al-szamanka 02.07.23, 08:01 Wczoraj chlodnawo dzisiaj juz zupelnie chlodno... i pada. Trzeba wiec spokojnie poleniuchowac przed nocnym dyzurem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: lipiec - 2023 03.07.23, 11:45 W Ladku okolo 22C ,wietrznie, ma padac deszcz.. Chwilowo jeszcze slonce przeswieca przez chmury. Odpowiedz Link
a74-7 Re: lipiec - 2023 04.07.23, 16:09 Powinnam chyba emailowo podziekowac METEO za zepsucie mi kolejnego dnia; miala byc burza i ulewa. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 04.07.23, 20:20 a74-7 napisał: > Powinnam chyba emailowo podziekowac METEO za zepsucie mi kolejnego dnia; > miala byc burza i ulewa. Rozumiem, to znaczy, ze sama musialas podlewac, co? Odpowiedz Link
a74-7 Re: lipiec - 2023 04.07.23, 21:11 Nie, zaczelo padac dopiero dzis wieczorkiem, na Wimbledonie bebnilo w dachy zasuniete nad boiskami. Ale ponoc mialo lac , z burzami ,od zeszlego wieczora . Stracony dzien w sumie, nie wybralam sie gdzie zaplanowalam . Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 06.07.23, 08:45 A u mnie zapowiadaja nastepne upaly. Przez ostatnie trzy dni przygotowywalam sie do tego nieustannie robiac przez cala noc przeciag, aby jak najbardziej wychlodzic mieszkanie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: lipiec - 2023 07.07.23, 06:45 al-szamanka napisała: > A u mnie zapowiadaja nastepne upaly. Przez ostatnie trzy dni przygotowywalam si > e do tego nieustannie robiac przez cala noc przeciag, aby jak najbardziej wychl > odzic mieszkanie. > Noc chłodna ,wiec trochę wychłodziłam mieszkanie.Teraz wszystkie okna zamknięte i zasłonięte roletami by nie wpuszczać gorąca. U mnie od 6 rano już słońce zagląda w okna. W zimie ciepłe mieszkanie, w lecie mam ukrop. Wentylator na max chodzi podczas upałów. Odpowiedz Link
a74-7 Re: lipiec - 2023 06.07.23, 12:09 Na dzis Pan Michalkiewicz michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=5421 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 09.07.23, 08:37 No to teraz upaly dluzej potrwaja. Trzeba wczesnie j wymaszerowac z domu, bo jeszcze jest znosnie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 10.07.23, 21:39 U mnie dzisiaj 34, a jutro ponoc 37. Pieciomonutowa burza z deszczem nie przyniosla ochlodzenia. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 11.07.23, 15:15 O rany jaki upal, Klienci prawie mi padaja, tacy oslabieni tym goracem, a klimy nie mamy ze wzgledu na ich zdrowie - lekarze zabraniaja. Odpowiedz Link
m.maska Re: lipiec - 2023 12.07.23, 10:27 W nocy przeszla burza, solidnie polalo i w tej chwili mozna oddychac, 22° Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 12.07.23, 21:49 W nocy byla burza i deszcz i taka zawieja jak nigdy dotad. W samym Salzburgu powalila wiele drzew, w okolicy bylo jeszcze gorzej. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: lipiec - 2023 14.07.23, 20:02 a74-7 napisał: > Pada ,ale z przerwami . > Szaro,buro.... Wczoraj solidnie popadało,ale bez jakiś gwałtownych zdarzeń. Dziś wrócił upał,a weekend podobno bardzo gorący. Odpowiedz Link
m.maska Re: lipiec - 2023 15.07.23, 23:53 No i co, padalo dzisiaj dzien caly, burze, deszcz, lalo chwilami nawet siarvczyscie, temperatura spadla do 21° a wilgotnosc podniosla sie do 89% - powietrze jak w dzungli, mimo, ze niby chlodno to wszystko sie lepi. Odpowiedz Link
a74-7 Re: lipiec - 2023 15.07.23, 10:35 Dzis bedzie wialo, ze ho,ho ! do 48 mil na godzine - tak nas straszy meteo ... Wiec sie chowamy ze starym, tzn. ogladamy final tenisa na Wimbledonie.Faworytka Ons Jabeur i oczywista Faworyt Djokovic.Chociaz wschodzaca gwiazda- Alcaraz gra swietnie . Milego dzionka Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 15.07.23, 12:54 Wczoraj padlam po moich 30km. Postanowilam wiec ze podczas upalow nie bede chodzic wiecej niz 10km. Do tego wscieklam sie, bo padl mi router - nowy zalatwilam w pare minut, bo firma o pare krokow od domu, ale za to z aktywacja juz problem. Znajac austriacki profesjonalizm spodziewam sie, ze moze to nastapic za tydzien. Po pracy bede znowu wydzwaniac, bo ponoc pracuja tam dzien i noc, jezeli uda sie wczesniej to uznam to za cud. Odpowiedz Link
m.maska Re: lipiec - 2023 15.07.23, 23:51 AL odcieta od netu, mialam to samo po powrocie z Polski, ani telefonu, ani internetu, wprawdzie Junior mogl interweniowac, ale olal to, stwierdzil, ze on ma net w smartfonie i to mu wystarczy. Tak wiec zaraz po powrocie wydzwanialam oczywiscie ze smartfona tylko na hotline no i na drugi dzien jednak mi to uruchomili. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 16.07.23, 08:30 m.maska napisała: > AL odcieta od netu, mialam to samo po powrocie z Polski, ani telefonu, ani inte > rnetu, wprawdzie Junior mogl interweniowac, ale olal to, stwierdzil, ze on ma n > et w smartfonie i to mu wystarczy. Tak wiec zaraz po powrocie wydzwanialam oczy > wiscie ze smartfona tylko na hotline no i na drugi dzien jednak mi to uruchomil > i. > Juz mam, podlaczyli mnie w nocy. Chyba jestem uzalezniona, bo przez te dwa dni czulam sie fatalnie, nawet wlaczylam telewizor... po raz pierwszy od 15 lat, ale na niczym nie moglam sie skupic, hmm. Odpowiedz Link
m.maska Re: lipiec - 2023 16.07.23, 11:55 al-szamanka napisała: > > Juz mam, podlaczyli mnie w nocy. > Chyba jestem uzalezniona, bo przez te dwa dni czulam sie fatalnie, nawet wlaczy > lam telewizor... po raz pierwszy od 15 lat, ale na niczym nie moglam sie skupic > , hmm. > > No nie wiem czy jestes uzalezniona, to raczej z nudow, bo podczas naszych wycieczek nawet takich dluzszych jak Andaluzja, Portugalia czy Wlochy nawet nie zagladalysmy do netu i jakos nam nie bylo z tego powodu przykro Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 16.07.23, 14:08 m.maska napisała: > No nie wiem czy jestes uzalezniona, to raczej z nudow, bo podczas naszych wycie > czek nawet takich dluzszych jak Andaluzja, Portugalia czy Wlochy nawet nie zagl > adalysmy do netu i jakos nam nie bylo z tego powodu przykro Fakt, ale nasze wycieczki sa tak wypelnione po brzegi, ze zagladanie do netu jest nie tylko niepotrzebne, ale byloby niejako profanacja tego co w danym dniu obejrzalysmy. Nikt normalny nawet nie zerknie do netu, gdy wokoll tyle cudow... no chyba ze zwiedza grupowo - chociaz i w takim przypadku nie powinno byc czasu, bo przeciez wiekszosc dnia spedza sie na czekaniu w kolejce przed publiczna toaleta. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 19.07.23, 04:01 W Salzburgu burza za burza i pomimo tych blyskow i grzmotow Klienci spia jak zabici. Uffff, troche sie ochlodzilo i jest czym oddychac. Odpowiedz Link
a74-7 Re: lipiec - 2023 22.07.23, 16:05 pada, 18 -20stopni i tak ma sie utrzymywac do konca miesiaca. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 22.07.23, 20:39 U mnie tez ma byc lekkie ochlodzenie, ale jutro jeszcze dobre 30°. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: lipiec - 2023 24.07.23, 16:43 al-szamanka napisała: > U mnie tez ma byc lekkie ochlodzenie, ale jutro jeszcze dobre 30°. > U mnie dziś 30 st, zaraz będzie pewnie burzowo. Chyba ,że jak zwykle przejdzie bokiem. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 25.07.23, 19:28 Jest czym oddychac, bo burzach i ulewach dzionek mial zaledwie 21°, a jutro jeszcze sie ochlodzi ufffff Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 26.07.23, 06:24 No to rozpadalo sie na dobre. Od 3-ej nad ranem bebni deszcz po szybach - wszyscy Klienci ciagle jeszcze w blogim snie, ci to potrafia spac Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: lipiec - 2023 26.07.23, 07:52 al-szamanka napisała: > No to rozpadalo sie na dobre. Od 3-ej nad ranem bebni deszcz po szybach - wszys > cy Klienci ciagle jeszcze w blogim snie, ci to potrafia spac > Wczorajsze popołudnie było deszczowe,ale bez jakiś gwałtownych zjawisk. Dziś od rana pochmurno i pewnie zaraz zacznie padać,znacznie się ochłodziło i ja intensywnie wychładzam mieszkanie.Mam cały dzień słońce i już po kilku upalnych dniach mieszkanie przypomina piekarnik. Nie pomaga zasłanianie okien roletami i wentylator. Odpowiedz Link
a74-7 Re: lipiec - 2023 28.07.23, 13:49 No,ba 23 stopnie ! Czy nie piekne? zdj. z netu Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 28.07.23, 20:31 A ja dzisiaj zrobilam ponad 30km, po drodze zajrzalam do kosciolka - przechodzilam obok niego czesto, ale zawsze byl zamkniety. Zainteresowal mnie konfesjonal,wiec zajrzalam. Austriacy nie spowiadaja sie, uczestnictwo w mszy upowaznia do przyjecia komunii, wiec konfesjonal przerobili w tym kosciolku na... magazyn swieczek i doniczek Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 28.07.23, 20:35 A to moja obiadek w naturze - jezyny i papierowka z niczyjego drzewa. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: lipiec - 2023 30.07.23, 07:29 al-szamanka napisała: > A to moja obiadek w naturze - jezyny i papierowka z niczyjego drzewa. > W ubiegłym roku miałam zatrzęsienie papierówek.W tym roku przez wiosenne przymrozki nie mam papierówki.Na drzewie jest chyba z 5 sztuk Borówki amerykańskiej na krzewach jest sporo i z czarnej porzeczki zrobiłam sporo słoików dżemu. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lipiec - 2023 30.07.23, 08:16 Przeceniona papryka 1 sztuka - ceny w Salzburgu szybuja na paradoksalne wyzyny Odpowiedz Link
a74-7 Re: lipiec - 2023 31.07.23, 20:04 Co to , czyzby zdjecie z demotywatorow ? Nasze supermarkety - srednio przeda , ludziska kupuja w Aldikach , Lidlikach ( ktore tez juz nie takie jak byly .Pozostaje jeszcze sektor hindusko ,arbsko, chinski . Wlasnie kilka dni temu kupilam morele piekne z rumiencem , mieciutkie i pachnace tak jak kiedys w Polsce. Piekne warzywa , owoce, nawet wielkie czarne czeresnie ( slodziutkie i soczyste.) Odpowiedz Link
a74-7 Re: lipiec - 2023 31.07.23, 19:54 No i jak tam globalne ocieplenie postepuje ? Ostatni dzien lipca - to dla mnie jakby koniec lata , slonce juz nizej , stabilna temp .Nie oczekuje rewelacji. Bez wyjazdowych planow chwilowo.... Figi sasiada juz tuz ,tuz Ketmia wreszcie wyglada obiecujaco Odpowiedz Link