
                                              • xy.5 Deszczowy poniedziałek. 16.04.12, 14:19
                                                Witam,od rana dzisiaj ciągle pada.Miłego tygodnia,pozdrawiam.
                                    • chris.w2 Re: Dzisiaj w Sztokholmie! 16.04.12, 14:34
                                      Kwiecien plecien, co przeplata...
                                      • marii51 Re: Dzisiaj 16.04.12, 19:22
                                        padał calutki dzień deszcz
                                        ale jest ciepło,wiec trawka rośnie , rośnie
                                        • marii51 Re: Dzisiaj 16.04.12, 19:28
                                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/qf/ob/9hck/vHfd0yayfLi4oCcijX.jpg
                                          Żółta róża
                                          Autor: gustek492
                                          Zadrżała rosa na żółtej róży w kielich spłynęły resztki nocy tak bardzo pragnę cię zobaczyć choć ty nie patrzysz mi już w oczy. cytat
                                          chyba obudziłam sie....
                                          uczucia wyższe się ocknęłysmilesmile

• mattos Re: Dzisiaj 16.04.12, 19:50
                                            Witam. Na Baltyku sztorm i mocno wieje a przy budynku +7 i dzień słoneczny zleciał. Pozdrawiam.
                                            • marii51 Re: Dzisiaj 17.04.12, 09:08
                                              nie odwiedza nas wykonawca tej piosenki- ale posluchajmy...
                                              wciąż aktualna..smile
                                              posłuchajmy...jeszcze wciąż
                                              • chris.w2 Re: Dzisiaj 17.04.12, 10:14
                                                marii51 napisała:
                                                > nie odwiedza nas wykonawca tej piosenki...

A kto to spiewa?
                                                • marii51 Re: Dzisiaj 17.04.12, 10:19
                                                  chris.w2
                                                  chwilkę, odszukam w archiwum
                                                  nick "luzerski" na imię ma Jurek
                                                  • marii51 Re: Dzisiaj 17.04.12, 10:25
                                                    chris.w2
                                                    tu luzerski
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,86794,99323190,112160014,Uspokojenie.html
                                                    pojawił się na zawołanie- bo ktoś mu podpowiedział,że o nim rozmawiamy
                                                    żałuję bo niektórych jego utworów nie mogę teraz posłuchać
                                                  • marii51 Re: Dzisiaj 17.04.12, 10:50
                                                    NIESAMOWITE.... smile tak długo szukałam ....
                                                    ale teraz mam smile Ania

Druga wersja to Jurek akompaniuje na gitarze i Śpiewa razem z ANIĄ--
                                                    Słucha się z sercem na ramieniu smile
                                                  • marii51 Re: Dzisiaj 18.04.12, 07:18

• xy.5 Re: Dzisiaj 19.04.12, 17:47
                                                    Witam,dzisiaj ciepło i deszczowo,pozdrawiam.
                                                  • pia.ed Re: Dzisiaj 20.04.12, 12:43
                                                    Wczoraj dziewczyny opalaly sie na naszym podworku w bikini,
                                                    a wieczorem grilowaly razem z chlopakami w naszym wybudowanym w ogrodku grilu.
                                                    Dzis, piatek, tez jest cieply i sloneczny smile
                                                  • marii51 Re: Dzisiaj 20.04.12, 12:46
                                                    pia.ed
                                                    masz cieplutko
                                                  • xy.5 Re: Dzisiaj 20.04.12, 15:48
                                                    Dzisiaj słonecznie i grzmiało,ale obyło się bez deszczu;pozdrawiam.
                                                  • mattos Re: Dzisiaj 20.04.12, 16:20
                                                    Wczoraj nad morzem była letnia pogoda +16 morze było bez fali. Dziś jest podobnież dużo chlodniej ale to słyszałem bo dopiero teraz wybieram się nad morze to sprawdzę dokladnie. Pozdrawiam z Kolobrzegu.
                                                  • czuk1 Dzisiaj 20.04.12, 17:39
                                                    Dzisiaj 18 st, słonecznie, grzmiało i był przelotny deszcz.
                                                  • mattos Re: Dzisiaj 20.04.12, 19:02
                                                    +7 nad morzem i jest pogodnie.
                                                  • pia.ed A tak bylo dzis w Warszawie po poludniu... 20.04.12, 22:39
                                                    https://m.natemat.pl/efe94865f5e5d46e87325864ebf0fbfa,641,0,0,0.jpg

natemat.pl/11229,burza-nad-warszawa-sloneczne-popoludnie-przerwaly-gwaltowne-opady-gradu
                                                  • czuk1 Re: A tak bylo dzis w Warszawie po poludniu... 21.04.12, 08:06
                                                    Miłych wiosennych dni życzę WSZYSTKIM Sympatykom Forum Marii51.

Wyjątkowo spokojny poranek ... dziś na forum -wink
                                                  • xy.5 W sobotę. 21.04.12, 10:43
                                                    Witam,mamy dzisiaj słoneczko i trochę chmurek,ciepło dzisiaj;pozdrawiam i miłej soboty życzę.
                                                  • marii51 Re: W sobotę. 21.04.12, 16:22
                                                    O półtory godziny wielka ciemna chmura z błyskami odległymi grzmotami szykowało się na wielką burzę, ale już świeci słońce.
                                                    Pozdrawiam .
                                                    " Uśmiechaj się , do każdej chwili uśmiechaj.... big_grin
                                                  • pia.ed Re: W sobotę 21.04.12, 18:26
                                                    U mnie od rana cieplutko i slonecznie, w ogrodku szykuje sie grilowanie.
                                                    Pozdtawiam wszystkich ...
                                                  • marii51 Re: W sobotę 22.04.12, 09:54
                                                    Dziękuję za pozdrowienia- również pozdrawiam -
                                                  • xy.5 W niedzielę. 22.04.12, 09:56
                                                    Jakoś zachmurzyło się i chyba spadnie deszcz;udanej niedzieli.
                                                  • marii51 Re: W niedzielę. 22.04.12, 17:31
                                                    zapomniałam wiosenną perełkę chris.w2 przynieść smile
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3087833,2,0,.html
                                                  • xy.5 Poniedziałek. 23.04.12, 14:17
                                                    Pada u nas przelotnie od rana,miłego dnia i udanego tygodnia.
                                                  • marii51 Re: Poniedziałek. 23.04.12, 14:32
                                                    Ciepełka i słońca życzę
                                                  • mattos Re: Poniedziałek. 23.04.12, 16:54
                                                    Witam z Kolobrzegu. Dziś po poludniu burzowo.
                                                  • marii51 Re: Poniedziałek. 23.04.12, 18:51
                                                    Mattos - pozdrawiamy smile
                                                    --jak nic już walizki prawie zapełnione...
                                                  • marii51 Re: Poniedziałek. 23.04.12, 20:14
                                                    https://4.bp.blogspot.com/_iXPm0t4_sEI/S8dW0br9XEI/AAAAAAAAAhM/OVWqSgiOVJs/s400/DSCN3414.JPG
                                                    kwitną ... tak już wiosennie
                                                  • marii51 Re: wtorek 24.04.12, 11:09
                                                    słonecznie cieplutko
                                                    http://i40.tinypic.com/263ii5l.gif
                                                  • xy.5 Re: wtorek 24.04.12, 11:36
                                                    Witam,całą noc lało a teraz chwila przerwy nie wiadomo jak długa,miłego dnia.
                                                  • marii51 Re: wtorek 24.04.12, 11:47
                                                    chris,w2 taki pracowity smile
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3087833,2,0,.htm
                                                  • pia.ed Re: wtorek 24 kwietnia 24.04.12, 15:18
                                                    U mnie w kazdym razie byl dzis najcieplejszy dzien w tym roku.
                                                    Nie wiem ile bylo na termometrze, ale po raz pierwszy
                                                    musialam zdjac czapke kiedy jechalam rowerem ...
                                                    kark mi nie zmarzl, i nie boli mnie glowa ... jak zawsze od zimna.
                                                  • marii51 Re: wtorek 24 kwietnia 24.04.12, 16:28

pia.ed prosze dzwonek rowerowy dzynkinij na przystojniaka czas od czasu smilehttps://www.bikebelle.pl/photos/towary/254/330x300/1324156960.jpg
                                                  • marii51 Re: wtorek 24 kwietnia 24.04.12, 16:57

Taki mocny z grubymi oponami i niziutki najbardziej by mi odpowiadał
                                                  • mattos Re: wtorek 24 kwietnia 25.04.12, 12:24
                                                    Witam. Przez całą noc i do południa padało a teraz widzę że slonko wygląda to może się uda spacer ale po 16.00 bo wtedy mam czasu troszkę. Walizki jutro pakuję. Pozdrawiam.
                                                  • xy.5 Środa. 25.04.12, 17:00
                                                    Pochmurna ta środa z ciemnymi chmurami ale bez deszczu,miłego wieczoru.
                  • chris.w2 Re: wiosenne powitania 13.05.12, 21:12
                    Wczoraj w Berlinie w dzielnicy Schmargendorf mieszkancy osiedla swietowali
                    Sommerfest (letnie swieto).

Byly stare berlinskie piosenki:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mc/hc/g1li/Qa6kl6Tc2aTa9FW7aB.jpg

i muzyka rock and roll'owa z lat 60-tyych:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mc/hc/g1li/gfBVrdlOjMESPybgSB.jpg
                    • marii51 Re: wiosenne powitania 16.05.12, 10:16
                      - deszczyk MAJOWY pada i przestaje-
                      -
    • marii51 Re: czwartek 26.04.12, 07:00
      wczoraj bumelowałam bardzosmile
      wszystko czytałam nic nie klikałamsmile
      wolne wzięłam i jużsmile
      • mattos Re: czwartek 26.04.12, 10:13
        Witam. Dziś ładny słoneczny dzień. Szybko zleciało w Kolobrzegu i szkoda że tak szybko.
        • xy.5 Re: czwartek 26.04.12, 17:51
          Witam,pięknie u nas dzisiaj;pozdrawiam.
          • marii51 Re: czwartek 26.04.12, 17:57
            Mattos 3tygodnie- to wcale nie mało--a spodobało się , aż nie chce się wracaćsmile
            • marii51 Re: czwartek 26.04.12, 23:45
              TAKIE ŁĄKOWE MIEJCIEE SNYsmilehttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/sc/oa/8t0b/zinYmwPsMRxsPv76ZB.jpgach jak pachną zbierałam takie i rózowe mojej mamie na bukiet
              • xy.5 Piątek 27.04.12, 13:22
                Witam,nadal pięknie u nas.
                • mattos Re: Sobota 28.04.12, 21:48
                  Witam. Najlepiej to było nad morzem. Za szybko to się skończyło i to wtedy, gdy lato zawitało. Coś nie mogę się zaaklimatyzować do swego domu.
                  • mattos Re: Sobota 28.04.12, 23:58
                    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd46f813d1c9.jpg
                  • super.222 Re: Sobota 29.04.12, 06:25

Morza szum ....w tamte dni
                    ........................
                    Wszystko to
                    przypomina ciebie mi ....przypomina ciebie mi .....
                    big_grin big_grin

Mattosie, trochę to potrwa, ale przechodzi.
                    Miło Cię widzieć. Witam. Obiecałeś zdjęcia.

Mattos napisał:

Coś nie mogę się zaaklimatyzować do swego domu.
                    >
                    >
                    • super.222 Re:niedziela 29.04.12, 06:33
                      Nie zmieniłam *kalendarza* i post poprzedni ukazał się
                      pod nazwą sobota. Też jestem jakaś taka rozkojarzona.
                      I sama nie wiem z jakiego powodu: powrotu Mattosa
                      czy nieobecności Czuka? (wyjechał już do sanatorium?).

• marii51 Re:niedziela 29.04.12, 08:45
                        witam w świąteczną niedzielę
                        mam dziś 40 lecie -
                        • marii51 Re:niedziela 29.04.12, 09:09
                          mattosku
                          no co Ci?
                          dobra powiesz mi na gg
                        • pia.ed Niedziela w Malmö ... 29.04.12, 09:51
                          Wydawalo mi sie, ze to byla najcieplejsza niedziela w tym roku ,
                          a kiedy popatrzylam na temperature na telegazecie, to okazalo sie ze o godz 13 00
                          bylo w Malmö tylko 13 C.
                          Jedynie w Sztokholmie bylo 15 C ... w innych miastach bylo 12 C , i mniej ...

Nie patrzylam na niedzielna temperature o godz 17 00, na pewno byla pare stopni wyzsza,
                          ale to nic w porownaniu z temperatura w miasteczku z "zimowymi bocianami"
                          gdzie bylo 28 C
                          ... Nareszcie sie wygrzaly!
                          • pia.ed Poniedzialek ... 29.04.12, 10:00
                            Jest w tej chwili tylko 8 C, silny wiatr 15 m/sek,
                            a w dzien przepowiadaja 15 C ...
                            To zapowiadane cieplo z poludniowego zachodu jeszcze do Malmö nie dotarlo sad

Wieczorem 30 kwietnia cieplo ma dojsc do Malmö, z czego sie wszyscy ciesza,
                            bo tradycyjnie tego dnia jest chlodno, wieje, i czesto pada deszcz ...
                            A ten dzien jest szalenie wazny, bo wtedy w calej Szwecji pali sie olbrzymie ogniska
                            i swietuje Valborgmässa afton .
                          • pia.ed Pokrecily mi sie dni ... Wczoraj byla sobota 29.04.12, 11:17
                            A dzis dopiero niedziela ... a nie poniedzialek sad
                            Dalej nie jest zbyt cieplo. Wyjrzalam przez otwarte okno gdzie jest slonce,
                            ale wiatr chlodny ...
                            Takiej pogody nie znosze, bo nie wiadomo jak sie ubrac do miasta.Poza tym od czasu do czasu pojawiaja sie biale chmurki ktore zaslaniaja niebo.

Wlasciwie to i dobrze, bo zaraz musze zejsc do piwnicy
                            aby zalozyc nowa detka i opone w rowerze.
                        • xy.5 Re:niedziela 29.04.12, 10:53
                          Wszystkiego najlepszego Marii z okazji tak pięknej rocznicy-dużo zdrowia i radości;pozdrawiam.
                  • pia.ed Mattos witamy! 29.04.12, 09:41
                    Wcale Ci sie nie dziwie ... Byles w pieknym otoczeniu, ze stymulujacymi zajeciami,
                    poznales nowych ludzi ... a teraz wrocila stara nuda z gderajaca zonka wink

mattos napisał:
                    Witam. Najlepiej to było nad morzem. Za szybko to się skończyło i to wtedy, gdy lato zawitało. Coś nie mogę się zaaklimatyzować do swego domu.

>
                    >
                    • mattos Re: Dla Marii51 29.04.12, 17:38
                      https://2.bp.blogspot.com/_lddFFu6s4yQ/SbLdzyCKbwI/AAAAAAAAQC8/_3mOFQxsopE/s400/kwiaty26.jpg
                      Wszystkiego najlepszego dla Marii51 a najwięcej to zdrowia przesyła mattos.
                      • marii51 Re: Dla Marii51 02.05.12, 15:15
                        mattos
                        bardzo ,bardzo dziękuje--trzeba troszke pożyć,żeby tak piękny kosz kwiatów dostać w prezencie... smile

masz racje, bo nic nad zdrowie -ani perły- ani drogie kamienie....
                        spr od chris.w2 zdjęcie --tak bardzo mi się podoba ta wiosna z Berlina
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mc/hc/g1li/HTWbOCuSNAnUbM1SVB.jpg
                        • chris.w2 Re: Dla Marii51 02.05.12, 16:08
                          marii51 napisała:
                          > (...) tak bardzo mi się podoba ta wiosna z Berlina.

Zdjecie zrobilem 29 kwietnia, to jest ulica Heiligendammer Str. w dzielnicy Szmargendorf.
                          • marii51 Re: Dla Marii51 02.05.12, 18:33
                            chris.w2
                            a ten ozdobny bardzo --może kiedyś tegoroczny ujawnisz
                            -kolory kwiatów ujawnisz jak znajdziesz chwilkę czasu
                            ---a dowiedziałam się,że ta dzielnica -to Serce Berlina
                            https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fe/SchmargendorfBerkaerPlatz.JPG/800px-SchmargendorfBerkaerPlatz.JPG
                            --jeszcze tylko spr jak daleko masz do tego miejsca...
                            • super.222 Re: Dla Chrisa ... niech nie myśli, że 02.05.12, 18:43

u nas nie pracują dobrzy w swoim fachu ogrodnicy. Ciechocinek.

https://byway.pl/UploadedImages/5D7C7444-B39C-4A73-8534-B5D744B3A56A/550x325_be996b18-2dfc-413f-8232-905d69a47983_137.1.jpg
                              • marii51 Re: Dla Chrisa ... niech nie myśli, że 02.05.12, 19:00
                                już teraz tak tam pięknie?
                                "Na deptaku w Ciechocinku...smile
                                • chris.w2 Re: Dla Chrisa ... niech nie myśli, że 02.05.12, 20:29
                                  marii51 napisała:
                                  > ..."Na deptaku w Ciechocinku"...

Nie mysle, ze...
                                  Dywan kwiatow w Ciechocinku jest b.efektowny.
                            • chris.w2 Re: Dla Marii51 02.05.12, 20:24
                              marii51 napisała:
                              > a ten ozdobny bardzo
                              • marii51 Re: Dla Marii51 02.05.12, 20:44
                                Zanuciłam fragmencik piosenki- bo jakoś mi się zamarzyło do Ciechocinka...

chris.w2
                                a jednak barwy kwiatów taki sam kolor- aha...
                                • chris.w2 Re: Dla Marii51 02.05.12, 20:54
                                  marii51 napisała:
                                  > (...) a jednak barwy kwiatów taki sam kolor - aha...

...bo albo Twoje zdjecie jest tez z tego roku, albo sadza kwiaty takie same, i w ten sam sposob, kazdego roku.
                            • chris.w2 Re: Dla Marii51 02.05.12, 22:23
                              marii51 napisała:
                              > (...) jeszcze tylko spr. jak daleko masz do tego miejsca...

Samochodem, ok. 20min.
                              • marii51 Re: Dla Marii51 03.05.12, 20:51
                                https://photos.nasza-klasa.pl/4378488/3091/other/std/2bb818437c.jpeg
                                • czuk1 Załamanie pogody ... już dziś. 04.05.12, 05:08
                                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11658468,Nadchodzi_zalamanie_pogody__Czekaja_nas_burze_i_grad.html
                                  • xy.5 Re: Załamanie pogody ... już dziś. 04.05.12, 09:48
                                    Witam,u nas maja być burze a w tej chwili kolejny upalny dzień;pozdrawiam.
                                    • marii51 Re: Załamanie pogody ... już dziś. 04.05.12, 15:31
                                      objawy zmiany pogody pojawiły się owszem :

jest chłodniej słonko prawie wcale nie miało chęci pojawić się,
                                      _ bo napływają i odpływają chmury deszczowe-ale dwie kropelki tylko spadło
                                      • marii51 Re: Załamanie pogody ... już dziś. 04.05.12, 23:15
                                        matury i-kwitnące kasztany
                                        https://lh6.ggpht.com/_0lS2V79ixaM/S9wtedM8YfI/AAAAAAAADBg/ufvG1MBh0Sk/2.jpg
                                        • marii51 Re: Załamanie pogody ... już dziś. 05.05.12, 09:14
                                          aha aha---
                                          gwiazdki Wam w naturze przyniosłam

Zagadka , który krzew takie ma pączki zanim zakwitną

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ne/mj/ydw4/SVAoA6xhE5Pa1nll4B.jpg
                                          • xy.5 Re: Załamanie pogody ... już dziś. 05.05.12, 10:46
                                            Witam,duszno u nas,zaraz lunie;miłej soboty.
                                            • marii51 Re: Załamanie pogody ... już dziś. 06.05.12, 08:45
                                              Majóweczka - jak najbardziej dziś
                                              miłych spotkań na zakończenie ...
                                              u niektórych bardzo długiego weekendu
                                              • czuk1 Re: Załamanie pogody ... już dziś. 06.05.12, 09:07
                                                Na wątku "Powitania" witam Mattosa.
                                                Brakowało nam Ciebie.
                                                Ale ważne , że miałeś okazję do wypoczynku
                                                w jednym z najpiękniejszych zakątków Polski.
                                                • mattos Re: Załamanie pogody ... już dziś. 06.05.12, 09:33
                                                  Witam. Narazie jest słonecznie ale zmieni się bo silny wiatr dmucha. Szkoda sanatorium że tak szybko zleciało. Pozdrawiam.
                                                  • xy.5 Re: Załamanie pogody ... już dziś. 06.05.12, 19:29
                                                    Witam,ochłodziło się i grzmi,zobaczymy co będzie dalej.
                                                  • xy.5 Re: Załamanie pogody ... już dziś. 07.05.12, 19:01

No i cały dzień leje i tak ma być do końca tygodnia;pozdrawiam.
                                                  • xy.5 Jest ciepło. 11.05.12, 17:09
                                                    Witam,piękny mamy dzisiaj dzień jutro ma być deszcz i chłodniej;zobaczymy.
                                                  • czuk1 Re: Jest ciepło. 11.05.12, 18:13
                                                    Kończy się piękny dzien.
                                                  • xy.5 Re: Jest ciepło. 12.05.12, 09:59
                                                    Witam,dzisiaj jest też pięknie i ciepło;pozdrawiam.
                                                  • mattos Re: Jest zimno. 13.05.12, 09:23
                                                    Witam. U mnie jest w tej chwili zimno i ponuro +10C.
                                                  • super.222 Re: Jest zimno. 13.05.12, 09:32
                                                    U mnie +7 stopni C.
                                                    Słonecznie, zimno, wiatr niszczy niedzielne fryzurki.

Dzień dobry ...http://s20.rimg.info/8a1f0a0f40e2ee5751de7bb264465b31.gif
                                                  • czuk1 Re: Jest zimno. 13.05.12, 10:21
                                                    Pochmurno i zimno.
                                                  • xy.5 Re: Jest zimno. 13.05.12, 13:10
                                                    Witam,u nas też zimno i zanosi się na deszcz;milej niedzieli.
                                                  • mattos Re: Jest zimno. 16.05.12, 10:39
                                                    Witam. Jest zimno +10 C. Dobrze, że nie było ostatnio mrozu przecież to byli nasze ogrodnicy.
                                                  • marii51 Re: Jest zimno. 16.05.12, 15:43
                                                    ALE , dobrze ...moje rośliny póżniej posiane - sobie namyślają się
                                                  • mattos Re: Jest zimno. 16.05.12, 19:44
                                                    Mszyce mogą w tym roku szkody narobić na niepryskane drzewka tak było w zeszłym roku, że mszyce zaszkodziły drzewom owocowym, mrozu jak do tej pory w tym roku nie było, gdy kwitły drzewa. Te meszki gryzące się pojawili i mnie po ugryzieniu strasznie swędzi i goi się cały miesiąc na nogach mam już 8 ugryzień a po komarze to na drugi dzień jest zagojone.
                                                  • marii51 Re: Jest zimno. 16.05.12, 20:03
                                                    To chyba zależy gdzie w ktÓrym rejonie - bo w ubiegłym roku nic a nic nie zaszkodziło owocom jabłonek- ładne mieliśmy jabłuszka - i gruszki obfite .
                                                    W tv- ogłaszano z sadu spod stolicy-zastosować opryski nie czekać.
                                                  • han.n.a Re: Jutro ma być ciepło, majowo, wiosennie. 17.05.12, 16:09
                                                    Dwa Anioły.

Dawa Anioły w Niebie wędrowały,
                                                    Jeden Smutny, a drugi Zuchwały.
                                                    Anioł Smutny na Ziemię spadł.
                                                    Siedzi smutny i zadumany,
                                                    Zasępiony, zafrasowany.
                                                    Drugi Anioł, zuchawale radosny
                                                    Siadł pod brzoza i czekał wiosny
                                                    Wiosna majem przyszła radosna,
                                                    Smutnego spod drzewa podniosła.
                                                    Zielonymi listakami zagrała.
                                                    Zaszumiała, zawirowała.
                                                    Teraz Snutny z Zuchwalym szaleją.
                                                    Razem wiosnę radośnie witają.

Ciepła wiosna juz wraca. Zimna Zośka i "złośliwi ogrodnicy" za nami.
                                                    Będzie można cieszyć się majem.
                                                    No, to nosy do góry i uśmiech na twarzy smile

• xy.5 Re: Jutro ma być ciepło, majowo, wiosennie. 17.05.12, 21:53
                                                    Dzisiaj nadal zimno i deszczowo,zobaczymy jak będzie jutro.
                                                  • xy.5 Re: Jutro ma być ciepło, majowo, wiosennie. 18.05.12, 15:45
                                                    Witam,nie pada ale nadal zimno.
                                                  • marii51 Re: ma być ciepło, majowo, wiosennie-do czwartku 20.05.12, 09:56
                                                    Pozdrawiam ,a komu słońca za mało to wysyłam cieple promyki ....
                                                    Miejcie miłą niedzielę
                                                  • marii51 Re: ma być ciepło, majowo, wiosennie-do czwartku 20.05.12, 10:02
                                                  • xy.5 Re: ma być ciepło, majowo, wiosennie-do czwartku 20.05.12, 10:30
                                                    Witam,u nas już ciepło;miłej niedzieli.
                                                  • han.n.a Re: ma być ciepło, majowo, wiosennie-do czwartku 20.05.12, 12:42
                                                    U nas też jest ciepło.
                                                    Miłej niedzieli i cieszmy się słońcem smile
                                                  • xy.5 Re: ma być ciepło, majowo, wiosennie-do czwartku 21.05.12, 13:50
                                                    Witam,nadal ciepło.
                                                  • marii51 Re: tak oto wpadamy z Wiosny prościutko do Lata:) 21.05.12, 14:03
                                                    chyba lada momencik kalendarzowe Lato?
                                                  • marii51 Re: tak oto wpadamy z Wiosny prościutko do Lata:) 21.05.12, 14:06
                                                    Lato

pstro, pstrawo.. pstrokato...
                                                    lato...
                                                    białe - czerwone - zielone
                                                    szale - falbany falują, szaleją
                                                    w alejach...

upał opala owale
                                                    i smazy dekoltaże,
                                                    gdzie zerka lalkowaty lowelas
                                                    w lakierkach...

kokota łasi łażącego kota...
                                                    wszystko odziane mniej - niż cieniej
                                                    do cienia ucieka -
                                                    spieka...

więc w barze
                                                    bombardując bufeciarzy
                                                    panowie piją pieniące się piwo
                                                    w rozgwarze
                                                    za kufem kuf, za kufem kuf -
                                                    UF - jak ciężko

"skandal" skanduje litera po literze
                                                    wylizany literat oblewając likierem no -
                                                    tatki w notesie...

Kreski i futureski 1921 Stanisław Młodożeniec
                                                  • xy.5 Re: tak oto wpadamy z Wiosny prościutko do Lata:) 24.05.12, 20:57
                                                    We środę to nawet pogodę mieliśmy letnią,a dzisiaj słonecznie i chłodno.
                                                  • marii51 Re: tak oto wpadamy z Wiosny prościutko do Lata:) 28.05.12, 11:10
                                                    a do lata do lata
                                                    piechotą będę szłasmilektoś tak śpiewał...
                                                    wiosna nadal trwa i jeszcze będzie prawie miesiąc
                                                  • xy.5 Re: tak oto wpadamy z Wiosny prościutko do Lata:) 28.05.12, 22:00
                                                    U nas za chłodno na lato a na wiosnę w sam raz;kwitną akacje i wczesne jaśminy ale zapach...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka