Dodaj do ulubionych

kanałek bródnowski

19.04.04, 15:33
Witam mieszkańców ZZ
Przymierzam się do zakupu mieszkania w etapie C. Tak się złożyło że
interesuje mnie lokal, którego okna skierowane są w stronę kanałku
bródnowskiego. Po obejrzeniu mieszkania wzorcowego postanowiłem "zbadać"
sobie moje potencjalnie przyszłe osiedle z każdej strony... i widok bardzo
leniwie płynacej zielonej cieczy, kazał mi poważnie zastanowić się czy aby
okna na tę stronę to dobry wybór.
Stąd moja prośba i pytanie do A-etapowców i B-etapowców: czy przez czas jaki
mieszkacie na ZZ owy przyrodniczy ewenement dawał się wam we znaki ???
Będę wdzięczny za opinie. Jak ktoś chciałby dorzucić coś od siebie w temacie
innych "uroków" mieszkania na ZZ to będę zobowiązany.
Pozdrawiam
Robert
Obserwuj wątek
    • tomthestorm Re: kanałek bródnowski 22.04.04, 10:51
      Witam również miszkańców ZZ. Ja także jestem zainteresowany wszelakimi opiniami
      na temat etapu C i kanałku graniczącego z inwestycją.
      Pozdrawiam.
      TTS
    • zz_beatka kanałek bródnowski 22.04.04, 16:31
      co chcesz od kanałku
      mieszkają w nim kaczki (i kwaczą)
      nad kanałkiem rosną drzewa, wśród których śpiewają różne ptaki w dzień a w nocy
      słowiki (już je słychać)
      w wietrzne dni jest wrażenie pobytu nad morzem (wspaniały szum liści)

chyba, że ktoś woli: samochody (alarmy i odgłos silnika) lub ujadające psy (nie
      cierpię)

co do koloru wystarczy nie patrzeć a "zapachu" nie czuć
      • aktywista13 Re: kanałek bródnowski 23.04.04, 11:12
        Kanałek nie śmierdzi nawet w największe upały, ale faktycznie jego brzeg wymaga
        sprzątania. W zeszłym roku było tam co najmniej raz koszenie chwastów, ale to
        niestety wszystk0ooo. Może uda się tu wykonać czyn społeczny, najlepiej przy
        pomocy dewelopera i dzielnicy.
        • robert7704 Re: kanałek bródnowski 27.04.04, 20:45
          Dzięki wszystkim za info. Ruszam do boju z mieszkaniem.
          Po lekturze forum wiem jedno - na ZZ nie mieszka się nudno.
          Pozdrawiam.
          Robert
    • zlote_dziecie Re: kanałek bródnowski 27.04.04, 21:08
      to osiedle ma niesamowite uroki w postaci ludzi czepiających sie właścicieli
      psów którzy spuszczają swe czworonogi ze smyczy o 21 godzinie. to jest przykre
      zarówno dla mnie jak i dla kilku innych ludzi i piesków. Pozatym niektórzy są
      potwornie czepialscy, np. wzywają straż miejską bo piesek kopie dołek. Rany to
      przesada, po za tym jest ograniczenie predkości do 20 km na h a wiekszośc
      jedzie jak za przeproszeniem debile. Już zostało potrącone jedno. Jeśli chodzi
      o inne "uroki" to wystarczy zapytać o to ochronę. Pewien ochroniarz z naszego
      osiedla, niezwykle sympatyczny człowiek stwierdził, że iedyś myślał ze na jego
      poprzednim osiedlu ktorego pilnował było piekło. Jak zaczął pilnować ZZ to
      szybko zmienił zdanie. Pozdrowienia. Złotko
      • butterfly_zz Re: kanałek bródnowski 28.04.04, 09:35
        zlote_dziecie napisała:

> to osiedle ma niesamowite uroki w postaci ludzi czepiających sie właścicieli
        > psów którzy spuszczają swe czworonogi ze smyczy o 21 godzinie. to jest
        przykre
        > zarówno dla mnie jak i dla kilku innych ludzi i piesków. Pozatym niektórzy są
        > potwornie czepialscy, np. wzywają straż miejską bo piesek kopie dołek. Rany
        to
        > przesada,

Chyba nie jest to przesada w końcu trawnik nie jest to kopania.

po za tym jest ograniczenie predkości do 20 km na h a wiekszośc
        > jedzie jak za przeproszeniem debile. Już zostało potrącone jedno. Jeśli
        chodzi
        > o inne "uroki" to wystarczy zapytać o to ochronę. Pewien ochroniarz z naszego
        > osiedla, niezwykle sympatyczny człowiek stwierdził, że iedyś myślał ze na
        jego
        > poprzednim osiedlu ktorego pilnował było piekło. Jak zaczął pilnować ZZ to
        > szybko zmienił zdanie. Pozdrowienia. Złotko

Słuchaj złotko czy aby nie przesadzasz?
        • zlote_dziecie Re: kanałek bródnowski 28.04.04, 09:58
          ja wiem że trawnik jest nie do kopania i właściciel psa powinien tego pilnować.
          Ja pilnuję mojego psiaka, żeby nie kopała dołków, ale przesadą jest wzywać
          straż miejską do takich rzeczy. Powinno sie to załatwiać osobiście, lub z
          rodzicami młodocianego właściciela pieska. Tak uważam. A co do innych "uroków"
          to naprawde nie przesadzam, bo sama byłam tego świadkiem. Naprawde, uwierz mi.
          Ludzie którzy mieszkają na tym osiedlu naprawde czasem przesadzają. Oczywiście
          nie mówie o wszystkich, nie chce żeby ktoś sie czuł urażony. Pozdrawiam.
          • arturos777 Uroki 29.04.04, 08:50
            Sporo czytam na forum, ale jeszcze nic dziwnego mnie tu nie spotkało.
            Czy jest tu jakieś miejsce, gdzie czuby się schodzą, tzn. czy muszę mieć psa i wystarczy, że spuszczę go ze smyczy, a poznam śmietankę naszego Zacisza?

Opowiedz coś więcej o innych "urokach", bo jestem ciekaw.
            • aruen Re: Uroki 29.04.04, 10:44
              arturos777 napisał:

> Sporo czytam na forum, ale jeszcze nic dziwnego mnie tu nie spotkało.
              > Czy jest tu jakieś miejsce, gdzie czuby się schodzą, tzn. czy muszę mieć psa
              i
              > wystarczy, że spuszczę go ze smyczy, a poznam śmietankę naszego Zacisza?

Dokładnie taksmile

> Opowiedz coś więcej o innych "urokach", bo jestem ciekaw.

A ochroniarza też sama słyszałam, jak mówił, że idąc pilnować z ZZ na inne
              osiedle, czuje się, jakby szedł na urlop. Wyraźnie powiedział, że nie cierpi tu
              pracować. I po tym co czytam na forum, wcale mu się nie dziwięsmile
              Za dużo tego, żeby opowiadać, ale jak dobrze przejrzysz forum, to całą
              śmietankę będziesz mieć jak na dłoni
              Pozdrawiam
              • zlote_dziecie Re: Uroki 29.04.04, 12:59
                niestety ale taka jest prawda, niektórzy bardzo lubią sie wszystkiego czepiać.
                Pozdrawiam>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka