Dodaj do ulubionych

Osiedle "Magnolia" Calbudu

06.10.05, 18:03
Pomijając kwestie polityczne co sądzicie o planowanym osiedlu "Magnolia"
www.calbud-developer.pl/? Czy ten developer nie zniknie mi z kasą?
Czy ktoś zamierza kupić tam mieszkanie? Czy Calbud buduje solidnie? Co
myślicie o usytuowaniu osiedla (trójkąt między Janickiego-Klonowica-
Wernyhory)?
Będę wdzięczna za wszystkie pozapolityczne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • deser_t Poprawny link 07.10.05, 07:37
      Poprzedni wpisał mi się ze znakiem zapytania. Oto poprawny link:
      www.calbud-developer.pl/
      • Gość: Baba Re: Poprawny link IP: *.devs.futuro.pl 07.10.05, 08:04
        Calbud to porządna firma. Sporo już wybudowała, szybko się rozwija i jest
        dobrze zarządzana. Kropka. W Osiedlu Magnolia nie odpowiada mi lokalizaja. Z
        jednej strony slumsy Janickiego, a z drugiej betonowa pustynia Szafera i jescze
        mnóstwo dróg przelowtowych wokół. Dlatego kupiłem mieskzanie na Duńskiej w
        VastBouw.
        • Gość: roman Re: Poprawny link IP: *.chello.pl 06.04.06, 20:46
          A ja własnie zrezygnowałem z Magnolii - Calbud kręci z ceną - obecnie mówi coś
          o 3500 zł- zaczął od 2900 i tak rosło - wyczuli zainteresowanie projektem i
          próbują wydoic ludzi; poza tym to ich pierwsze osiedle - nie wiadomo, co oni
          potrafią, jako główni wykonawcy; dalej: umowa ma pułapki - żądają zgody na 5
          letnie zarządzanie bez możliwości wypowiedzenia - to oznacza, że mogą dyktować
          koszty jak chcą; dodatkowo bardzo nieciekawy zapis dotyczący kredytu na
          hipotekę, który chcą wziąć oraz normy wg której liczona jest powierzchnia -
          ale to raczej takie szczegóły i można duskutować, czy mam rację - reasumując:
          zarządzanie oraz rosnąca cena; i jeszce jedno - ostatnio mieli problemy
          finansowe - to nie znaczy, że mają teraz, ale trzeba się nad tym zastanowić
          • Gość: WD40 Re: Poprawny link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:01
            co ty, nie wierzysz firmie naszego posła?
    • deser_t Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu 07.10.05, 15:16
      Dzięki Baba :-)

Serio na Janickiego są slumsy? Właśnie z jednych chcę się wyprowadzić i boję
      się wpaść jak z deszczu pod rynnę...
    • szaroburka Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu 11.01.06, 18:22
      Witam. Ja tam kupuję mieszkanie - chętnie poznam sasiadów.

P.S. Nie zgadzam się, że na Janickiego są slumsy - mieszkam w Centrum i proszę
      mi wierzyć, Janickiego to przy tym dzielnica willowa ;-) Zaglądam w tą okolicę
      o różnych porach dnia i roku i jest tam o wiele czyściej i spokojniej niż w
      okolicach Krzywoustego.
      • Gość: Waldi Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:03
        Witam
        Co do firmy Calbud, to mam o niej jak najlepsze zdanie i raczej nie obawiałbym
        się, że znikną z kasą... Można też liczyć na dobre wykonanie - wykonawca tego
        osiedla, to na pewno spory plus.
        Trochę gorzej przedstawia się sprawa lokalizacji.
        Z jednej strony miejsce to doskonale położone jest komunikacyjnie (autobusy,
        blisko tramwaj), jest też blisko do dużych sklepów (Plus, Netto).
        Z drugiej strony jednak okolica ta nie należy raczej do tych najspokojniejszych
        na Pogodnie - okolice Janickiego, Brzozowskiego itp. to nie miejsca, w których
        bezpiecznie czułbym się w godzinach wieczornych, bądź też nocnych...
        Dlatego też warto chyba rozważyć te argumenty, a najlepiej udać się osbiście,
        by sprawdzić, czy opinie wypowiadane na forum nie są przypadkiem subiektywne.

----
        Zdjęcia dzielnicy Pogodno
        www.pogodno.net
    • Gość: q Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:24
      i bardzo blisko do supermarketu :) które pod nowymi blokami wyrastaja jak
      grzyby poi deszczu,
    • borewicz72 Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu 12.01.06, 20:48
      Kupiłem mieszkanie na Duńskiej na Warszewie SM Wspólny Dom, Wykonawcą był
      CALBUD. Na odbiór mieszkania wziąłem dwóch budowlańców i naprawdę do niczego
      nie mogli sie przyczepić! Pozdrawiam!
    • Gość: Rysiek Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 12.01.06, 23:15
      Jakiś czas temu byliśmy się dowiedzieć z małżonką co to za oferta bo sami sie
      rozglądamy za mieszkaniem. Osiedle sie zapowiada calkiem fajnie, niezly
      standard,lokalizacja, dużo zieleni bardzo nam sie spodobalo. Ofcijalnie
      sprzedawac mają w lutym, ale juz wstepnie za zupelne friko mozna sobie
      mieszkanie wstepnie zarezerwowac wiec sie chyba skusimy zwlaszcza ze 1/3 juz
      byli zapisani chetni. Polecam odwiedzic ich biuro na Kapitanskiej 2 (chyba)no
      my bylismy mile zaskoczeni. pozdrawiam
      • Gość: Remi Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 08:34
        Wszystko to prawda ale ta lokalizacja jest nie najlepsza, można poszukać czegoś
        spokojniejszego. Chyba, że komuś to bez różnicy.
    • Gość: ja Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:21
      Lokalizacja jest potworna, ja mieszkam na osiedlu obok, nie iwem gdzie jest at
      zielen i spokoj, jak na razie to supermarket za supermarketem, obok nieciekawa
      ulica janickiego, co prawda tam juz ktores bloki zaczeli odnawiac, ale kiedy i
      czy w ogole zrobia wsyzstkie to nie wiadomo. po jednej stronie bedzie stal
      hipermarket PLUS, na pzreciw straz pozarna, z kolejnej zajezdnia autobusowa i
      byla jednostka wojskowa kotra wyprzedaje czesc terenow nie wiadomo komu.
      zastanow sie dobrze
      • szaroburka Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu 13.01.06, 14:38
        "zieleń i spokój" będzie ale _wewnątrz_ osiedla, tak jest przemyślnie
        zaprojektowane i muszę powiedzieć, że to (oprócz świetnej komunikacji) mnie
        głównie skusiło. Zarezerwowałam mieszkanie w środku z wszystkimi oknami
        wychodzącymi właśnie na ten wewnętrzny dziedziniec, dzięki czemu liczę na ciszę
        i przyjemniejsze widoki...

Strasznie się ucieszyłam, że Calbud porządnie buduje - bardzo się o to bałam a
        jak tak, to ze spokojem czekam na pierwsze wbicie łopaty ;-)

Nieodmiennie zachęcam do ujawniania się moich sąsiadów in spe.

Pozdrawiam.
        • Gość: moni Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu IP: 87.207.53.* 23.01.06, 23:41
          ja także zarezerwowałm tam mieszkanie też od wewnątrz ale prawde mówiąc wciąż
          mam wątpliwości co do ruchu wokół osiedla. czy nie jest tam zbyt głośno...A co
          do samej firmy to jest ok.
      • szaroburka Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu 13.01.06, 14:45
        Trzynasty wpis w tym watku trzynastego w piątek ;-)

> i byla jednostka wojskowa kotra wyprzedaje czesc terenow nie wiadomo komu.
        > zastanow sie dobrze

Jednostkę to własnie Calbud wykupił :-)
    • Gość: Waldi Re: Osiedle "Magnolia" Calbudu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:07
      Chciałbym jeszcze tylko dodać, że w pobliżu jest kościół - warto się dowiedzieć
      o której biją w dzwony :)

----
      Zdjęcia dzielnicy Pogodno
      www.pogodno.net
    • Gość: michu marketing i owszem mają niezły ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:59
      ale za tę kasę można kupić bliźniaka lub dom szeregowy :) jak ktoś lubi czuć że
      mieszka w mieście to polecam...
      • szaroburka Re: marketing mają niezły 07.04.06, 13:38
        Na jakiej podstawie to wnosisz? Cena za m. kw. nie jest jeszcze ustalona, ale
        nawet jakbym założyła 3200 - znajdziesz mi bliźniaka za 170 tys.? I skąd
        przypuszczenie, że lepiej mieszkać w bliźniaku niż w mieszkaniu? Nie każdy
        marzy by być cieciem i latać wokół swojego domu z łopatą/grabiami/szlaufem ;-)

Szeregowca nawet nie skomentuję - ludzie ludziom zgotowali ten los.

Ja lubię czuć, że mieszkam w mieście :-) Mogę "wyskoczyć" do kina, pubu,
        kawiarni, teatru, muzeum, na pizzę - lubię mieć wybór, poza miastem tego nie
        ma. Lubię też do pracy iść 15 minut spacerkiem, zamiast gnać dwa razy dziennie
        po 30 kilometrów. Lubię miasto :-)

Od chodzenia po trawie na bosaka i kawy na tarasie są domki... letniskowe >;-)
      • Gość: dagmawil Re: marketing i owszem mają niezły ;) IP: 83.168.96.* 07.04.06, 13:46
        Zgadzam się z Tobą całkowicie, mieszkam na Duńskiej i nasze mieszkania budował
        Calbud, jednak obecnie marze o ciszy i spokoju, nie chce mieć sąsiadów i mam
        nadzieję, że uda mi się kiedyś postawić domek, nawet mały ale bez sąsiadów bo
        mając teraz mieszkanie 53m2 i dwójke małych dzieci robi się trochę ciasno
        delikatnie mówiąc a za kasę 100metrowego mieszkania to oczywiście wolę domek!!!
        • Gość: michu Re: marketing i owszem mają niezły ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:09
          dokładnie to chciałem przez to powiedzieć... :) a propos 3200,- (pozdrawiam
          Calbut, bo tylko on i wtajemniczeni znają tę cenę) wybrałem właśnie mały domek,
          niekoniecznie letniskowy.
          Ale muszę przyznać, że złego słowa o nich nie słyszałem jako o developerach,
          więc jak ktoś z kasą szuka czegoś w mieście z klasą, to chyba polecam...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka