Dodaj do ulubionych

13 listopada - niedziela - 2011 r.

13.11.11, 00:00

13 listopada niedziela - kartka z kalendarza

śpiewa
Katarzyna Sobczyk trzynastego ..... (dobre)

czytanie

Prz 31,10 - 13.19 - 20.30-31
Psalm Ps 128
Ewangelia:Mt 24,14-30

święci

A - Pięciu Braci Męczenników (1003 r.)
B - Mikołaj - papież - 852 r
C - Arkadiusz - męczennik - ur.284 r. w 305 r. odszedł do Pana

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/41120_144851012220143_107673052604606_226285_6455509_n.jpg

PS.

teksty spisałem z strony
wiara.pl

Obserwuj wątek
    • m.maska Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 01:03
      Sakral... tutaj juz nic dodac nie mozna - wyczerpales caly repertuar....
      Na deser proponuje mimo wszystko odejsc od rutyny i podac: kremowki papieskie...
      • m.maska [...] 13.11.11, 01:06
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • m.maska Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 02:11
        p.s. papieskie... Papiez rzadzi swiatem katolickim...bo nie mozna pozwolic na dzielenie Katolikow w zaleznosci od nacji.... kremowki moga tu wystapic jak "lacznik"
      • sakral Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 08:49
        w niedzielę nie ma aktualnego
        kursu walut - jest tylko wykaz świętych,błogosławionych i czytanie w kościele
        (wykaz świętych i teksty religijne--strona --wiara.pl----------)

salon fryzjerski dla pań i panów

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/184162_231323356906241_107673052604606_661148_4583589_n.jpg
    • zuza_anna Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 08:27
      Moja ulubiona data, trzynastego. Cichutko mówię dzień dobry Wszystkim!
      Kasi Sobczyk uwielbiam tę piosenkę. Mały Książe smile Udanej niedzieli życzę. Pozdrawiam smile
    • al-szamanka Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 08:53
      Całą noc spałam tak prawie na niby, chociaż nikt nie spoglądał na mnie "wzrokiem Albina". Za to nad ranem przyśnił mi się wodospad. Nie wiem czy ma to jakiś związek z dzisiejszym 13-stym, nie mniej widok był piękny. A teraz dowiaduje się, że ponad moja "domową górą" panuje przyjemna temperatura, coś około 10°C, a tu w dolinie (takiej wyższej dolinie, bo miasto leży na wysokości 444m) szron.
      ZA niecałe dwie godziny do pracy jadę i myślę, że do tego czasu nieco się ociepli

Słonecznego dnia Wszystkim życzę smile
    • zuza_anna Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 09:17
      Cześć AL! Spokojnej pracy smile
      On chyba żyć bez Maseczki nie umie, znów pisze. Szuka dziury w całym smile
      • sakral 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 10:49
        Porwanie córek Leukippa
        (strona red.Cezarego Łasiczki)

https://czarek.info/wp/wp-content/uploads/2011/11/Peter_Paul_Rubens_-_Rape_of_the_Daughters_of_Leucippus.jpg
    • m.maska Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 13:04
      Dzien Dobry, obecnym, ale przede wszystkim nieobecnym...
      Zimno sie zrobilo...to ja moze chociaz pamiecia powroce w cieple rejony...
      • izydor88 Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 14:07
        Zimno,ale jak przyjemnie - 2 stopnie ciepła i słońce.Zaliczyłam już długi spacer po lesie,a teraz...gotuję obiad.Rzadko mi się to zdarza,ale zaraz przyjedzie Dziecko,więc to sytuacja wyjątkowa.
        Nawet tort czekoladowy zakupiłam,no może torcik,a naprawdę torciczek.Nie można przecież przesadzać,na trzy osoby starczy,a liczę nawet,że trochę zostanie.Na jutrosmile.
        Oddalam się,bo coś kipi...
        • sakral Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 14:16
          https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/299076_257021194342150_101553226555615_820658_1386472392_n.jpg
          • izydor88 Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 14:23
            Jakie to piękne...
            • m.maska [...] 13.11.11, 15:02
              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
            • m.maska Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 15:06
              Ach przypomnialam sobie regulamin i zasady jakie mialy obowiazywac...kiedy kot pojawi sie w domu.
              Moja Mama lat temu 21, zapragnela miec kota. Oczywiscie dopytalam sie, czy naprawde chce, bo takie prezenty robi sie w koncu tylko za zgoda obdarowywanego...dostala kota pod choinke - sliczny byl, troszke juz odchowany, bo mial pol roku i wychowywal sie z innymi kotami... tzn. Amerykanie opuszczajacy Niemcy oddali go facetowi, ktory mial "kociarnie" - byl troche dziki, o ile pers moze byc dziki.
              Zalozenia byly ambitne: u mnie, kot po stole chodzil nie bedzie...
              Pierwsza noc - pozostawiona na rano niedopita szklanka herbaty lezala przewrocona... druga noc, podobnie... nie dlatego, zeby kocie nieostroznie chodzilo - on sobie przewracal szklanke, wkladal do niej lapke i oblizywal ja...oczywiscie, ze w dzien,w obecnosci wszystkich, nie siadywal na stole. Potem wyemigrowal do Polski a kiedy tam przyjezdzalam, zachowywal sie bardzo poprawnie, jesli ktos byl w pokoju... ale kiedy nudzila mu sie poprawnosc, wtedy szedl do drugiego pokoju i rozsiadal sie na poteznym stole, a jesli tylko ktos stanal w drzwiach i zapytal: a ty.... nie trzeba bylo konczyc, kot znikal...

Dzisiaj to juz staruszek, nie widzi, nie slyszy...ale je...a moja Mama dokarmia go tabletkami omega3 i twierdzi, ze trzyma sie juz lepiej na lapkach....
              • sakral 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 19:16
                wpis Zbigniewa Hołdysa na Facebook:

"W związku z planowanym przez Episkopat zakazem pochówku i
                mszy żałobnej nad ciałem skremowanym (urna),rozważam przekazanie
                Episkopatowi swoich zwłok zanurzonych w formalinie,w pozycji piono-
                wej w przezroczystym akwarium,nago."

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/27959/biskupi_388.jpeg

artykuł na temat
                • al-szamanka Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 21:48
                  Ooooo, to będziesz sztuka na miarę rekina w formalinie z galerii Saatchi'ego big_grin
                  • al-szamanka Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 22:09
                    A ja czytam sobie to i owo w necie, ale tak naprawdę nie mogę się skupić, bo ciągle stoi mi przed oczyma nasz Felix. Wygrał z kolegą w grę lis i kurczaczki, po czym oznajmił, że te kurczaczki pożarł żywcem i teraz będzie mu się pierzem odbijało. Poradziłam mu, aby całe to pierze zbierał, a potem damy je do firmy krawieckiej by uszyli nam poduszki.
                    Felix ma specyficzną wyobraźnię, mam wrażenie, że ja powoli tez big_grinbig_grinbig_grin
    • al-szamanka Re: 13 listopada - niedziela - 2011 r. 13.11.11, 22:43
      Ooooooooooo, taki mniej więcej wodospad mi się śnił....

https://www.wallpaper.st/wp/pr/wp_1338924698.jpg

...tylko oczy zamknąć i sobie wyobrażać
      • sakral 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 00:00

poniedziałek - kartka z kalendarza

światowy dzień chorych na cukrzycę
        cukrzyca - objawy,powikłania( poradnia.pl)

śpiewa
        Hanka Ordonówna
        Miłość ci wszystko wybaczy
        • al-szamanka Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 00:06
          Ach, jak cudnie parodiowała tę piosenkę moja koleżanka z akademika.
          A brzmiało to tak: Milość ci wszistkooooo wibaaaaaacziiiii

Spokojnej nocy, Sakral, dobranoc.smile
        • m.maska Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 03:16
          Przeszlam sie po ksiegarniach niemieckich i polskich w poszukiwaniu przewodnikow po Cyprze - na poczatek zamowilam jedna ksiazeczke, po polsku - bo tutaj w polskiej ksiegarni tylko jedna jest dostepna... w niemieckich jeszcze sie zastanawiam, ktore zamowic, bo wybor jest spory...skoro juz mi biuro turystyczne polecialo po koncie, juz moge zaczac przygladac sie, gdzie sie ruszyc, bedac tam na miejscu... kiedy bylam w tej polskiej ksiegarni w Niemczech, rzucila mi sie w oczy jeszcze inna ksiazka pt. 1000 miejsc w Europie, które warto w zyciu zobaczyc - praca zbiorowa GG.... tutaj ma byc dostepna od 15 listopada, czyli od jutra - tak sie zastanawiam, czy nie warto jej kupic...wprawdzie znam wiele z tych miejsc, znam co nie znaczy, ze juz tam bylam, ale wiem, ze warto je odwiedzic... Moze i Klare taka ksiazka zainteresuje, cos mi sie wydaje, ze Klara takze nieustannie odczuwa Fernweh...(tesknote za dalą)
          • 1zorro-bis Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 07:29
            witam Wszystkich....big_grin
            • zuza_anna Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 08:08
              Dzień dobry Wszystkim! Za oknem nic nie widać, niebo zamglone, i zimno jest. Pani jesień chłodna robi się. Spokojnego tygodnia Wszystkim życzę. Pozdrawiam smile
            • izydor88 Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 08:13
              Witajcie!
              Tak Masko,ja też zaczynam zawsze od kupna przewodników.
              Cypr ma tylko jedną wadę - nie jest Maderąsmile
              Zwiedzaliśmy Cypr z parą,która wcześniej była na Maderze i cały czas powtarzali:to nie ma porównania..
              My wtedy nie mieliśmy tego porównania i byliśmy zachwyceni.Później więcej na ten temat,teraz obowiązki wzywają,a za oknem 4 stopnie mrozu!
              • m.maska Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 18:50
                izydor88 napisała:

> Witajcie!
                > Tak Masko,ja też zaczynam zawsze od kupna przewodników.
                > Cypr ma tylko jedną wadę - nie jest Maderąsmile
                > Zwiedzaliśmy Cypr z parą,która wcześniej była na Maderze i cały czas powtarzali
                > :to nie ma porównania..
                > My wtedy nie mieliśmy tego porównania i byliśmy zachwyceni.Później więcej na te
                > n temat,teraz obowiązki wzywają,a za oknem 4 stopnie mrozu!
                >

Klaro smile zadna ze znanych mi europejskich wysp, nie moze sie rownac z Madera, pod wzgledem urody-przyrody... ani Baleary, ani Kanary, ani nawet siostrzane Azory... moze co najwyzej jakies wyspy na Pacyfiku... ale kazda ma cos innego do zaproponowania - Malta jest np.surowa skala, ale nudzic sie tam nie sposob, tam jest historia smile
            • sakral 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 08:16
              wspomnienia świętach

A - Marii Merkert, ur.1817, - błogosławiona,
              za cud uznano uzdrowienie z gruźlicy.
              Siostra Mira nie maiła na leki.Modliła się do
              Siostry Merkert.Choroba ustąpiła.

kursy walut

USD - 3,2213
              EUR - 4,3807
              CHF - 3,5519
              GBP - 5,1287

pierwsze czytanie

1 Mch 1,10-15.41-43. 54-57. 62-64
              Psalm Ps 119
              Ewangelia Łk.18,35-43
              • sakral 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 09:28
                nauczanie Kościoła katolickiego w przedszkolach i szkołach

18,4 tyś. świeckich nauczycieli,
                11,4 tyś. księży,
                2,6 sióstr zakonnych
                1,1 zakonników
                rocznie z budżetu ca.500 milinów zł.

-----------------------------------------

"ćwierkają wróbelki od samego rana:
                ćwir,ćwir dokąd idziesz,dziecino kochana ?"

i dalej:

Nasza klasa - Historia w XIV Lekcjach (Tube ca.2 min.)

• al-szamanka Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 09:47
                  Pięknego dnia Wszystkim smile

Jak to dobrze jest mieć dwa wolne dni, dzisiaj pierwszy z nich. Od razu jestem w świetnym nastroju, filmik Sakrala nie był w stanie mi go zepsuć, chociaż do końca obejrzałam(normalnie nie patrzę na takie coś, wiem że w wielu ludziach siedzi potwor, nie chcę go codziennie widzieć). Kursy walut lepiej wpływają na psyche big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Cześć, Zorro big_grin Ledwie wróciłeś,a już szpadą machasz. Ja właśnie wczoraj po raz enty zrozumiałam, że nie lubię chadzać błotnistymi ścieżkami, moje życie to jasna strona księżyca.
                  • sakral Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 10:10
                    film z urodzinowej imprezy w Moskwie
                    vimeo .........18 lat......... (ca.4min.)
                    • al-szamanka Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 10:17
                      Nie otwiera się sad
                      Ale samo zdjęcie mówi wszystko: po prostu nędza
                      • al-szamanka Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 10:24
                        A gdy patrzę na to zdjęcie to wiesz, Sakral, natychmiast przypomina mi się wczorajszy uśmiech Franza (uśmiech Franza wykwita na jego twarzy, powoli, jak najpiękniejszy kwiat, rozświetla mu źrenice w taki sposób, że ten kto jest w stanie, zobaczy w nich wszechświat)...i płakać mi się chce ze szczęścia. Co tam luksusowe potrawy i złote widelce
                        • sakral Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 10:30
                          Al

pięknie napisałaś
                          • al-szamanka Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 10:40
                            Tu nie chodzi o pisanie, tylko o to jak człowiek wyczuwa takie momenty. Tak naprawdę opisać ich nie sposób, być może zbliżył się do nich słowami Jorge Borges w Alephie, ale tylko być może, bo przecież nieskończoność dziania się, czy trwania jest dla każdego z nas różna
                            • sakral Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 11:03
                              oczy wszystko mówią

--------------------------------------
                              to już było... i jest piękne i mądre ( ca.4 minuty)
                              • al-szamanka Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 11:16
                                oczy wszystko mówią

i śmiech, gdy nic do śmiechu nie ma
        • m.maska Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 12:01
          Witam Panstwa.... pozno juz?...no tak jakos wyszlo smile pozno poszlam spac, a wlasciwie moze wczesnie smile no to i wstalam pozno smile
          Ziiiiiiiimno, szaro....bardzo jesiennie...
          Wszystkim Milego i spokojnego... smile
          • m.maska Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 12:10
            Zorro!...interes Ci sie rozkreca, wspominales... smile

Gratulacje....cos mi mowi, ze teraz musisz sie spieszyc, zeby tych 16 lazienek wykafelkowac...
            • al-szamanka Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 12:15
              Już widzę te kubły pełne fug i czas tracony na czyszczenie kielni po pracy...teraz rozumiem dlaczego nie masz czasu, aby mi wykafelkować ten mały kawałek ścianki nad łóżkiem.
              • sakral 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 17:36
                https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/384881_2628673431578_1097605403_33183319_820752938_n.jpg
                • 1zorro-bis Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 17:39
                  big_grin
                • izydor88 Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 17:42
                  Myślę,że w tych akcesoriach jakieś sztrapsy by się też znalazły.Dla matek chrzestnych.
                  • sakral 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 18:14
                    chciałbym być oficerem SS ........(relacja dziewczyny z komendy policji))

a tej dziewczynie wierzę.

ludzie którzy po Holocaust składają
                    kwiaty pod pomnikiem Dmowskiego

pragną zrealizować jeden i podstawowy cel

Katolickie Państwo Narodu Polskiego
                    nasza klasa
                    pod słowo Zyd wstaw inne
                    np. okularnicy czy inną mniejsza
                    grupa (środowisko)

PS.
                    tekst jest obszerny
                    ale warto przeczytać
                    • al-szamanka Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 19:00
                      Nic nie rozumiem z tego co przeczytałam. Jak to tak, antyfaszyści traktowani są jak jak wróg nr 1.? A co zrobiono z faszystami i zadymiarzami, dostali talony na obiad do eleganckich restauracji?
                      • m.maska Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 19:13
                        Faszysci i zadymiarze, byli rodzimi.....
                    • m.maska Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 19:11
                      Nie do wiary.... ale relacje w prasie i tv sa zgola inne - ja jej tez wierze....
                      A to Polska wlasnie.... ale to dobrze, ci obcokrajowcy wroca do siebie i opowiedza, a potem beda relacje za granica, to bardzo pomoze Polsce, szczegolnie by stac sie celem turystow...
                      • sakral Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 19:23
                        red.Paweł Sulik ca.3 minuty

tekst przed 11.11.2011,ale nadal aktualny.
                        • al-szamanka Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 19:46
                          p.Sulik dokładnie powiedział w czym rzecz.
                          Dlatego nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi.
                          • al-szamanka Re: 14 listopada - poniedziałek 14.11.11, 22:40
                            I mam nadzieję, że ta cała zadyma mi się nie przyśni, bo właśnie do łoża mam iść zamiar
                            Dobranoc smile
                            • sakral wtorek 15.11.11, 00:01
                              wtorek - kartka z kalendarza

czytanie w kościele

Łk.19.10

"Syn Człowieczy przyszedł szukać i zbawić to,co zginęło"

-----------------------------------

a najlepsze będzie czytanie w sobotę

Łk. 20,38

"Bóg nie jest Bogiem umarłych,lecz żywych,
                              wszyscy bowiem dla Niego żyją"

----------------------nie napiszę co o rym myślę
                              Gazeta Wyborcza pod przymusem art.196
                              Kodeksu karnego karze mnie zamknąć
                              dobremu panu prokuratorowi
                              cichy jestem,i nic nie powiem ( o tym św.Łukaszu)

kursy walut i reszta później

• m.maska Re: wtorek 15.11.11, 00:10
                                Sakral, Ty przewrotny jestes...tutaj wszystko ladnie i poprawnie a na watku obok to jakie adresy zostawiasz?
                                • sakral Re: wtorek 15.11.11, 00:17
                                  kartka wyszła z ca 5 minut po "wyślij"
                                  • m.maska Re: wtorek 15.11.11, 00:25
                                    bo czasami cos sie im blokuje... i co z tego? ale to Ty wyslales i tu i tam....jest w Koledze jakas sprzecznosc Kolego Sakral....dwoistosc natury zauwazam smile tym bedzie sie chyba musiala zainteresowac blizej AL....
                                    • 1zorro-bis Re: wtorek 15.11.11, 07:42
                                      cool big_grin
                                      • m.maska Re: wtorek 15.11.11, 09:45
                                        To ja powiem juz dzien dobry... Zorro, kiedy krzyczysz glosno dzien dobry, ja wtedy dalej spie... a tak...no tak - nie da sie ukryc, ze wstalam ale pod presja.... termin mnie goni...
                                        • sakral Re: wtorek 15.11.11, 10:13
                                          śpiewa
                                          Ewa Bem You Tube

prawda
                                          kol.Maskę gonią plastry
                                          https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/226816_203394413035984_180822955293130_513985_4257253_n.jpg

kol.Maska po prawicy
                                          • m.maska Re: wtorek 15.11.11, 10:37
                                            Sakral, nie doczytales.... mnie gonia terminy...i juz jestem za drzwiami - zadne plastry mi nie sa potrzebne wink.... mam bardzo wygodne obuwie... wink
                                    • sakral Re: wtorek 15.11.11, 08:18

nie ma sprzeczności

sex i władza(religia) nad innymi
                                      to jest duża podnieta.

• sakral wtorek 15.11.11, 08:49

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/255043_206784482696977_180822955293130_535176_1149643_n.jpg

czytanie w kościele

Mch 6,18 -31,Psalm 3
                                        Ewangelia Łk.19,1-10

kursy walut

USD - 3,2123
                                        EUR - 4,4022
                                        CHF - 3,5583
                                        GBP - 5,1239

• m.maska Re: wtorek 15.11.11, 09:42
                                          Co to jest Sakral? haslo - odzew?
                                        • izydor88 Re: wtorek 15.11.11, 09:48
                                          Jestem dopiero w trakcie kofeinizowania się i mam "ciężka mózg",ale gdzie mam szukać śladów dwoistości natury Sakrala?Bo to na pewno ciekawe jestsmile
                                          • zuza_anna Re: wtorek 15.11.11, 09:51
                                            Dzień dobry Wszystkim!
                                            Ciepłego dnia życzę i pozdrawiam smile
                                            • m.maska Re: wtorek 15.11.11, 09:57
                                              Czesc Zuza... zarty sobie robisz? jakiego cieplego? jakiego cieplego? jak tam za oknem jest 1°? a ja wyjsc musze.... sad
                                              Chyba, ze po powrocie powroce na Madere - wtedy mi sie cieplo zrobi smile
                                          • m.maska Re: wtorek 15.11.11, 09:55
                                            Witaj Klara.... sam to zademonstrowal przeciez - z jednej strony jego zainteresowanie Kosciolem a po polnocy to on wkleja takie hasla, jego mysli kraza wtedy w zupelnie innym, nieteologicznym kierunku.... no niech Ci sam powie wink
                                            • al-szamanka Re: wtorek 15.11.11, 10:29
                                              Przeleciałam tylko jednym spojrzeniem Wasze wpisy i niestety z grubsza tylko sens pojęłam, lepiej pojmę, gdy wrócę, mam ważny termin

Pięknego dnia i do poteeeeeem...smile
                                              • m.maska Re: wtorek 15.11.11, 10:38
                                                Czesc AL... w takim razie robimy odlot razem, chociaz osobno....

Paaaaaaaaaaa......
                                                • sakral Re: wtorek 15.11.11, 16:58
                                                  Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
                                                  razem czy osobno pyta kol.Maska kol.AL

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/379883_294143240605822_100000304447505_979602_380616773_n.jpg
                                                  • al-szamanka Re: wtorek 15.11.11, 22:49
                                                    tego na pewno się nie używa w ruskiej ruletce
                                                  • m.maska Re: wtorek 15.11.11, 22:56
                                                    Sakral zawsze celuje w dziesiatke.... smile i chyba mu nie sa potrzebne te wszystkie naboje... smile
                                                  • izydor88 Re: wtorek 15.11.11, 23:22
                                                    te naboje na pewno nie,ale jednak czymś w tę dziesiątkę celujesmilesmile
                                                  • al-szamanka Re: wtorek 15.11.11, 23:23
                                                    Szczególnie takie nie, zbyt szybko poszłyby z dymem big_grin
                                                  • al-szamanka Re: wtorek 15.11.11, 23:27
                                                    No to co, biegniemy do łóżeczek śnić pięknie o latach dzieciństwa?
                                                    Ja tak, po tym jak nad ranem śniłam, że kradnę pieniądze, muszę jakoś sumienie uniewinnić smile
                                                    Dobranoc smile
                                                  • m.maska Re: wtorek 15.11.11, 23:34
                                                    Dobranoc AL... Ty kradlas?... okropny sen....
    • m.maska Dobranoc Kalejdoskop... :-) 16.11.11, 00:54
      https://i48.tinypic.com/1zbh1c3.jpg

Dobranoc Kalejdoskop,
      śnijcie bajkowo, kalejdoskopowo
      https://i52.tinypic.com/10z3c3n.jpghttps://i52.tinypic.com/jzco6g.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka