-
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć różnicę? Do tej pory wydawało mi się,
że śmietany różnią się tylko procentową zawartością tłuszczu...
-
Myślicie że to nie błąd i naprawdę mam użyć kwaśną śmietanę? Czy ona mi się
ubije? Proszę o pilną odpowiedź bo planuję dziś zrobić ten tort
-
Co wylać na wierzch tarty z jabłkami? Mam 2 przepisy i w jednym jest śmietana
kwaśna + jajka + cukier, a w drugim śmietanka kremówka + jajka + cukier. A
jajka ubić? ojoj, im więcej przepisów tym większy zamęt w głowie :-)
Pozdrawiam i z góry dziękuję podpowiadaczom.
Kasia
-
..śledzika? Szukam inspiracji na dzisiejszy wieczór:) Pozdrawiam:)
-
już grama kwaśnej śmietany?
Mam tylko śmietanę słodką ale nie wiem czy mogę ją dodać czy nie zepsuję
ciasta?
Proszę o pomoc
-
Dostałem puszkę kawioru i nie wiem co z nim zrobić... może jakieś ciekawe
propozycje??
-
Muszę dokończyć sos i nie wiem jak...
Chciałabym go zabielić, ale jak to zrobić, żeby nie zrobiły się
grudki?
Mąka i woda czy ze śmietaną? co ma bys ciepłe, a co zimne, żeby te
grudy się nie zrobiły?
Opiszcie jak się za to zabrać.
Z góry dziękuję,
gt.
-
Co ciekawego i pysznego mozna stworzyc z kalarepki? :))
-
jakies pomysly na nieskomplikowane przepisy na "jedzenie paluszkowe" na
urodziny dla 4 latki,cos co mozna jesc na zimno...
-
Chciałabym zrobić jakąś smaczną i niekłopotliwą zapiekankę z mielonym
mięskiem, proszę podzielcie się przepisem:)
-
raz kupilam w niemcach,
nie wiem jak polskie smakuja,
ale pamietam nic takiego nie bylo slodkie,
nawet korniszony sa tu slodkie,
sledzie zmazone w zalewie octowej(zle napisane)
to byla okropnosc,slodkie
zawsze robie sama,ale akurat corka z mezem
pojechala do corki starszej,to nie wazne
dlatego kupilam,
bo dla jednej osoby wystarczy,
jednego takiego sledzia,okropnosc
poniewaz nigdy nie kupuje gotowych,
nie wiem czy to normalne,
sledzie w zalewie to cos wspanialego,
a to byla okr...
-
Przy okazji wlasnie minionych smutnych swiat i odwiedzin u rodzicow, spisalam
sobie kilka przepisow na rozne rzeczy z pism zgromadzonych przez moja mame.
Wystepowaly w nich rozne rodzaje smietan:
- smietana kwasna
- smietana kremowka
- slodka smietanka
- tlusta smietana (np. 40%)
- po prostu: smietana
Mam liczne pytania:
- jak kupic kwasna smietane? czy to jest gdzies napisane na opakowaniu, czy
trzeba kupowac rozne, probowac i wiedziec? chodzi o zwykla smietane w
kubeczkach?
...
-
czy smazycie moze pierogi ruskie na patelni i dodajecie smietane - a jesli
tak to jaką???