01.12.14, 18:55
Kilka dni temu uczestnik forum Podwórko sugerował,że Jarosław Kaczyński jest schizofrenikiem,a inna uczestniczka twierdziła,że JK należy zamknąć w psychiatryku.
Te posty na szczęście zostały usunięte,ale dzisiaj na Podwórku pojawiły się posty porównujące rzecznika partii opozycyjnej do Breivika.
Kolejne naruszenie dobrych obyczajów.
Gdzie to zgłosić?
Obserwuj wątek
    • izydor88 Re: Protest! 01.12.14, 20:50
      Ja tego tak nie zostawię smile
      Możemy porozmawiać o ambie - miejsce do uzgodnienia - ulica Akacjowa,Lipowa czy Kasztanowa?
      • m.maska Re: Protest! 01.12.14, 21:26
        izydor88 napisała:

> Ja tego tak nie zostawię smile
        > Możemy porozmawiać o ambie - miejsce do uzgodnienia - ulica Akacjowa,Lipowa czy
        > Kasztanowa?

>

podejdz, ze no do plota, jako i ja podchodze... sami swoi big_grin
      • m.maska Re: Protest! 01.12.14, 21:30
        izydor88 napisała:

> Ja tego tak nie zostawię smile
        > Możemy porozmawiać o ambie - miejsce do uzgodnienia - ulica Akacjowa,Lipowa czy
        > Kasztanowa?
        >

Klaro, a co to jest amba? bo ja znalazlam cos takiego, AMBA = Agencja Młodych Bandytów Amatorów big_grin
        • al-szamanka Re: Protest! 01.12.14, 21:48
          Ja znalazłam coś innego o ambie,ale dalszym ciągu nie wiem o co chodzi.
          • izydor88 Re: Protest! 02.12.14, 18:28
            al-szamanka napisała:

> Ja znalazłam coś innego o ambie,ale dalszym ciągu nie wiem o co chodzi.

Na wielkopolskich podwórkach mówiło się : chyba ci amba odbiła/zamiennie szajba/,czyli - chyba zupełnie zwariowałeś smilewink
            • al-szamanka Re: Protest! 02.12.14, 18:40
              izydor88 napisała:

> al-szamanka napisała:
              >
              > > Ja znalazłam coś innego o ambie,ale dalszym ciągu nie wiem o co chodzi.
              >
              > Na wielkopolskich podwórkach mówiło się : chyba ci amba odbiła/zamiennie szajba
              > /,czyli - chyba zupełnie zwariowałeś smilewink

Aha, teraz wiem big_grin
    • m.maska Re: Protest! 02.12.14, 02:10
      izydor88 napisała:

> Kilka dni temu uczestnik forum Podwórko sugerował,że Jarosław Kaczyński jest sc
      > hizofrenikiem,a inna uczestniczka twierdziła,że JK należy zamknąć w psychiatryk
      > u.
      > Te posty na szczęście zostały usunięte,ale dzisiaj na Podwórku pojawiły się pos
      > ty porównujące rzecznika partii opozycyjnej do Breivika.
      > Kolejne naruszenie dobrych obyczajów.
      > Gdzie to zgłosić?

Wiesz co Klaro, mowi sie i pisze, ze Kaczynski wykorzystuje mowe nienawisci - byc moze, tego nie wiem, nie slucham go, bo rzecz jasna jako partia opozycyjna pojawia sie rzadziej w mediach, ale jak czytam zwolennikow obecnego "porzadku" na Podworku to wiem co to jest mowa nienawisci... no i mam pytanie, kto te mowe nienawisci podkreca`w kraju? bo na P. jest kilka osob, ktore az sie slinia kiedy moga uzywac inwektyw, epitetow, bluzgac, odnosze wrazenie, ze wpadaja w ekstaze, ktora w innych warunkach nie jest im dana.
      W innych miejscach, na innych forach zwolennicy i przeciwnicy potrafia rozmawiac ze soba w kulturalny sposob nie uzywajac jezyka z rynsztoka... no ale czegoz oczekiwac, wczesniej czy pozniej musieli zejsc ze sceny jaka sobie stworzyli i zapomnieli o rolach jakie chcieli grac, wylazla prawdziwa natura, bo w koncu juz nie maja hamulcow.
      • jaja-z-marmurka [...] 02.12.14, 09:40
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • al-szamanka Re: Protest! 02.12.14, 10:19
          Oj, podwyrkowcy, taki wasz honor. Pod własnym nickiem nie, ale trollować to zawsze potraficie!
          • m.maska Re: Protest! 02.12.14, 11:38
            Prosci sa, wiec nie zauwazaja istotnej roznicy - i nie mozna tez od nich tego oczekiwac.
            • al-szamanka Re: Protest! 03.12.14, 10:00
              m.maska napisała:

> Prosci sa, wiec nie zauwazaja istotnej roznicy - i nie mozna tez od nich tego o
              > czekiwac.

Otóż to smile
    • loczek62 Re: Protest! 02.12.14, 22:14
      izydor88 napisała:
      > porównujące rzecznika partii opozycyjnej do Breivika.

Klaro, w partyjnym aparacie Prawa i Sprawiedliwości ten rzecznik prasowy jest dokładnie tak przezywany. I chyba kto jak kto, ale własnie ci ludzie najlepiej go znają....
      • izydor88 Re: Protest! 04.12.14, 17:09
        Loczku,facet ma pecha,że naprawdę jest podobny do Breivika.
        Ważniejsze jest,kto to mówi?
        Chłopcy z PiS-u - mogą.
        Wyjątkowo subtelnym wielbicielkom PO - nie wypadawink
        "Prawdziwy katolik" z PiS,który zapomina zapłacić za burdel jest śmieszny.Podobna sprawa z "cnotliwym" Girzyńskim.
        Zwolennicy PO ocierający się o paranoję - wyzywający Kaczyńskiego od schizo i paranoików - też są zabawni.
        I pytanie - czy paranoik może być cynikiem?
        Moim zdaniem - nie.
        Kaczyński jest cynikiem,który wykorzystuje paranoidalny sposób myślenia części społeczeństwa.
        • izydor88 Re: Protest! 04.12.14, 17:43
          No i wyszło,że z pewnym Wściekłym osobnikiem nadaję w tej samej fazie.Co do minuty smile
          Jak na prawdziwe świry przystało wink
        • m.maska Re: Protest! 04.12.14, 18:24
          izydor88 napisała:

> Loczku,facet ma pecha,że naprawdę jest podobny do Breivika.
          > Ważniejsze jest,kto to mówi?
          > Chłopcy z PiS-u - mogą.
          > Wyjątkowo subtelnym wielbicielkom PO - nie wypadawink
          > "Prawdziwy katolik" z PiS,który zapomina zapłacić za burdel jest śmieszny.Podob
          > na sprawa z "cnotliwym" Girzyńskim.
          > Zwolennicy PO ocierający się o paranoję - wyzywający Kaczyńskiego od schizo i p
          > aranoików - też są zabawni.
          > I pytanie - czy paranoik może być cynikiem?
          > Moim zdaniem - nie.
          > Kaczyński jest cynikiem,który wykorzystuje paranoidalny sposób myślenia części
          > społeczeństwa.

>

ja bym powiedziala, ze wiekszosci spoleczenstwa, i do tego wsrod zwolennikow i wsrod przeciwnikow, jedni i drudzy na swoj sposob uncertain
          • al-szamanka Re: Protest! 04.12.14, 18:34
            m.maska napisała:

> izydor88 napisała:

> > Kaczyński jest cynikiem,który wykorzystuje paranoidalny sposób myśleni
            > a części
            > > społeczeństwa.

> >
            >
            > ja bym powiedziala, ze wiekszosci spoleczenstwa, i do tego wsrod zwolennikow i
            > wsrod przeciwnikow,
            jedni i drudzy na swoj sposob uncertain
            >
            >

I ta większość społeczeństwa jest znacząco większa. A to dlatego, że ta większość jest obserwatorami niejako z poziomu mrowiska. Rzadko się zdarza, że ktoś sam z siebie patrzy na mrowisko z góry i dostrzega tym samym konkretne skrzyżowanie w chaosie powiązań.
            • izydor88 Re: Protest! 04.12.14, 19:03
              Moje ostatnie obserwacje - trudno powiedzieć z jakiej pozycji - kozy zazwyczaj obserwują spod płota wink
              W sobotę przedwyborczą oglądaliśmy na tv Trwam sprawozdanie z uroczystości XXIII rocznicy Radia Maryja.
              To było bardzo zabawne,czemu dałam wyraz na forum.
              Na innych forach - temat wypłynął kilka dni później,gdy został już przeżuty przez GW i TVN24.
              I pokazano,gdzie się śmiać wink
              Gwoli wyjaśnienia - codziennie czytam GW i oglądam TVN.Ziemkiewicza,Sakiewicza,a szczególnie Łysiaka - nie znoszę.
              Ale pewne śmiesznostki i przegięcia "moich" mediów dostrzegam.
              "Politykę" czytam najchętniej smile
              • al-szamanka Re: Protest! 04.12.14, 19:19
                izydor88 napisała:

> Moje ostatnie obserwacje - trudno powiedzieć z jakiej pozycji - kozy zazwyczaj
                > obserwują spod płota wink
                > W sobotę przedwyborczą oglądaliśmy na tv Trwam sprawozdanie z uroczystości XXI
                > II rocznicy Radia Maryja.
                > To było bardzo zabawne,czemu dałam wyraz na forum.
                > Na innych forach - temat wypłynął kilka dni później,gdy został już przeżuty prz
                > ez GW i TVN24.
                > I pokazano,gdzie się śmiać wink

no tak big_grin

> Gwoli wyjaśnienia - codziennie czytam GW i oglądam TVN.Ziemkiewicza,Sakiewicza,
                > a szczególnie Łysiaka - nie znoszę.

A ja ich znoszę, ale nikomu nie mam za złe, jeżeli ich nie znosi i nikogo takiego nie nazwę za to matołem, jak to mają w zwyczaju czynić zapłotni big_grin
              • m.maska Re: Protest! 04.12.14, 19:38
                izydor88 napisała:

> Gwoli wyjaśnienia - codziennie czytam GW i oglądam TVN.Ziemkiewicza,Sakiewicza,
                > a szczególnie Łysiaka - nie znoszę.

No dobrze Klaro, ja Ziemkiewicza lubie, podobnie jak Lysiaka zwlaszcza podobaja mi sie jego publikacje nt. architektury i sztuki (Francuska sciezka, Wyspy zaczarowane), Sakiewicza nie znam. Dlaczego pasuje mi pisanie Ziemkiewicza? bo ta polska rzeczywistosc z mojej perspektywy wyglada dokladnie tak jak on ja opisuje.
                Z gustami sie nie dyskutuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka