no wiec odpowiadam

Do kosciola nie latam z powodu braku 'drzwi od stodoly' czy miotly.
Owszem , chodze z okazji swiat,tak tradycyjnie , chodze bo mi nikt nie zabrania,nie pietnuje , tudziez nie pluje mi w oczy z tego powodu.Wreszcie wywodze sie z kraju katolickiego.Mamy inteligentnych ksiezy, czasami warto pogadac .Jeden z nich zginal w katastrofie pod Smolenskiem , szkoda chlopa bo byl do tanca i do rozanca.
Powiem ci w sekrecie

ze od kiedy Polska weszla do EU parafie w UK rozrosly sie jak grzyby po deszczu , sa pelne mlodych ludzi, chodza tak jak pewnie matula z tatulem uczyli.Z kilku parafii do okolo dwustu.Stad wnosze ze Polska to jednak wciaz katolicki kraj.Jakos nikt nie pietnuje zydowskiej wiary w kraju ,natomiast kazdy ateista wstydzi sie katolickiej Polski .Kraj zawsze mozna zmienic, wiare tez , ale po co klocic sie o wyzszosc swiat jednych nad drugimi ,to trudno pojac .To tyle w kwestii mojego 'latania do kosciola'

Ale tak miedzy nami , przyznaj z reka na sercu , czy odprawiles msze po smierci syna ? Bo wielu tak by zrobilo, i nikt nikomu nie wytyka ,ze jednak modla sie.
Papiez mial racje , ale ten podzial w kraju zaszedl juz zbyt daleko, nawet szp Trzasko(w)ski nie raczyl wykonac pojednawczego gestu ponad podzialami. Tu moja opinia - glupi gnojek.Dyplomata z niego zaden.
Za kilka lat Bosak wezmie wiecej glosow od niego, zobaczysz

Opozycji proponuje wzmocnic szranki , a przede wszystkim opracowac program,wspolny, merytorycznie wspoldzialac z obecna wladzuchna ( znaczy siem merdac ogonkiem ) nie zapominajac ,ze ogon psem nie moze rzadzic ( jako mniejszosc

przestac sie zrec w partyjkach i znalezc sobie "wodza"

Odbudowac zaufanie w spoleczenstwie i dopiero stanac do rownych wyborow. To bylo by zgodnie z zamyslem Papieza,jak myslisz ?
I jeszcze joke :
Umarl ateista.
Staje przed swietym Piotrem i czeka na decyzje.
-Pieklo - decyduje sw.Piotr.
-Ale jak to pieklo?
-No tak, pieklo.
-Chce rozmawiac z Panem Bogiem.
-Dobrze, zaraz wracam.
Sw Piotr idzie do Boga i mowi:
-Umarl ateista, ja zdecydowalem, ze idzie do piekla,
a on chcial rozmawiac z Toba.
-Teraz nie mam czasu, powiedz
mu ze mnie niema.

milego dnia.