21.02.16, 12:40
"... grób tego nieszczęsnego dziecka po objęciu posady tatusia w Belwederze, został praktycznie zlikwidowany. Kiedy zniknęła tabliczka z nazwiskiem i drewniany krzyż, skoligacony z Lewandowskimi Leszek Śmiechowski postawił na grobie znaleziony na cmentarnym śmietniku krucyfiks z pręta zbrojeniowego. Można go zobaczyć na zdjęciu w książce Cenckiewicza, ale z tego co mówił autor wynika, że ten krzyż również został usunięty. Obok zadbanych grobów innych dzieci leży pierworodny syn byłego prezydenta tego kraju, a jego grób powoli zrównuje się z ziemią, jak coraz mniej bolesny wyrzut sumienia. Tymczasem tatuś nie wyjmuje z klapy wizerunku Matki Boskiej"

naszeblogi.pl/41697-pierworodny-walesy-pamieci-grzesia-lewandowskiego
Wystarczy poznać tylko ten jeden jedyny fakt z życia Bolka, aby wiedzieć jakim jest człowiekiem. Ale nie mam nadziei Ziemkiewicza, że Matka Boska da Wałęsie w mordę. Nie da! To biedne dziecko już dawno jest aniołem i przebaczyło ojcu. Ja jednak nadal trzęsę się ze wstrętu.

www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wiadomosci/news-lech-walesa-a-zagadka-zycia-czteroletniego-grzesia-co-nam-uj,nId,1047832
Obserwuj wątek
    • super.halusia Re: Grześ 21.02.16, 13:52
      Interesujące,ciekawe co z tego wyniknie?
    • a74-7 Re: Grześ 21.02.16, 14:16
      Jak to mowio:
      Matka Boska wybrala sobie Walese na osla,
      ktory bedzie nosil ja po swiecie.
      Wyjatkowo trafne!
      • m.maska Re: Grześ 22.02.16, 03:31
        Oświadczenie kapitana Graczyka (fragment) złożone pod przysięgą i w obecności prokuratorów kilka dni temu:

Jednoznacznie stwierdzam, że Lech Wałęsa nie sporządzał na moje ani innych organów PRL zlecenie żadnych relacji ani informacji na piśmie.

jakie to jest piekne, jakie piekne bzdety... nie wiem czy kapitan Graczyk ma ten sam poziom logiki jaki ma Walesa, ale tak z tego wynika... "na moje ani innych organów PRL" prawie jak Bog, on wie, ze zadne inne organy nigdzie w calej Polsce - Booooosz jaki wazny musial byc, skoro wiedzial co robily inne organy PRL - nigdy nie slyszalam o tej waznej personie - faktem jednak jest, ze takie oswiadczenie mogl zlozyc wylacznie idiota...
        • m.maska Re: Grześ 22.02.16, 03:36
          i takimi argumentami operuja zwolennicy Bolka - tyle one wlasnie sa warte ile "jasnowidztwo" kapitana... sa po prostu smieszne... gdyby mowil wylacznie we wlasnym imieniu moznaby to przyjac, ale chcial przedobrzyc i wyszlo tak jak wyjsc musialo - niekiedy co za duzo niestrawnosc powoduje big_grinbig_grinbig_grin
          • al-szamanka Re: Grześ 22.02.16, 06:05
            na moje ani innych organów PRL
            Teraz będą się pojawiać tacy wszystkowiedzący, aby pleść trzy po trzy, bo a nuż się uda posiać jakieś zwątpienie. Ale sprawa za daleko zaszła... a to dopiero początek.
        • rena-ta49 Re: Grześ 22.02.16, 15:02
          m.maska napisała:

> Oświadczenie kapitana Graczyka (fragment) złożone pod przysięgą i w obecności p
          > rokuratorów kilka dni temu:
          >
          > Jednoznacznie stwierdzam, że Lech Wałęsa nie sporządzał na moje ani innych o
          > rganów PRL
          zlecenie żadnych relacji ani informacji na piśmie.
          >
          >
          > jakie to jest piekne, jakie piekne bzdety... nie wiem czy kapitan Graczyk ma te
          > n sam poziom logiki jaki ma Walesa, ale tak z tego wynika... "na moje ani innyc
          > h organów PRL" prawie jak Bog, on wie, ze zadne inne organy nigdzie w calej Pol
          > sce - Booooosz jaki wazny musial byc, skoro wiedzial co robily inne organy PRL
          > - nigdy nie slyszalam o tej waznej personie - faktem jednak jest, ze takie oswi
          > adczenie mogl zlozyc wylacznie idiota...

Lista oficerów którzy "prowadzili Bolka"
          https://pbs.twimg.com/media/Cb0SKtzW4AA-ZPQ.jpg
          Graczyk na tej liście figuruje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka