Dodaj do ulubionych

Pustki w sklepie

30.08.11, 18:14
Czy ktoś wie co dzieje się z carrefourem?Od ponad dwóch tygodni sklep świeci pustkami.. Podobno nie mają dostawy.. Dosyć długo ciągną się te ich problemy logistyczne.. Czy zmienia się właściciel/sklep , czy po prostu chcą się pozbyć zalegającego towaru w ten sposób? od kasjerek niewiele można się dowiedzieć
Obserwuj wątek
    • jott7 Re: Pustki w sklepie 30.08.11, 19:10
      Nie wydaje się ,by powodem były jakieś trudności natury logistycznej czy komunikacyjnej,
      Przypuszczać należy, że sklep ma zakłóconą równowagę finansową. Należy przypomnieć,ze jest to najdroższy sklep w okolicy. W niektórym porównywalnym tzn dosłownie tym samym asortymencie ceny są tu wyżesz niez w Tesco o 20 - 25 &. Od niektórych porównywalnych cen w Carrefour przy Głębockiej nasz sklep ma ceny wyższe 10 - 15 % Przy wydatkach tygodniowych są to znaczące dla budżetu domowego kwoty.
      • cobra01 Re: Pustki w sklepie 31.08.11, 09:51
        Coraz bardziej mnie denerwuje ten sklep. Mogą miec kłopoty finansowe, bo ciągłe "problemy" z terminalem.
      • sibeliuss Re: Pustki w sklepie 31.08.11, 11:39
        Robię tam zakupy jeśli naprawdę muszę, nie mam ołowiu w butach i nie jestem na tyle leniwy, że nie mogę iść do innego sklepu. Nawet ten przy przystanku Żuromińska jest tańszy.
        • daisyness Re: Pustki w sklepie 01.09.11, 13:46
          pgr? nie powiedziałabym. tam też mają zawyżone ceny i bardzo mały wybór produktów. Owszem można pojechać gdzie indziej, jest trochę sklepów w okolicy, ale osiedlowy sklep to chyba najwygodniejsza sprawa, i bardzo ubolewam nad tym ,że nic w nim nie ma.
          • corroll Re: Pustki w sklepie 14.09.11, 10:42
            He, he i co się okazało? Problemy informatyczne to ściema. Sklep ten ma problemy z płynnością finansową. Cienko przędzie, ciekawe czy się odbije. A co do cen to dotychczas porównując je z tym z PGR to jednak nasz Carrefour przeważnie był tańszy.
            • jott7 Re: Pustki w sklepie 14.09.11, 16:25
              Ogłoszenie o trudnościach informatycznych/?/ nadal wisi przed drzwiami sklepu. To dowód za jakich głąbów ma nas właściciel tego sklepu. Widać ,, fryzowanie,, półek tzn zapełnianie dziur po towarze np wodami mineralnymi. Zdaje mi się, że znowu na niektóre produkty lekko podniesiono ceny, co by oznaczało że sklep chce wyjść z kłopotów finansowych kosztem kupujących. Z tego powodu ograniczyłem tam zakupy do podtswaowych, codziennych. Inne
              zakupy robię w nieodległym Tesco. Nie będę współfinansował wychodzenia z kłopotów, bo nie ja te kłopoty spowodowałem. W mojej ocenie będzie cud jak się sklep wygrzebie z tych kłopotów.
              • sibeliuss Re: Pustki w sklepie 14.09.11, 19:54
                > będzie cud jak się sklep wygrzebie z tych kłopotów.

Nie wierzę w cuda, a ceny faktycznie wzrosły.
              • ra74 Re: Pustki w sklepie 16.09.11, 22:38
                Nie to że bronię tego sklepu bo go nie lubię ale pomyśl człowieku a niby kogo kosztem ma sklep wyjść z tych kłopotów finansowych jak nie kupujących ? Kasjerski z tego co słyszałem to mają jakieś grosze
                Widać było że próbowali kilku strategii ale mają mały obrót i sporo towaru się marnuje i błędne koło się zamyka
                • jott7 Re: Pustki w sklepie 18.09.11, 12:52
                  Ja napisałem o sobie,że nie będę finansował wyjścia tego sklepu z kłopotów. I tak czynię
                  co zmusza mnie do spacerów 300 metrowych. Jeśli sklep chce wyjśc z kłopotów niech
                  własciciel zrezygnyje na czas jakiś z poborów, weżmie kredyt obrotowy itp,. Sklep taki nie upada z dnia na dzień więc był czas się przygotować. Teraz to już reanimacja umierającego
                  Sklep w tym miejscu nie miał prawa tak skończyć. Widać właściciel niezłe pobory sobie wypłacał.
                  • rene8 Re: Pustki w sklepie 19.09.11, 12:38
                    Z tego co wiem,czyli z plotekwink
                    pan nie płaci,dostawcom,pan nie płaci nigdzie, pracownicy jak na zbawienie czekają na nowego własciciela. Ale to chyba nie będzie prosto.pan musi wykorzystac wszystko i wszytkich,zeby nie stracić.
                    Jak zobaczyłam jak drobone kobiety ciagną palety z napojami od przejścia dla pieszyszych do sklepu,bo " wspólnota A pozwoliła wjeżdżać samochodom dostawczym 8:30-12:30 to ciągną te dziewczyny palety ,zeby właściciele z A mogli się napić.
                    Podobno jest wielu chętnych na miejsce pana.
                • trondzio1 Re: Pustki w sklepie 03.10.11, 15:32
                  Witam wszystkich sąsiadów, których martwi kondycja sklepu na naszym osiedlu.
                  Faktycznie sklep cierpi na ogromny niedostatek towaru, bardzo często fatalnej jego jakości (warzywa i owoce) oraz częstych zmian personelu, co świadczy chyba o kiepskiej kondycji tej placówki. Jednakże dziwi mnie fakt, że sklep należący do sieci Carrefour może być tak zaniedbany. Byłoby mi smutno, gdyby okazało się, że ma tu miejsce dość powszechna praktyka blokowania dobrej lokalizacji przed konkurencją. Sklep nie musi przynosić dochodów inne większe placówki zarobią na jego utrzymanie, ważne, że ludzie zniechęceni do korzystania z tego sklepu wsiądą w samochód i pojadą kilometr dalej gdzie mają pełną ofertę towarów.

Nie mamy na to wpływu, jedynie właściciel lokalu, który zajmuje Carrefour może mieć w tej sprawie coś do powiedzenia. Niestety ja go nie znam, więc dopóki czynsz za najem lokalu jest płacony regularnie to chyba nic się nie zmieni.

Ja też korzystam z tego sklepu w ostateczności i z żalem przyznaję, że szkoda miejsca na tak niski jakościowe punkt, których w dzisiejszych czasach w dużych miastach chyba się już nie spotyka.

Pozdrawiam sąsiadów

Trondzio
                  • ra74 Re: Pustki w sklepie 16.10.11, 22:44
                    Z powodu braku gotówki w weekend udałem się do pobliskiego markpolu i okazało się że sklepu nie ma. Wygląda na to że chyba tylko biedronki i żabki mają szanse na przeżycie
                    • sibeliuss Re: Pustki w sklepie 17.10.11, 10:02
                      Czyli sklep pikuje w dół, skoro już nawet nie stać go na obsługę terminali. Ponieważ gotówki raczej nie noszę więc to tylko potwierdza, że mogę tam wejść po cebulę, albo selera.
    • sibeliuss Re: Pustki w sklepie 07.11.11, 09:48
      Co tam jeszcze jest do kupienia? Pytam, bo dziwią mnie ludzie, którzy z uporem maniaka wchodzą tam i zdziwieni wychodzą z pustymi siatkami. Liczycie, że asortyment się zwiększy?
      Im szybciej sklep padnie tym większe szanse, że powstanie tam coś normalnego.
      • nisef Re: Pustki w sklepie 15.11.11, 09:06
        W sumie nie dziwię się, że sklep tak kończy. Od zawsze był źle zarządzany. Ceny na półkach często różniły się od tych na paragonie. Jak się zwróciło na to uwagę, to kasjerka potrafiła powiedzieć z pretensją, że to nie ona zmieniała ceny i teraz będzie musiała iść sprawdzić.
        Najdziwniejsze jest to, że sklep popadł w tarapaty po tym jak ubył jeden z konkurentów - MarcPol przy Żuromińskiej.
        • sibeliuss Re: Pustki w sklepie 15.11.11, 10:46
          A mimo to ktoś tam codziennie wchodzi oglądać puste półki.
          • corroll Re: Pustki w sklepie 15.11.11, 12:48
            A niech wchodzi skoro tylko puste półki można już oglądać. Wejdzie i tak nic już nie kupi. Tylko po co ten sklep jeszcze jest otwarty skoro już nic w nim się nie kupi?
            • klejmanm Re: Pustki w sklepie 15.11.11, 16:55
              przydałby się jakiś bojkot sklepu. Może szybciej by upadł, a na jego miejscu pojawiłoby się jakiś solidniejszy.
              • sibeliuss Re: Pustki w sklepie 16.11.11, 08:53
                Ale ja dokładnie to mam na myśli.
                • corroll Nowy właściciel 22.11.11, 15:17
                  No i stało się wreszcie, stary właściciel out, w sobotę otwarcie przez nowego właściciela. W końcu ktoś na górze w Carrefourze pomyślał i zrobił porządek z tym sklepem bo psuł on opinię tej sieci, tylko dlaczego to tak długo trwało?
                  • sibeliuss Re: Nowy właściciel 23.11.11, 00:01
                    Chyba dlatego, że nikt dyrekcji nie powiadomił. Facet na infolinii powiedział, że jestem pierwszym, który zgłasza, że coś jest nie tak.
                    • corroll Re: Nowy właściciel 23.11.11, 08:33
                      Ja myślałem, że sieć sama monitoruje od czasu do czasu swoje sklepy. Kiedy to zgłaszałeś i czy to znaczy, że gdybyś tego nie zgłosił to ten sklep z pustymi półkami i kitami o problemach informatycznych nadal by istniał?
                      • garscian Re: Nowy właściciel 14.01.12, 14:09
                        Witam, a co ze sklepikiem osiedlowym na Ul. Zielone Zacisze 3?
                    • ra74 Re: Nowy właściciel 24.11.11, 16:40
                      nie, już jakiś czas temu słyszałem od personelu że carefurr zastanawia się czy pozbyć się sklepu czy otworzyć nowy CE. Wczoraj widziałem ulotkę że 30.11 nowe otwarcie.
                      Nie wiem jakie były przyczyny że nagle sklepowi się pogorszyło ale jakoś nie wierzę żeby w nowym wiele się zmieniło
                      • michal_74 Po otwarciu? 02.12.11, 11:03
                        I co, jest lepiej?
                        • polafranklyn Re: Po otwarciu? 02.12.11, 14:03
                          Otwarcie przesuniete na jutro.
                          Z nowosci zewnetrznych - nowiutki szyld, nowe wyklejki na oknach, w tym wyklejka z widoczna z daleko info o godzinach otwarcia sklepu oraz danych adresowych wlasciciela sklepu.
                          Nowa jakosc, przynajmniej na zewnatrz wink
                          • inforb27 Re: Po otwarciu? 05.12.11, 09:02
                            ROZCZAROWANIE. CENY WYSOKIE. PRODUKT 0.90ZŁ ZA KG W KAUFLANDZIE, TUTAJ 3.20ZŁ. TO CO Z INNYMI. PRZEZ CZAS PUSTKI PRZYZWYCZAIŁEM SIĘ DO ZAKUPÓW NP W LIDLU I TAK CHYBA POZOSTANIE.
                            • ra74 Re: Po otwarciu? 05.12.11, 12:21
                              tylko że Kaufland to dyskont i to chyba najtańszy na rynku więc skąd to rozczarowanie ?
                              Tak samo oczywiste jest że ce express będzie droższy od marketu carefur
                              • sibeliuss Re: Po otwarciu? 06.12.11, 09:13
                                Dlatego będzie sklepem do kupowania dodatków, albo jak czegoś zabraknie w domu. Jest ogromna paleta produktów, które kupię zarówno w dyskoncie jak i w każdym innym sklepie. Może mam chamskie podniebienie, ale mleko smakuje tak samo.
                                • danuta_7 Re: Po otwarciu? 06.12.11, 12:43
                                  Właściwie to cudów się nie spodziewałam. A do zakupów w innych sklepach zmusiły mnie nie tylko ceny, ale i widok tego co mają w tym budyneczku pełniącym rolę śmietnika. Suma sumarum panowie od wywózki śmieci postawili im warunek, albo odkażą to pomieszczenie, albo śmieci będą sobie sami wywozić. Obecnie syf jest i na zewnątrz pomieszczenia. Może i zmienił się właściciel, ale bród pozostał. A administracja C nie reaguje na prośby o interwencję w tej sprawie.
                                  • sibeliuss Re: Po otwarciu? 06.12.11, 15:53
                                    danuta_7 napisała:

> Właściwie to cudów się nie spodziewałam. A do zakupów w innych sklepach zmusiły
                                    > mnie nie tylko ceny, ale i widok tego co mają w tym budyneczku pełniącym rolę
                                    > śmietnika. Suma sumarum panowie od wywózki śmieci postawili im warunek, albo od
                                    > każą to pomieszczenie, albo śmieci będą sobie sami wywozić. Obecnie syf jest i
                                    > na zewnątrz pomieszczenia. Może i zmienił się właściciel, ale bród pozostał. A
                                    > administracja C nie reaguje na prośby o interwencję w tej sprawie.

Danusiu, na Bródnie może być brudno smile
                                    • danuta_7 Re: Po otwarciu? 06.12.11, 18:03
                                      no tak, niektórzy nazwaliby to dysgrafią, ale co się tu wygłupiać, nie zwróciłam uwagi smile
                                      • sibeliuss Re: Po otwarciu? 07.12.11, 08:29
                                        Wyluzuj, wiele ludzi myśli, że Bródno jest od brudu a nie od brodu.
                                        • garscian Sklep osiedlowy Zielone Zacisze 3 14.01.12, 19:28
                                          Witam, a co ze sklepikiem osiedlowym na Zielone Zacisze 3?
                                          • garscian Re: Sklep osiedlowy Zielone Zacisze 3 17.01.12, 16:42
                                            Czemu w tym sklepie ciągle pusto?
                                            Czy towar nietaki, czy obsługa? Czy może punkt?
                                            • nisef Re: Sklep osiedlowy Zielone Zacisze 3 01.02.12, 15:21
                                              Pewnie słabo im się wiedzie, mało klientów przychodzi. Ja tam nie robię zakupów od bardzo dawna, bo ceny mieli z kosmosu. Pamiętam jak na początku był duży wybór, m.in. wędlin, ale nie tylko - wszystko w przystępnych cenach. Potem asortyment znacząco ograniczono, a produkty w sklepie były słabe i do tego drogie. Co więcej zdarzało się, że szedłem do sklepu około 10 minut przed oficjalnym zamknięciem i pozostało tylko klamkę pocałować, bo w środku nie było żywej duszy.
                                              Reasumując: wysokie ceny + słaby wybór asortymentu = brak klientów. Tu bym upatrywał przyczyn.

www.facebook.com/lulameeart - handmade z Zielonego Zacisza.
                                              • bogutek559 Re: Sklep osiedlowy Zielone Zacisze 3 01.02.12, 21:07
                                                Witamy! Wkrótce delikatesy AVOKADO zmienią się na delikatsy BECZKA, a co za tym idzie:
                                                - nowi właściciele,
                                                - nowy (inny) asortyment w zależności od potrzeb klienta,
                                                - nowe ceny.
                                                Oczywiście będzie możliwośc płatności kartą, jak i możliwość doładowania telefonu pre-paid.
                                                Zapraszamy również na kurczaka z rożna, który będzie pieczony na miejscu.
                                                Skelp będzie czynny CODZIENNIE (w tym święta) do godz. 22:00.
                                                Zrobimy wszystko, aby otworzyć nasz sklep 8.02.12 (środa), lub najpóźniej 11.02.12 (sobota).
                                                Sprzedaż alkoholu (piwo, wino, wódka) będzie prowadzona za ok. 3 tygodnie, ze względu na oczekiwanie na zezwolenie.
                                                Jeżeli możecie, wpisujcie co chcielibycie, aby znalazło się w naszym sklepie.
                                                Serdecznie zapraszamy!!
                                                • nisef Re: Sklep osiedlowy Zielone Zacisze 3 02.02.12, 08:47
                                                  Myślę, że w nowym sklepie powinny znaleźć się artykuły spożywcze pierwszej potrzeby - i co ważne - w rozsądnych cenach. Jeśli tak będzie, wróżę sklepowi powodzenie. Ważne, żeby nie popełnić błędów Avokado, chodzi mi o podniesienie cen po pewnym okresie działania sklepu. Jeśli produkty typu pieczywo, wędliny, nabiał, piwo, napoje bezalkoholowe, będą w rozsądnych cenach, klienci będą odwiedzać sklep. Tym bardziej, że w najbliższej okolicy konkurencja nie jest duża.

www.facebook.com/lulameeart - handmade z Zielonego Zacisza.
                                                • cameron42 Re: Sklep osiedlowy Zielone Zacisze 3 09.06.12, 09:35
                                                  Cos krotko ten sklep sie utrzymal, tylko do konca lipca. Ja osobiscie sie cieszę bo obsluga moze i mila ale co z tego jak ostatnio coraz czesciej sie zdaza ze po alkoholu, mozna nawet powiedziec ze ekspedientki pijane. No koszmar! A gdzie wlasciciel? Czemu nie pilnuje pracownikow? Moze trzeba by co pare dni wpasc do sklepu wieczorem sprawdzic co sie w sklepie dzieje? Bo czasami muzyke ze sklepu to koncu osiedla slychac!
    • domoslawska.magda Re: Pustki w sklepie 18.02.12, 16:46
      Witam Sąsiadów,
      w przyszłym tygodniu przeprowadzam się na osiedle i chętnie posłucham opinii na temat sklepu CE. Miałam nadzieję, że będę miała pod ręką śiwtny sklep a tu widzę, że nię będzie tak dobrze smile
      • sibeliuss Re: Pustki w sklepie 20.02.12, 09:42
        To stary wątek, po zmianie ajenta jest naprawdę ok.
        • domoslawska.magda Re: Pustki w sklepie 23.02.12, 16:56
          specjalnie sie dzisiaj tam wybrałam i musze przyznać, że na pierwszy rzut oka jest nieźle i chyba zmieniło się na lepsze- jak myślicie?
          • bishkopt Re: Pustki w sklepie 25.02.12, 11:29
            Ja uważam że mimo iż asortyment jest teraz ok, to obsługa niestety ale pozostawia wiele do życzenia.
            • antystar2 Re: Pustki w sklepie 17.03.12, 18:00
              mam identyczne odczucia. obsługa - przynajmniej ta którą spotkałem - posiada maniery rodem z prl-u. Albo idzie kryzys, jak to po propagandzie sukcesu bywało, albo komuna ze łbów nie wyszła paniom. Niemniej mogą występować w muzeum komunizmu jako żywa wystawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka