al-szamanka 12.01.18, 18:46 Koalicja niebiesko-czarnych zabrała się dopiero co za rządzenie, a już demonstracje przeciwko. O 18-ej przeszła przez Salzburg ogromna masa protestujących lewaków - ich liczbę szacuje się na około 200 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 19:05 Ale o co im chodzi, bo ja tylko widze te mila pania z walkiem nigdzie nic po angielsku... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 19:15 Ciekawe czy jak w Polsce będą rzucać się pod samochody kopać w barierki i zakładać na łeb papierowe torby Odpowiedz Link
al-szamanka Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 20:01 Przechodzili przecznicę dalej od mojej uliczki i pokrzykiwali coś o solidarności, rasizmie i równych prawach dla kobiet i mężczyzn - czyli repertuar oklepany. Mam wrażenie, że żadnej babci z wałkiem do ciasta tam nie było... o tej porze to wolą one siedzieć w ciepłych mieszkankach. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 20:14 Tej "fali" już nie powstrzymacie takie tłumy obalą rząd Odpowiedz Link
al-szamanka Re: w Austrii jak w Polsce 12.01.18, 20:40 rena-ta49 napisała: > Tej "fali" już nie powstrzymacie takie tłumy obalą rząd Co to będzie, co to będzie?! Odpowiedz Link
al-szamanka austriacki ciemnogród 12.01.18, 21:09 Tak rok w rok, na osiołku, prowadził procesję w Niedzielę Palmową ksiądz Valentin Pfeinfenberger nazywany przez parafian biskupem z Lungau. Widowisko cieszyło się ogromną popularnością i zjeżdżały się na nie tłumy nie tylko ciemnogrodu austriackiego, ale i wielu innych państw europejskich. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: austriacki ciemnogród 12.01.18, 21:15 Oczywiście asystę księdza tworzyli radni i burmistrz miejscowości, mając to sobie za zaszczyt. Paskudny ciemnogród! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: austriacki ciemnogród 13.01.18, 11:02 al-szamanka napisała: > Tak rok w rok, na osiołku, prowadził procesję w Niedzielę Palmową ksiądz Valent > in Pfeinfenberger nazywany przez parafian biskupem z Lungau. Widowisko cieszyło > się ogromną popularnością i zjeżdżały się na nie tłumy nie tylko ciemnogrodu a > ustriackiego, ale i wielu innych państw europejskich. > > > > > A ja myślałam ,że tylko w Polsce ciemnogród i izolacja Polski przez postępową europkę Odpowiedz Link
al-szamanka Re: austriacki ciemnogród 13.01.18, 13:43 rena-ta49 napisała: > al-szamanka napisała: > > > Tak rok w rok, na osiołku, prowadził procesję w Niedzielę Palmową ksiądz > Valent > > in Pfeinfenberger nazywany przez parafian biskupem z Lungau. Widowisko ci > eszyło > > się ogromną popularnością i zjeżdżały się na nie tłumy nie tylko ciemnog > rodu a > > ustriackiego, ale i wielu innych państw europejskich. > > > > > > > > > > > > A ja myślałam ,że tylko w Polsce ciemnogród i izolacja Polski przez postępową e > uropkę No niestety, w Europie jest pod wzgledem ciemnoty jeszcze gorzej - wszedzie, gdzie bywamy, a czesto trafiamy na swieta koscielne, obserwujemy procesje, pochody, msze, obnoszenie swietych posagow i inne tego typu gusla niegodne postepowych, cywilizowanych panstw. Najgorsze, ze wierni robia to z prawdziwym ciemnogrodzkim zaangazowaniem, modla sie, podaja sobie znak braterstwa, swietuja, co oczywiscie jest dowodem ich niespotykanej tepoty. Odpowiedz Link