Dodaj do ulubionych

Plebiscyt - Sfera Publiczna

IP: 213.134.178.* 09.04.09, 00:01
Świetny pomysł uzupełnienia komunikacji miejskiej, w Krakowie sprawdza się lepiej niż trzeba.
Obserwuj wątek
    • Gość: eM Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 10:04
      tak sie zastanawiam co takiego super innowacyjnego w rowerze??

wypozyczalnia rowerowa wypas ;o

szkoda ze nie ma jej obligatoryjnie we wszystkich miastach... ale moze sie jeszcze doczekam ;)
    • Gość: onyx Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:47
      a ja sie zastanawiam nad ławką... ;/

widziałem ładniejsze o około 16 tysięcy razy,
      ale pewnie mam zrypany gust a ona jest cudowna.
    • Gość: Mirek. Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:55
      wiecej fot i informacji o wypożyczalni...

dwa linki :
      strona wypożyczalni : www.bikeone.pl
      strona producenta : www.zano.pl

polecam Mirek.
    • Gość: I'like'bike Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 15:42
      fajny pomysł z tą wypożyczalnią , zwłaszcza to że jest przenośna, że wykorzystano najzwyklejsze tanie materiały bez kosmicznych technologii(beton, stal) w przyjemny dla oka sposób i użytecznie dla ludzi. Brawo dla firmy która miała odwage i determinację zrealizować coś takiego w Krakowie. Oczywiście designe stacji bardzo ok. szacun... Wygodnie byłoby spotkać takie stacje w innych miastach !!!
    • Gość: trawnik Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 15:01
      fajna ta wypozyczalnia. wpasowuje się architekturę.. ciekawe czy szanowne jury dostrzeże że życie to nie laboratorium i pracownia ale ulica..
    • Gość: mieszczuch Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.gprs.plus.pl 10.04.09, 19:28
      wypożyczalnia the best - nie przypuszczałem, że kloce betonowe mogą być takie lekkie i ładne..
    • Gość: Lisek Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: 195.205.146.* 11.04.09, 14:10
      A jaka to marka tych rowerów, czy można je gdzieś kupić ?
    • Gość: sm-ok Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 16:11
      wypozyczalnia świetny projekt, widać że ktoś podumał dobrze przy funkcjach jakie ma spełniać konstrukcja i chyba piersza taka na świecie (bez przesady...) przenośna stacja-wypożyczalnia z niezależnym zasilaniem,i(chyba)z radiowym łączem. Widziałem te stacje w Krakowie, widac że temat jest technologicznie rozwijany-jedna ze stacji ma zasilanie z bateri słonecznej. Bravo .
    • Gość: diz_a Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.09, 13:58
      najlepszy pomysł jaki ostatnio widziałem w przestrzeni publicznej. Ostatnio politycznie poprawnie jest byc rowero-eko itp. konkurs tez sie przed tym nie obronił ... Jednak patrząc na wyniki konkursu (wszystko na www.iwp.com.pl) i ogladając wystawe w IWP widać że nie doceniono odpowiednio proj. stacji. Funkcja stacji i jej projekt same się bronią i nie maja nic z politycznej poprawnosci. Można było jednoczesnie nagrodzic dwa proj. w tej strefie . Tak jak zrobiono to w strefie domu. Może nie zrobiono tego w obawie przed "cyklistami" ?
    • Gość: qqrq Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 20:32
      Ludzie złoci!!!! Wypożyczalnia jest świetnym pomysłem ale "na żywo" jest przeraźliwie brzydka!!!!
      Lekkie i ładne?! Co wy mówicie!!
    • Gość: gość Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 14:18
      hej qqrq, portale Ci się pomyliły; blog dody lub wiśniaka gdzie indziej...widać że jesteś z innego "dizajnu"; wygląda że jest Ci trudno zrozumieć iż nie wszystko jest łatwą powierzchowną estetyką i niczym więcej...
    • Gość: s<w Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 04:27
      wreszcie coś "zrobione w Polsce" !!! i bez komplexów wszechogarniających nas "dizajnem" na siłę. Zawodowo zrobione !!! w piękne ! z tej materii co nazwać mozna naszą bidą. Kłania sie polska szkoła nie tylko grafiki w której z biedy (nijakich materiałów) potrafino storzyć coś pięknego ! to o bezobsługowej stacji...
    • Gość: xxl Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 23:41
      stacja jest ok! pełny profesional. Czekamy na jakieś inne zaskakująco dobre meble w Krakowie; w W-wie na Krakowskim Przedmieściu już kilka niezłych postawiono i nie marudzą urzednicy że to musi być nieustajace muzeum nieudolnych nasladownictw XIXwiecznego gadżeciarstwa.Stacja w Krakowie jest sygnałem że jakiś urzędnik zaczął właściwie odważnie myśleć albo Bikeone ma dużą siłe przebicia.... kto wie, kto wie może diz-a ma rację......
    • Gość: Gość Re: Plebiscyt - Sfera Publiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 23:03
      z tą ławką to pewnie o to chodzi, że zaprojektował ją Oskar Zięta. Faktem jest, że stołeczek PLOPP jest bardzo fajny, a ta ławka, mimo, że tak samo się nazywa, to komletnie tamtemu stołeczkowi nie dorasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka