al-szamanka 15.10.17, 21:02 Pierwszy rozjazdowy dzień w Polsce. Byliśmy z wizytą u rodziny, a tam na obrzeżu łąki nazbieraliśmy cały kosz takich pięknych okazów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: dobre plony 15.10.17, 22:15 a74-7 napisał: > Wow,piekna A zauważ, że ta druga, jeszcze nierozwinięta, wygląda jak berło Odpowiedz Link
czarek_sz Re: dobre plony 15.10.17, 21:44 Al jeśli lubisz kanie to zapraszam do Kampinosu do Leszna pod Wawę. Zaprowadzimy Cię z Janeczką na takie kanie że aż przysiądziesz na nich takie dorodne Odpowiedz Link
m.maska Re: dobre plony 15.10.17, 23:12 Tez bylam dzisiaj na grzybkach, kani, niestety nie widzielismy... duzo rydzow i podgrzybki. Jesli mierzyc kto ile zebral - to junior mial najlepsze wyniki Odpowiedz Link
czarek_sz Re: dobre plony 16.10.17, 00:22 Masko piękne grzybki. W niemieckim lesie znalezione i zebrane ? przepraszam nie gniewaj się ale nie zjadłbym. Wolę swoje. Co nie znaczy że doceniam. Odpowiedz Link
m.maska Re: dobre plony 16.10.17, 01:43 czarek_sz napisał: > Masko piękne grzybki. W niemieckim lesie znalezione i zebrane ? przepraszam nie > gniewaj się ale nie zjadłbym. Wolę swoje. Co nie znaczy że doceniam. Hahaha... owszem w niemieckim lesie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: dobre plony 16.10.17, 09:34 A ja już się cieszę na moje kanie.... smażę po południu, yhm Odpowiedz Link
m.maska Re: dobre plony 16.10.17, 21:52 Ach tak? tak sie u Ciebie jesieni? to zobacz jak u mnie sie jesieni... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: dobre plony 17.10.17, 09:44 Oj pięknie, jak wyjeżdżałam w sobotę z Salzburga, to jeszcze tak nie było. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: dobre plony 18.10.17, 17:26 Piąty dzień na "diecie" grzybiannej... już nie mogę. Ale jesieni się nadal. Widoki podziwia nawet kot trojga imion Kicialek Bronisław Klemens. Odpowiedz Link
a74-7 Re: dobre plony 18.10.17, 17:59 Z za firanki z dzikiego wina .... Jesienne liscie ...wiec... Andrea Bocelli with his Fiancee "Les Feuilles Mortes' (Autumn Leaves)" Odpowiedz Link
czarek_sz Re: dobre plony 18.10.17, 20:28 Sezon grzybowy praktycznie zakończony. Byłem dzisiaj pochodziłem ok trzy godziny i zebrałem ok dwóch kg niedobitków za to widziałem dwie klępy czyli samice łosia. Super widok i wrażenie jak staliśmy ok piętnaście metrów od siebie /z jedną z nich/ i patrzyliśmy na siebie, po czym klępa spokojnie poszła w swoją stronę a ja w swoją. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: dobre plony 19.10.17, 10:59 W ogrodzie, tak jakby specjalnie dla mnie, wykluł się ostatni maczek... ... i ostatni kwiat lawendy... ... i jeszcze Liści nie grabię, bo po paru minutach wygląda tak, jakby się nic nie uprzątnęło... jesień. Odpowiedz Link
al-szamanka małymi krokami... 22.10.17, 22:13 ... ale jednak. Fajnie jest, ale koniec urlopu się zbliża - jeszcze trzy dni. W powrotną drogę wybieram się w czwartek rano. Odpowiedz Link
m.maska Re: małymi krokami... 23.10.17, 00:47 al-szamanka napisała: > ... ale jednak. > Fajnie jest, ale koniec urlopu się zbliża - jeszcze trzy dni. W powrotną drogę > wybieram się w czwartek rano. > > O! myslalam, ze pobedziesz przynajmniej do konca tygodnia... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: małymi krokami... 23.10.17, 09:23 m.maska napisała: > al-szamanka napisała: > > > ... ale jednak. > > Fajnie jest, ale koniec urlopu się zbliża - jeszcze trzy dni. W powrotną > drogę > > wybieram się w czwartek rano. > > > > > > O! myslalam, ze pobedziesz przynajmniej do konca tygodnia... Dojadę w czwartek pod wieczór, a potem to już właśnie będzie koniec tygodnia Odpowiedz Link
al-szamanka Re: dobre plony 23.10.17, 21:42 A taki miałam dzisiaj obiad - znowu grzyby, ale tym razem rydze Odpowiedz Link
m.maska Re: dobre plony 23.10.17, 22:10 Hehehe, rydze mialam wczoraj na kolacje, ale zerwalam sobie tylko kilka, dokladnie tyle zeby miec na raz... reszta to podgrzybki byly. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: dobre plony 23.10.17, 22:12 Rydze pyszne były, ostatni raz jadłam w podstawówce. Odpowiedz Link
a74-7 Re: dobre plony 23.10.17, 22:17 A ja przedkladam podgrzybki nad rydzeAromatyczne i wyraziste w smaku Natomiast marynowane malenkie rydze - niebo w gebie!!!!!!! Przyjaciolka otrzymuje co roku sloiczek takich od brata z Polski i przywozi na Swieta . Moze w tym roku zrobie im zdjatko Odpowiedz Link
al-szamanka Re: dobre plony 24.10.17, 10:01 Latami nie jadłam grzybów, mówiłam, że nie lubię, ale w tym roku coś się wykręciło i zasmakowały. Odpowiedz Link
al-szamanka koniec urlopu 28.10.17, 18:56 Miałam zamiar wrócić już w czwartek, ale rozmyśliłam się i przyjechałam dzisiaj Na Untersbergu leży już śnieg, a w kotlinie mocno się jesieni. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: dobre plony 28.10.17, 21:49 a skąd rydze wzięłaś, jak to typowo wiosenne grzybki ?? Odpowiedz Link
m.maska Re: dobre plony 28.10.17, 22:40 kogucik.2872 napisał: > a skąd rydze wzięłaś, jak to typowo wiosenne grzybki ?? > Nie znam sie na grzybach, wczoraj KM przyniosl mi cala porcje malych rydzykow... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: dobre plony 29.10.17, 09:49 Moje też były nazbierane w lesie i świeżutkie wylądowały na patelni... może rosną od wiosny do późnej jesieni. Odpowiedz Link
rudka-a Re: dobre plony 29.10.17, 11:02 A nie od sierpnia do października? bo te wiosenne, to jakos tak nie wzbudzają zaufania...swoim wygladem... Odpowiedz Link
super.halusia Re: dobre plony 29.10.17, 11:12 Rydz, właściwie mleczaj rydz Kiedy? Od lipca do października. z netu Odpowiedz Link