Dodaj do ulubionych

NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ

08.01.23, 20:27
NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ
– Halo, czy to pizzeria Giuseppe?
– Dzień dobry, nie, to pizzeria Google.
– Źle się dodzwoniłem?
– Nie, proszę pana, Google kupiło tę pizzerię.
– OK. To chciałbym złożyć zamówienie.
– Dobrze, czy zamawia pan to, co zwykle?
– To, co zwykle? A pan mnie zna?
– Zgodnie z pańskim ID dzwoniącego, ostatnie 12 razy zamawiał pan pizzę serową z dodatkową porcją pepperoni i szynki.
– OK! Taką zamawiam!
– Czy mogę panu zasugerować tym razem, ser ricottę z rukolą i suszonymi pomidorami?
– Co? Nie, ja nie lubię warzyw!
– Ale ma pan podwyższony cholesterol.
– Skąd o tym wiecie?!
– Z pańskiej karty pacjenta w klinice. Mamy wyniki pańskich badań z ostatnich 7 lat.
– No dobrze… ale ja nie chcę pizzy z warzywami – już biorę leki na cholesterol.
– Cóż, nie brał pan ostatnio ich regularnie. 4 miesiące temu zamówił pan opakowanie 30 tabletek w aptece internetowej.
– Kupiłem więcej w innej aptece!
– Nie ma tej płatności na pańskiej karcie kredytowej.
– Zapłaciłem gotówką!
– Ale nie wypłacił pan wystarczającej sumy z bankomatu według wyciągu z pańskiego konta.
– Nie trzymam wszystkich zarobionych pieniędzy w banku.
– Nie widać tego na pańskim ostatnim zeznaniu podatkowym, chyba że jest to przychód, który zataił pan przed urzędem skarbowym.
– Co to jest???? Dosyć! Mam powyżej uszu Google, Facebooka, Twittera i innych WhatsAppów! Wynoszę się w Bieszczady, albo nie, wyjadę na wyspę – bez internetu, gdzie nie ma sieci komórkowych i gdzie nie będziecie mogli mnie szpiegować!
– Rozumiem. Będzie pan musiał odnowić paszport, bo skończył swoją ważność miesiąc temu…
Historia, o której się nie mówi ale która nas czeka...

(z netu)
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 08.01.23, 20:29
      Gdy na jesieni zmienialam kola w warsztacie facet odczytal z mojego klucza ile mam oleju, benzyny, przejechanych kilometrow... to sie juz dzieje.
    • a74-7 Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 08.01.23, 21:03
      Taki polski "pegasus " czy jak mu tam bylo winkbig_grin
      A ilez to sie opozycja naujadala w temacie smile
      A to globalne 'przeswietlanie' splynie po nich jak woda smile
      • al-szamanka Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 09.01.23, 19:57
        a74-7 napisał:

> Taki polski "pegasus " czy jak mu tam bylo winkbig_grin
        > A ilez to sie opozycja naujadala w temacie smile
        > A to globalne 'przeswietlanie' splynie po nich jak woda smile

Wiadomo, bo to takie postepowe, cywilizowane, nieciemnogrodowe jest.
    • rena-ta49 Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 09.01.23, 19:39
      Praktycznie to już się dzieje,te karty bankomatowe, GPS ,aplikacje wgrane do smartfona,to wszystko służy do monitorowania nas,może jeszcze nie na taką jak powyżej skale,ale to kwestia czasu.
      • a74-7 Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 09.01.23, 20:32
        Najciekawsze jest to , ze kazdy dobrowolnie zgadza sie za to, ze ktos mu "grzebie" w jego telefonie , za pomoca jakichs aplikacji ,ktore wlasnorecznie sobie aplikuje i jeszcze dodatkowo sam placi za to .Curiosum !!!
        Nie lubie slowa "grzebie" ,bo jest bardzo nie eleganckie, ale w tym przypadku - dokladnie odzwierciedla to, co sie dzieje.
        • a74-7 Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 09.01.23, 20:39
          zdadza sie 'na to'!
          • a74-7 Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 09.01.23, 20:40
            klawiaturka zmienia ...sorki big_grin
            • al-szamanka Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 09.01.23, 23:37
              Jak slysze slowo aplikacja to dostaje bialej goraczki... nikt nie jest w stanie mi wytlumaczyc co to tak na prawde jest
              • al-szamanka Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 18.01.23, 20:33
                No i cala Ziemie zryja, aby kontynuowac to szalenstwo.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/325297445_743932353445339_858985917251684375_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-J0NVaT9WGAAX9X92S-&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDhepP1TQFsOuhb5HSG83Ytl45238CRTvZ1mM9igGj06A&oe=63CC7F21
                • m.maska Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 19.01.23, 00:52
                  Moze i tym, ktorzy w brukselce lobbuja za tym tez w koncu dobiora sie do dup, bo na pewno za darmo tego nie robia. Kto wie co jeszcze wyplynie.
                  • al-szamanka Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 19.01.23, 08:38
                    m.maska napisała:

> Moze i tym, ktorzy w brukselce lobbuja za tym tez w koncu dobiora sie do dup, b
                    > o na pewno za darmo tego nie robia. Kto wie co jeszcze wyplynie.
                    >

Jak juz sie dziurka w rajstopach pojawi, to poleci dalej, nie da rady zatrzymac.
                    • al-szamanka Re: NIEDALEKA PRZYSZŁOŚĆ 03.03.23, 14:37
                      A dzisiaj rano slyszalam na TVP jakie bedzie haslo przyszlosci PO...
                      "zamiast kurczaka zjedz sobie robaka"
                      Pasuje do ich kretynskiej polityki?
                      Pasuje!!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka