zuza_anna Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 08:08 Kto śpi ten śpi, ja już od siódmej na nogach, bo wczoraj za wcześnie usnęłam. Pogoda paskudna jest, wiatr wiele jak w kieleckim i deszcz pada. Wiosna zmienną jest, jak... Ciepłego i zdrowego dnia, Pozdrawiam S.D.M.- "Samotni jak gwiazdy" Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 09:35 Spałam, spałam spałam i końca nie było, a teraz biegiem, bo przed 11-stą do pracy jechać muszę. Najgorsze, że przed chwileczką przeczytałam prognozę pogody dla Polski na okres świąteczny. Jeszcze niedawno mówiono o upałach, teraz tylko na wielkie chłody jest szansa....muszę zaplanować kompletnie inną garderobę na mój urlop. Jak ja tego nie lubię!!!! Hej porannie Odpowiedz Link
sakral 31 Marca, kartka z ................ 31.03.12, 10:12 kartka z kalendarza do końca 275 Somebody That I Used to Know - Walk off the Earth (Gotye - Cover) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 31 Marca, kartka z ................ 31.03.12, 10:25 sakral napisał: Czy ten kot czeka na kelnera Sakrala? Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca, kartka z ................ 31.03.12, 10:49 wzrok ma hipnotyzujący... Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca, kartka z ................ 31.03.12, 11:00 no prosze, jeden czeka az do stolu zostanie podane, inny sam musi sie obsluzyc... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 31 Marca, kartka z ................ 31.03.12, 11:03 Koty nie dadzą sobie krzywdy zrobić, jak im nie dadzą, sami sobie wezmą A propos, gdzie jest Nasza Klara? Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca, kartka z ................ 31.03.12, 11:29 No wlasnie... juz od kilku dni jej nie widze....wiosna ja porwala, czy koniec marca i koty szaleja? Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca, kartka z ................ 31.03.12, 11:29 moze jej net odciely... bywaja zaborcze... Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 10:19 1zorro-bis napisał: > wstawac Spiochy! Zorro, czy ja moze nie prosilam wielokrotnie, zeby nie otwierac nowych watkow, jesli biezacy nie przekroczyl MINIMUM 80 postow?.... moze zapomnialam... wiec powtarzam.... bardzo prosze.... MINIMUM... a to znaczy, ze to dolna granica jest, ktorej juz zanizac nie trzeba. Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 10:21 Witajcie Wszyscy... i na razie ide sie przyjrzec czy moge juz zapiac walizke.... Jesli nawalilam z pakowaniem tzn. wzielam nieodpowiednie do pogody, to jeszcze tam w szafie u mamy sporo mojego zalega, od biedy da sie cos wyciagnac... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 10:41 A teraz uciekam, do wieczora mnie nie będzie, bo niestety, pracujący weekend mam. Paaaaa.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 10:52 Ja jeszcze sie miotam... potem tez w droge... i mimo, ze moglabym sobie w pociagu wyciagnac la ptoka i troche z nim "pofruwac" to jakos w drodze nie miewam takiej ochoty... tak wiec dopiero z lotniska sie odezwe, pewnie kolo 17... a teraz juz coraz mniej czasu mam... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 11:01 Cześć Wam! Al, spokojnej pracy. Odpowiedz Link
czerwona-malpa Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 11:16 dzien dobry Kalejdoskopowicze! Zeby nam sie ta "wiosenna" pogoda tylko porawila. Z mojej planowanej wycieczki rowerowej dziszaj niestety nici. Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 11:34 Czesc Malpiu to rzeczywiscie lepiej do Ciebie pasuje... mojej wycieczki odlozyc nie moge... za chwile dopne walizke, pozostalo mi juz tylko lusterko do dopakowania i sprawdzenie czy mieszcze sie w wadze a kiedy jeszcze zapakuje la ptoka i przejde na drugi, to juz tylko bedzie pod gorke...bo staruszek sie czolga i nie wiem do tej pory dlaczego... powinnam sie nim zajac - bo to taki awaryjny "kolega" jest i powinien jednak na wypadek wypadkow dzialac... i tak cud, ze jeszcze moze, bo chyba ma juz z 6-7 lat.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 17:19 cisza tutaj taka dziwna..... Maska wyleciala i wszyscy spia? Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 17:26 Sobotnie zakupy i porządki się robi Przyjemnego lotu Maseczko! Odpowiedz Link
izydor88 Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 17:53 Melduję się Byłam we Wrocławiu na corocznych Trendach - w Hali Stulecia.Wczoraj jeszcze nie padało,więc popędziłam do Ogrodu Japońskiego.Niestety zamknięty na wielkie kłódki,ale wypatrzyłam kwitnące drzewko magnolii.Mogliby te Trendy organizować w maju. Dworzec wrocławski jest jeszcze bardziej w budowie,niż rok temu,ale zapowiada się pięknie. W domu zastałam bardzo stęsknione koty - głucha Lolitka wydała z siebie kwik radości. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 17:58 Jesteś, brakowało Ciebie, Klaro! Pozdrowiłaś Wrocław o de mnie? Minęłyście się z Maseczką, właśnie leci do Wrocławia Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 18:11 Klara tak specjalnie Ale tak na serio... to kiedy oni chca ten dworzec skonczyc? podobno rozbudowane lotnisko juz funkcjonuje, sama sie jeszcze dzisiaj przekonam... Odpowiedz Link
sakral Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 19:23 w tym kolorze Twój ukochany kolego z Kalejdoskopu (ja,kol.Sakral) dostanie kuchnię,na początku kwietnia kuchnia w kolorze magnolii wraz z lodówką w stylu lat 50 (link) będzie biblioteką i pokojem gościnnym a że ja specjalnie nie lubię gości bo wiem już na dzień dobry jakie przybysze zadadzą pytania,a ja jakie udzielę mądre i wyczerpujące odpowiedzi w tymże pomieszczeniu będę się sam z sobą zachwycał w okresie późniejszym dokwaterowany zostanie kolega Albin i stoję na stanowisku,że z Albinem będę żył długo i szczęśliwie Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 19:30 Ale do całkowitego szczęścia, jeszcze ktoś by się przydał, nie tylko kot Albin Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 18:08 zuza_anna napisała: > Sobotnie zakupy i porządki się robi > Przyjemnego lotu Maseczko! > Nie wiem czy bedzie przyjemny, mam miejsce z numerem 13... automat wybil mi jakies tam, ale chcialam przy oknie... no to dostalam wlasnie trzynastke.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 18:10 13 jest szczęśliwa, zobaczysz Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 18:06 1zorro-bis napisał: > cisza tutaj taka dziwna..... > Maska wyleciala i wszyscy spia? Maska jeszcze nie wyleciala, ale tak to milo ze strony personelu, ze nie trzeba czekac do tych przepisowych dwoch godzin i mozna sie juz wczesniej pozbyc bagazu... ale jak na zlosc, kiedy odpalilam kompa to la ptok sie zbiesil i postanowil sie nie rozpedzac, wiec go na sile wylaczylam i jeszcze bardziej sie zbiesil i teraz to on juz zaczal reperowac system i takie klocki.... przy okazji polecialo mu 20% sokow jakie mial na baterii... no to jest przeciez zlosliwosc przedmiotow martwych.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 18:07 m.maska napisała: > 1zorro-bis napisał: > > > cisza tutaj taka dziwna..... > > Maska wyleciala i wszyscy spia? > > Maska jeszcze nie wyleciala, ale tak to milo ze strony personelu, ze nie trzeba > czekac do tych przepisowych dwoch godzin i mozna sie juz wczesniej pozbyc baga > zu... ale jak na zlosc, kiedy odpalilam kompa to la ptok sie zbiesil i postanow > il sie nie rozpedzac, wiec go na sile wylaczylam i jeszcze bardziej sie zbiesil > i teraz to on juz zaczal reperowac system i takie klocki.... przy okazji polec > ialo mu 20% sokow jakie mial na baterii... no to jest przeciez zlosliwosc przed > miotow martwych.... pssss... personelu lotniska oczywiscie... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 18:41 Zuza,ja przecież z myślą o Tobie do tego Ogrodu Japońskiego popędziłam.Żeby w końcu zaliczyć i znowu mi się nie udało... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 18:46 Przyjdzie czas, że zaliczysz, nie ostatni raz Jesteś we Wrocławiu Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 18:54 Piekny byl jesienia.... A teraz to ja sie juz wylaczam bo widze, ze ostatnie soki moj komp z siebie daje.... do napisania, byc moze jeszcze poznym wieczorem.... A Wszystkim milego Wieczoru... chyba wypije jakas kawe jeszcze.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 19:22 a teraz tradycyjnie znikam! Zrobilem sledzie w zalewie.....miodowej i...pieczone ziemniaki z pieca. Z maselkiem! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 19:28 Ojej, ale smaka mi narobiłeś. Ja już po. Smacznego Wam Odpowiedz Link
sakral Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 20:53 Philippe Jaroussky "Sposa non mi conosci" de Giacomelli á Versailles. a jutro o 9 w tok.fm audycja satyryczna śniadanie na trawie (link) red.Cezary Łasiczka i red. Wojtek Olszak ciekawe czy jutro będzie rad.Karolina Głowacka (Karusia) idę poczytać coś bez czytania człowiek głupieje Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 20:51 No to wrocilam z pracy po to, aby się przespać i jutro o siódmej rano znowu w pracy się pojawić. Felix dzisiaj popisał się wyjatkowo. Postanowił przeprowadzić ze mną rozmowę filozoficzną o życiu i śmierci. Oto co z jego wypowiedzi zapamiętałam. "Musimy Boga popierać w tym, że nas stworzył i nie chcieć przedwcześnie umierać. Najlepiej jest długo żyć, cały czas pracować, a pieniądze oddawać naszym matkom, aby dobrze im się żyło i aby tez nie chciały umierać" No powiedzcie sami....ma rację Odpowiedz Link
sakral Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 20:57 al-szamanka napisała: "Musimy Boga popierać w tym, że nas stworzył i nie chcieć przedwcześnie umierać Najlepiej jest długo żyć, cały czas pracować, a pieniądze oddawać naszym matkom, aby dobrze im się żyło i aby tez nie chciały umierać" -----------------------------------------------------------------------------------(m.podkreślenia) AL pięknie kol.Felix powiedział Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 21:01 Hej AL! Feliks, to fajny chłop, i mądrze mówi. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 21:17 Żebyście jeszcze widzieli JAK on to mówi. Pochyla lekko głowę na bok i patrzy na rozmówcę sprytnymi oczami; jednym brązowym, a drugim zielononiebieskim. Każde zdanie podkreśla cichym śmiechem, a wręcz chichocze, gdy proszę aby trochę poczekał, bo muszę zapisać to, co powiedział Tak, tak - potakuje i jest po prostu w takich momentach szczęśliwy. Ciekawe, że ze wszystkich moich współpracowników tylko ja uważnie wsłuchuję się w to, co Felix opowiada...inni uważają go za bardzo uciążliwego Klienta. Odpowiedz Link
m.maska ! kwietnia.... 01.04.12, 03:34 O tak wygladal Wroclaw z gory.... jak lunapark... Odpowiedz Link
m.maska 1 kwietnia.... 01.04.12, 03:39 ja chyba jednak mam cos z ta jedynka.... to juz po raz drugi.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: ! kwietnia.... 01.04.12, 08:40 Pięknie wygląda Wrocław nocą, niedaleko lotniska moja Mama mieszka Varius Manx - Piosenka księżycowa (Moon Song) Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: ! kwietnia.... 01.04.12, 10:51 a Ty wiesz ze takie urzadzenia podczas startu i ladowania trzeba miec wylaczone?! Odpowiedz Link
m.maska Re: ! kwietnia.... 01.04.12, 11:41 Zorro... to urzadzenie dziala z bateria, nie laczy sie z zadnym przekaznikiem...to nie jest telefon komorkowy... ja wiem, ze nawet mp3 trzeba wylaczac - ale jakos nikt mi do tej pory glowy za to nie urwal i samolot zawsze jakos ladowal... troszke techniczna jestem, wiec potrafie sobie kojarzyc, co na co moze oddzialywac.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 22:04 Co prawda nie potwierdzone sms-em, ale sprawdziłam rozkład przylotów do Wrocławia - samolot Maseczki właśnie wylądował, czyli ona też No to spokojnie mogę iść spać. Dobranoc Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 31.03.12, 22:23 Dobranoc Al i snij o samych przyjemnych sprawach. Ja jak aniol bede z daleka czuwal nad Toba aby nikt Ci w nim nie przeszkadzal ) Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 01.04.12, 02:48 No tak i teraz AL ma drugiego Aniola Stroza.... Odpowiedz Link
sakral 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 01:41 kartka z kalendarza niedziela palmowa święty Hugon ur.1054 (biskup) oto słowo Iz 50,4-7; Psalm 22; Ewangelia,Marek 14,1-15,47 oto kurs EUR - 4,1616 Prima aprilis (link) La Linea - Sexy. Odpowiedz Link
m.maska Re: 31 Marca!!! Jutro Kwiecien! 01.04.12, 02:53 al-szamanka napisała: > Co prawda nie potwierdzone sms-em, ale sprawdziłam rozkład przylotów do Wrocław > ia - samolot Maseczki właśnie wylądował, czyli ona też > No to spokojnie mogę iść spać. > Dobranoc Wyladowal, wyladowal... tylko co z tego... lotnisko piekne, nowe, nowoczesne i puste... kioski pozamykane... nawet karty na doladowanie komorki nie dopadlam... dopiero taksowkarza skierowalam na stacje benzynowa, zeby kupic sobie doladowanie do internetu, bo jak to tak bez? ale do telefonu to juz jakos nie pomyslalam....jutro... Udalo mi sie chyba zrobic niezle fotki Wroclawia noca z samolotu, bo podczas ladowania kapitan wylaczyl swiatla w srodku i moglam cyknac kilka fajnych fotek - mam nadzieje, ze udanych.... Chyba tez wiadomo dlaczego dopiero teraz usiadlam do kompa....najpierw byl czas dla Mamy... Wszystkim Dobrej Nocy.... a od poniedzialku powroci chyba zimowe logo na Kalejdoskop... sniegiem ma sypac.... Odpowiedz Link
al-szamanka 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 05:38 To nie żaden prima.....U mnie rzeczywiscie sypnęło w nocy śniegiem, chyba to załamanie pogody sprawiło, że nie mogłam spać, zaledwie dwie godzinki, a zaraz potem musiałam wstawać. Mam nadzieje, że to zimno nie zaszkodzi kwitnącym już drzewom owocowym. Dobrego dnia "Nikt na świecie nie wie, że się kocham w Ewie...." - to podobnie jak z FB, Sakralu, n*est-ce pas? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 07:31 dziendoberek! U mnie chlodniej ale pogoda sie porawila i ma prawie czyste niebieskie niebo! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 08:49 Dzień dobry Wszystkim! Poprawia się, słońce próbuje się zza chmur wydostać. Widzę płatki śniegu za oknem, wiatr lekko unosi je w powietrzu, mam nadzieję, że nie zacznie porządnie padać, i nie zasypie ziemi budzącej się z zimowego snu Ciepłego i zdrowego dnia. Pozdrawiam Marek Grechuta na początek dnia... Krajobraz pełen nadziei...Marek Grechuta Odpowiedz Link
sakral Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 09:10 w tok. fm do 10:30 leci śniadanie na trawie link Odpowiedz Link
sakral Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 09:16 po tygodniowej przerwie jest red.Karolina Głowacka ,boska Karusia red.Cezary Łasiczka już gada,i to pięknie gada Odpowiedz Link
czerwona-malpa Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 10:39 dzien dobry i do widzenia. Znikam z monitora na 2-3 tygodnie. I to nie Prima-Aprilis. Do poczytania! Odpowiedz Link
izydor88 Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 11:05 Jest zimno,ale słonecznie,więc NL dopieszcza swój rower...w pokoju!W towarzystwie czterech opalających się kotów. Człowiek wyjedzie na dwa dni i już ma garaż w pokoju Odpowiedz Link
izydor88 Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 11:16 Na pewno będzie przyjemnyZaraz padnie komenda - ruszamy do lasu! I dobrze,bo po dwóch dniach spędzonych w fotelu czuję się podobnie,jak Twój kot. Łasiczkę odsłucham później,na razie świętujemy 50-lecie Trójki Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 11:45 Małpiu trzymaj sie dobrze i nie zapominaj sie usmiechac.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 18:01 czerwona-malpa napisał: > dzien dobry i do widzenia. Znikam z monitora na 2-3 tygodnie. I to nie Prima-Ap > rilis. Do poczytania! Do poczytania, Małpiu...ja też znikam od wtorku na jakieś trzy tygodnie, ale mam nadzieję, że jednak będę się pojawiać - jeżeli dostęp do netu mieć będę Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 11:51 Witajcie...ze strefy zimna... Pogodowe kapriole dobrze na mnie nie dzialaja, a juz szok termiczny bywa zgubny. Zdazylam wczoraj obejrzec pogode w tv: na Kasprowym dwa metry sniegu...i sa tacy, ktorzy sie ciesza, w Gdansku wczoraj posypalo... Suwalki, jak zwykle biegun zimna...a ja wygrzana w poludniowym sloncu, mialam kilka wrecz "upalnych" dni u siebie, a tu ZiiiiiiiiiiiiiiiiMA.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 18:04 Wrocławianka niech się przyzwyczaja, pogoda będzie w kratkę Pozdrów Wrocław Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 18:16 Felix był dzisiaj dziwnie zmęczony, ale nie omieszkał mi wyznać, że bardzo czeka na Wielkanoc. Jak się okazuje, w dziwny sposób, do przyszłej niedzieli, ubywa Felixowi każdego dnia jeden rok, jak tak dalej pójdzie to przez tydzień odmłodnieje o przynajmniej 30 lat. I tu bardzo ważny okazuje się być Wielkanocny Zając. Otóż, natychmiast po świątecznym śniadaniu zwróci on Felixowi te wszystkie stracone lata, tak że będzie mógł przepisowo obchodzić 5-ego maja swoje 57-e urodziny. Nie potrafiłam się dowiedzieć dlaczego Felix wszedł w takie właśnie układy z Zającem i zaprawdę nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się rozwikłać tę tajemnicę Odpowiedz Link
m.maska Prima Aprilis.... 01.04.12, 12:48 Prima Aprilis…. Po raz pierwszy zaistnial w 1564 roku, po tym jak krol Francji Karol IX przesunal poczatek roku z 1 kwietnia na 1 stycznia, ten kto o tym zapomnial byl wysmiewany…i to „naigrawanie“ trwa po dzien dzisiejszy i to nie tylko w Polsce, ale chyba w calej Europie....w kazdym razie na pewno w Niemczech Odpowiedz Link
sakral Prima Aprilis.... 01.04.12, 18:42 wspominki to było już w Niemczech był piątek,przerwa na jakimś zebraniu,sami tacy jak ja,ludzie z kraju nad Wisły w barze kupiłem sobie kubek kawy i bułkę z serem i wędliną pierwszy kęs i ...........okrzyki Jezus,o ryny, o Jezusmaria,o kuuurwa,co on robi ? jedna tak do mnie podleciały i chciała wyrwać moje drugie śniadanie u ust po dobroci oddałem na sali mruk i smrod białych skarpetek nie wiedziałem o co chodzi później w ogniu pytań o moje pochodzenie,łóżko,religię i Matkę Boską z Częstochowy jeden jegomość wydał oświadczenie: ----my cie jeszcze na na nasza porządna wiara nawrócim-------------- ciąg dalszy nastąpi Odpowiedz Link
sakral Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 18:59 akcja cały czas dzieje się w kraju języka filozofów wśród plemienia znad Wisły w kieszeni płaszcza miałem Politykę, a w dłoniach Tygodnik Powszechny a na okładce tytuł artykułu napisany tłustym drukiem Ekumenizm w Polsce (link) rodacy omawiający problemy rodzinny swoich sąsiadów przed mszą zgodnie ogłosili przy obleśnym uśmiechu księdza w złotych oprawkach że jestem komunista ów ksiądz katolicki Tygodnik Powszechny nazwał Zydownik Powszechny PS. ksiądz już nie jest w tam samym miejscu księdzem co był chyba go do Polski wywieźli Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:09 sakral napisał: > ksiądz już nie jest w tam samym miejscu księdzem co był > chyba go do Polski wywieźli Moze do Austrii, bo przypominam sobie takiego jednego, który zapewniał nas że "w okresie bożonarodzeniowym Pan Jezus nie wpycha się do naszych domów na chama, tylko pokornie czeka aż go przyjmiemy" Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:03 sakral napisał: > ----my cie jeszcze na na nasza porządna wiara nawrócim------------ Odpowiedz Link
sakral Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:21 brzydką gęba Polski to ja zobaczyłem za granicą nowością było dla mnie picie alkoholu w parkach zarozumiałość,pewność siebie,buta religijność na pokaz i gadanie o Janie Pawle II co go kocha cały świat albo taka historyjka on+ona+dziecko opowiadają wczorajszy wieczór u sąsiada Niemca a tak mówią o gospodarzu: ...on to prawdziwy i czysty Niemiec i na wyjście jeszcze zapakował to co pozostało na stole do siatki i dał dla on+ona+dziecko Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:27 sakral napisał: > brzydką gęba Polski to ja zobaczyłem za granicą Ja tez, może dlatego że przedtem się nie zastanawiałam, młoda byłam Odpowiedz Link
sakral Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:36 AL ja mam w głowie piękną i mądrą Polskę zawsze miałem znajomych mądrzejszych i starszych od siebie to ja uchodziłem w moim towarzystwie za gołowąsa a kto dziś pamięta (mimo cenzury) dobre tygodniki i miesięczniki a filmy na DKF dyskusje do poranka,boskie upijanie było dodatkiem ,a nie celem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:41 sakral napisał: > AL > > ja mam w głowie piękną i mądrą Polskę > zawsze miałem znajomych mądrzejszych i starszych od siebie To mamy podobnie...ale to był tylko wycinek, poza wycinkiem nic nie widziałam i nie starałam się pojąć Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:45 Byłam dobrze wychowaną panienką z prowincji i częściowo żyłam za wysoką barierą. Odpowiedz Link
m.maska Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:57 No bo to jest pewna roznica... w Polsce starannie dobieralo sie znajomych, bo wybor byl... kilkanascie milionow, pomijajac dzieci i starcow... poza granicami jest juz tylko waski wybor... Wokol mnie jest sporo Polakow... ale tylko jedna znajomosc przetrwala dziesieciolecia i zmienila sie w gleboka przyjazn....mam dobrych znajomych jeszcze we Frankfurcie, gdzies tam w okolicy Tübingen kolezanke szkolna, ale poza tym....unikam znajomosci przypadkowych... Odpowiedz Link
sakral Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:30 swego czasu robiłem tu za skandalistę rodacy nie potrafią mówić o seksie a wszystkie sex shopy już dawno oblecieli ----------------------------- oczywiście te uwagi nie dotyczą młodych do ca.25-30 lat Internet to wyrównał ------------------------------------- rozmowa o wyższości onanizmu porannego nad wieczornym jest grzechem ciężkim jak przy alkoholu,to już inna śpiewka ale tylko same samce, anie zagubieni faceci w wielkim świecie co wiecznie zawsze mogą Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:36 sakral napisał: > jak przy alkoholu,to już inna śpiewka > ale tylko same samce, a nie zagubieni faceci w wielkim świecie > co wiecznie zawsze mogą Tak, zawsze silni i wytrzymali rekordziści...i to nie ma nic wspólnego z narodowością Odpowiedz Link
sakral Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:50 AL ja ten temat poruszyłem celowo swego czasu było na forum rozmowa o emigrantach i tubylcach w Polsce i znowu historyjka jakiś obsimurek pojechał do Polski na tzw.urlop do miasteczka wjechał na klaksonie w knajpie to już zapomniał języka polskie a w dzieciństwie sikał z kolegami do jednej piaskownicy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:58 sakral napisał: > AL > jakiś obsimurek pojechał do Polski na tzw.urlop > do miasteczka wjechał na klaksonie > w knajpie to już zapomniał języka polskiego Takie coś robią nie tylko typowe obsimurki. Przypadkowo widziałam w polskiej telewizji wywiad z aktorką (Joanna Pacuła), której już po paru miesiącach w USA ledwo przypominały się najprostsze polskie wyrazy Odpowiedz Link
m.maska Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 20:12 A ja wczoraj wysluchalam przypadkowo rozmowy dwoch matek podrozujacych w malymi dziecmi, kiedy oczekiwaly juz na bagaze - jedna przed druga sie chwalila, ze dzieci wzrastaja w trzech jezykach... tylko dziwnym trafem, kiedy odzywaly sie do dzieci, to mimo, ze ze soba rozmawialy po polsku...do dzieci mowily po niemiecku... fajna ta nauka.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Prima Aprilis.... 01.04.12, 19:47 sakral napisał: > > a tak mówią o gospodarzu: > > ...on to prawdziwy i czysty Niemiec > > i na wyjście jeszcze zapakował to co pozostało na stole do siatki > i dał dla > on+ona+dziecko Z czyms podobnym nigdy sie nie spotkalam w Niemczech... ale jesli caly czas utyskiwali, jak im jest zle, jacy biedni i niedozywieni sa i jak brakuje im z kazdego konca... no to co mial robic... a kochani Rodacy wlasnie ile by nie mieli, zawsze jest im zle - wiekszosc, oczywiscie, ze nie wszyscy... zwlaszcza ci, ktorym wcale tak znowu nie brakuje. Odpowiedz Link
m.maska Niedziela Palmowa w Aksum - Narodziny tradycji 01.04.12, 18:23 ojj, to tak tylko dla przypomnienia....bo to przeciez dzisiaj (link) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niedziela Palmowa w Aksum - Narodziny tradycj 01.04.12, 18:27 eeeh, nie dość, że nie zauważyłam, że dzisiaj niedziela palmowa, to jeszcze zapomniałam, że dzisiaj w ogóle jest niedziela Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Niedziela Palmowa w Aksum - Narodziny tradycj 01.04.12, 19:47 Nie tylko Ty jedna Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niedziela Palmowa w Aksum - Narodziny tradycj 01.04.12, 19:52 mr.sajgon napisał: > Nie tylko Ty jedna Sajgon! to znaczy, że Ty tez nie poszedłeś świecić palemki, aby potem przez rok szczęściło się Tobie i każdemu na kogo popatrzysz? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 21:57 Moje zaledwie 2 godz. nocnego spania dają już, niestety, o sobie znać. A jak pomyślę, że jutro nocny dyżur a pojutrze noc w podróży to...ho, ho, zastanawiam się jak ja to wszystko zniosę. Muszę!!!! Dobranoc Odpowiedz Link
sakral Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 22:06 AL dobrej nocy ciekawe teksty (link) a rozmówca @aaron to bardzo dziwna postać miałem go na FB podkreśla swoje pochodzenie (tak jak u Jezusa) domaga się przestrzegania wartości i korzeni przez państwo swego czasu w/w do innego internauty pisał o pluciu spermą prowadzi też swój blog,ale już nie czytam a @ulisses-achaj to już wyższa szkoła jazdy dużo ciekawych rzeczy się nauczyłem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 22:15 sakral napisał: > a @ulisses-achaj > to już wyższa szkoła jazdy ZAISTE Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 22:17 no comment..... mnie podobno ulisses-achaj nauczal... gdzies o tym pisal, ze od niego podobno dowiedzialam sie o Nitschem... Odpowiedz Link
sakral Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 22:22 ja dopiero dzisiaj poczytałem @ulissesa-achaj na pewno warto czytać jego teksty ja sporo nowych rzeczy się dowiedziałem dobranoc CAT's hangover Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 22:27 moze i warto.... zalezy kto czego chce sie dowiedziec... Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 22:25 ups.... Nietzschem... ale jesli mozna cirkaebałt, to można i tak... Odpowiedz Link
sakral Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 22:34 ja patrzę na całe towarzystwo gazeta.pl oczyma nowicjusza i dużo rzeczy widzę inaczej a teraz naprawdę dobrej nocy jutro z Mamą idę do ponownego prześwietlenia płuc ale to już tylko formalność jest dobrze,a jeden lek musiała odstawić miał działanie na płuca kolorowych snów Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 22:36 Dobranoc Sakralu, kolorowych i Mamie zdrowia... Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 22:39 m.maska napisała: > ups.... Nietzschem... ale jesli mozna cirkaebałt, to można i tak... ojjj chyba jednak powinnam byla napisac NICZEM i wtedy byloby super i cool, a jeszcze lepiej gdybym napisala "o Frycku".... Odpowiedz Link
sakral 1 kwietnia,prima.................. 01.04.12, 23:28 a teraz to jun naprawdę koniec dzisiejszego dnia siusiu,paciorek i nyny Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 kwietnia,prima.................. 02.04.12, 00:46 no wlasnie... a prawie zapomnialam, ze wczoraj byl prima aprilis.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 kwietnia,prima.................. 02.04.12, 00:47 musze sie zastanowic gdzie i kto robil sobie jaja.... Odpowiedz Link