20.03.21, 12:27
W pierwszych slowach mego listu winkco nastepuje : Skond sie wzion glacok?

Same glacoki

Nikaj ni ma tela glacoków, co u nos. Jedyn synek z Rybnika mi godoł, że roz zaprosiył do dom takigo Norwega, z kerym sztudjyrowoł na norweskim uniwersytecie, i tyn Norweg sie fest dziwowoł, że po drogach chodzom ludzie z wosami na gowie. Myśloł, że w Polsce żyjom same glacoki, bo te Poloki, kerych widzioł we Norwegii, wszyjcy mieli glaca. Glaca jest modno… Gładko a rowno Ślonskie słowo „glaca”, po polsku „łysina”, pochodzi łod nimieckigo „die Glatze” (łod „glatt” – gładki, blank rowny). Glacaty chop downij wyglondoł trocha cyrkuśnie. Kożdy chcioł mieć wela. I to jako! Tera kożdy mo rod glaca. Z czego sie to bjere? Ciynżko łodpedzieć.

Glacaty chachor

Jedni godajom, że ludzie z glacom nic niy znaczom. Ale glacoki – tak se yno myśla – dzisiej znaczom. Bo z glacom wyglondo sie groźnie, z glacom wyglondo sie rychtych poważnie, trocha jak wojok, trocha jak bokser, a trocha jak jakiś rojber. Glaca pasuje do dresa abo do munduru. Bez to synki lecom do frizera i padajom frizerowi abo frizerce: Jo chca na glaca! Glaca dodowo łodwagi.

Lepszo wela

Inksi zaś gynau łodwrotnie: szmarujom gowa wszyjskimi mazidłami i szmarowidłami, bele yno ni mieć glacy. Łykajom dwa razy dziennie pile na glaca. Zaglondajom co chwila do zdrzadełka: mom już wosy czy dalij mom glaca? A wosy, te pierony, niy rosnom tak drap jak sie im to zdowo. Jak mosz glaca – to jom mjyj. Ni ma gańba mieć glaca. A jak ni mosz glacy, ciepnij sie wela. Dyć ni ma żeś tchorzym, jak niy nosisz glacy. Wela jest kożdo inkszo, a glaca jest kożdo tako samo. Bez toż lepij, jak kożdy wyglondo trocha inaczej – i jak ni mo glacy…

Prof. Uś dr hab. Zbigniew Kadłubek – rezkiruje Katedrom Literatury Porównawczyj. Je filologiym klasycznym, eseistom i tłumaczym. Pisze tyż po naszymu, dejmy na to „Listy z Rzymu” abo „Promytyojs przibity”.

A ta mendusia pisze ,ze to lobrozliwe jest ,choc to takie swojskie, co nie ? smile
Kultura cool.turze nie jest rowna ,absolutnie zgadzam sie , ale przeciez nie z turem , ale ze zwyklym bykiem mamy do czynienia..sad
Trzeba czasami umiec spojrzec na siebie samokrytycznie.
"Panna Anna" ,pamietasz ten foxtrocik ?Mamuska miala plyte,grali to na starym patefonie w domu big_grin
Pewnie lubili tanczyc wink

Slowa fajne ;-D
Obserwuj wątek
    • a74-7 Re: Z 20.03.21, 16:33
      aj, Z; ty masz bardzo short fuse smileNawet zjechalam z tematu na taniec ,zeby nie bylo animozji , nie udalo sie , a szkoda wink
      A teraz do twojego postu ktory brzmi :
      "Ale jak spojrzymy na "kulture" panujaca pod wyrem to wszystko jasne ,z kim mamy do czynienia. "
      Tobie wiecej wybaczam , bos ty artista a od artistow mniej sie wymaga ,poza tym jestes down to earth , co nawet lubie. Chodzimy po tej samej ziemi smile

"Czesc!big_grin"
      ello,ello,ello !smile
      "Poprawilas mi humor z rana piszac o strasznej kulturze na ..."podwyrku".

Z rana ,to ja czytam prasowke koszerna i takie tam kwiatki:ciekawsze niz podwyrkowinkrowniez poprawiaja humor smile
      jamesfetzer.org/2021/03/international-criminal-court-the-hague-accepted-covid-19-complaint-of-violation-of-nuremberg-code-by-israeli-government/

"No coz, za krotko jestes na forum zeby oceniac poziom kultury iu Twioich kolezanek."
      Juicy ploteczki to ja srednio lubie smileDorosle kobitki, nie mnie je oceniac smile
      Tak specjalnie jeszcze mi nie podpadly , skoro (jeszcze )tu jestem I vice versa mam nadzieje.
      Nigdy natomiast nie pytalam kto ma jaki zawod,ile dyplomow, jaki plot ,czym jezdzi ,ile zakuwal,ktore malzenstwo ile dziatek ....polegam na tym co widze na obrazkachsmileMam prawo krytykowac ,jak kazdy ; prawda ?

Ale...gdybys byla tak zerknac do archuiiwum i zaczela wertowac od 10 lat wstecz to......no, to bys sie duzo ciekawych rzeczy dowiedziala.
      "A slowa powtarzane non stop: "skurwysyny, skurwysynstwo ....itd. itp" mogyly w w swej czestotliwosci i kreatywnosci napewno konkurowac z " niejakiego Obajtka....big_grinbig_grin:
      Tu na forum akurat nikt nie pobije w rzucaniu " kurwami i brudnymi palami" - "lysej paly " (troche wlasnej medycyny dla w/w,) noo chyba ,ze chce byc pierwszym po Obajtku smile
      "To tyle w temacie - KULTURA."Tyle i tylko tyle. Bo mnie tez sie nie chce .
      I na koniec mojego listu wink Shalom .
      • a74-7 Re: Z 20.03.21, 16:40
        No i:okreslenie
        "Glacate" nie jest obrazliwe, chyba tylko w przypadku osoby gleboko zakompleksionej smile
        Pozostaje na pocieche magiczne powiedzenie : na madrej glowie wlosy nie rosna smileI juz swiat jest lepszybig_grin

Ale do tego trzeba wrodzonej inteligencji ,tego sie nie wkuje smile
        Wiec there,there....
        • al-szamanka Re: Z 20.03.21, 21:23
          Co tam glacate i inne stworki... ja sobie dzisiaj takie tańczące filmiki pooglądałam...

• m.maska Re: Z 20.03.21, 16:46
        a74-7 napisał:

i Tobie sie chce?.... chyba z nudow...

Ja dla odmiany odsluchalam dzisiaj bardzo interesujacy wykladzik w temacie Raymond Chandler i tak co tydzien, "książki z jego(Ziemkiewicza) półki". Zawsze warto sluchac i czytac madrych ludzi i takich, ktorzy maja cos do powiedzenia - w kulturalny sposob i poprawna polszczyzna.

• a74-7 Re: Z 21.03.21, 13:25
      Swietnie tancza , zdrowsze to niz siedzenie na *upie i tworzenie kolejnej wypocinki amatorskiej.
      Biblioteka Ziemkiewicza imponujaca .Poslucham pozniej ...dzieki.
      Na nude nie mam wiele czasu, wczoraj np. ogladalam co dzieje sie w moim miescie ....tego w glownym nurcie nie zobaczysz , owszem jedynie bezpiecznie spreparowane kawalki dla mas.
      Czytam tez takie rozne ... w temacie pandemii, nie te zalecane przez WHO big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka