Dodaj do ulubionych

w Austrii jak w Polsce

12.01.18, 18:46
Koalicja niebiesko-czarnych zabrała się dopiero co za rządzenie, a już demonstracje przeciwko.
O 18-ej przeszła przez Salzburg ogromna masa protestujących lewaków - ich liczbę szacuje się na około 200 smile
Obserwuj wątek
    • a74-7 Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 19:05
      Ale o co im chodzi, bo ja tylko widze te mila pania z walkiem
      https://scontent.flhr3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p180x540/26195565_1583519228403677_8909324803075013544_n.jpg?oh=9949aead391d15e146584d53d40bcd16&oe=5AE63705
      nigdzie nic po angielsku...
      • czarek_sz Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 19:15
        Ciekawe czy jak w Polsce będą rzucać się pod samochody kopać w barierki i zakładać na łeb papierowe torby smile
        • a74-7 Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 19:40
          Czyzby i tam Sorearse mieszal?
          • al-szamanka Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 20:01
            Przechodzili przecznicę dalej od mojej uliczki i pokrzykiwali coś o solidarności, rasizmie i równych prawach dla kobiet i mężczyzn - czyli repertuar oklepany.
            Mam wrażenie, że żadnej babci z wałkiem do ciasta tam nie było... o tej porze to wolą one siedzieć w ciepłych mieszkankach.
    • rena-ta49 Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 20:14
      Tej "fali" już nie powstrzymacie takie tłumy obalą rządsmilesmile
      • al-szamanka Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 20:40
        rena-ta49 napisała:

> Tej "fali" już nie powstrzymacie takie tłumy obalą rządsmilesmile

Co to będzie, co to będzie?! big_grin
        • al-szamanka austriacki ciemnogród 12.01.18, 21:09
          Tak rok w rok, na osiołku, prowadził procesję w Niedzielę Palmową ksiądz Valentin Pfeinfenberger nazywany przez parafian biskupem z Lungau. Widowisko cieszyło się ogromną popularnością i zjeżdżały się na nie tłumy nie tylko ciemnogrodu austriackiego, ale i wielu innych państw europejskich.

https://fs1.directupload.net/images/180112/8qxss8uu.jpg
          • al-szamanka Re: austriacki ciemnogród 12.01.18, 21:15
            Oczywiście asystę księdza tworzyli radni i burmistrz miejscowości, mając to sobie za zaszczyt.
            Paskudny ciemnogród!
          • rena-ta49 Re: austriacki ciemnogród 13.01.18, 11:02
            al-szamanka napisała:

> Tak rok w rok, na osiołku, prowadził procesję w Niedzielę Palmową ksiądz Valent
            > in Pfeinfenberger nazywany przez parafian biskupem z Lungau. Widowisko cieszyło
            > się ogromną popularnością i zjeżdżały się na nie tłumy nie tylko ciemnogrodu a
            > ustriackiego, ale i wielu innych państw europejskich.
            >
            >
            > https://fs1.directupload.net/images/180112/8qxss8uu.jpg
            >
            >

A ja myślałam ,że tylko w Polsce ciemnogród i izolacja Polski przez postępową europkęwinksmile
            • al-szamanka Re: austriacki ciemnogród 13.01.18, 13:43
              rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
              >
              > > Tak rok w rok, na osiołku, prowadził procesję w Niedzielę Palmową ksiądz
              > Valent
              > > in Pfeinfenberger nazywany przez parafian biskupem z Lungau. Widowisko ci
              > eszyło
              > > się ogromną popularnością i zjeżdżały się na nie tłumy nie tylko ciemnog
              > rodu a
              > > ustriackiego, ale i wielu innych państw europejskich.
              > >
              > >
              > > https://fs1.directupload.net/images/180112/8qxss8uu.jpg
              > >
              > >
              >
              > A ja myślałam ,że tylko w Polsce ciemnogród i izolacja Polski przez postępową e
              > uropkęwinksmile

No niestety, w Europie jest pod wzgledem ciemnoty jeszcze gorzej - wszedzie, gdzie bywamy, a czesto trafiamy na swieta koscielne, obserwujemy procesje, pochody, msze, obnoszenie swietych posagow i inne tego typu gusla niegodne postepowych, cywilizowanych panstw. Najgorsze, ze wierni robia to z prawdziwym ciemnogrodzkim zaangazowaniem, modla sie, podaja sobie znak braterstwa, swietuja, co oczywiscie jest dowodem ich niespotykanej tepoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka