Dodaj do ulubionych

Podziękowania dla TURRET POLAND

29.05.04, 16:51
W imieniu wlasnych dzieci dziękuję Turretowi za zamknięcie na wekend boiska
do gry , teraz została tylko ulica do grania ,mam nadzieję , że prace na nim
i na całym placu zabaw skończą się do końca wakacji i w przyszłym roku od
maja będzie można spokojne pobiegać z piłką i pograć w tenisa stołowego na
utwardzonej nawierzchni jak to było na starym placu zabaw.
Chciałbym jeszcze wyjaśnić co stanie się z chwilą gdy szanowny Turret opuści
nasze osiedle czy zwinie ze sobą boisko stoliki huśtawki itp. bo to wszysko
chyba jest tylko po to , by zachęcić potencjalnych mieszkańców do zakupu
miszkania a poóźniej niech się dzieje wola nieba , może zostać sama trawa.
Taki wniosek można wyciągnąć po tym ,jak dba się o niezadaszoną altankę,
która wytzyma może z dwa lata ,nie mówiąc już o bałaganie (śmieci których niE
ma kto posprząć ).Bardzo przyjemie siedzi się w altance gdy obok jest kupa
śmieci ,porozbijane szkło z butelek , brakuje tylko SANEPIDU !!!!!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rkozlo Re: Podziękowania dla TURRET POLAND 30.05.04, 20:56
      Co do remontu boiska to zdaje się że zakładają pod nim kanalizację i chwała im
      za to, bo po porządnej ulewie jeszcze przez dwa dni stała na nim woda.
      Co do altanki to faktycznie nie jest przystosowana do 'żywiołowo i energicznie'
      bawiących się w niej dzieci i pewnie szybko się rozleci. Następną trzeba będzie
      zbudować z żelbetonu.
      Co do zwinięcia wyposażenia placyku po odejściu dewelopera to też się nad tym
      zastanawiałem, jednak wydaje mi się że po takim numerze deweloper tak mógłby
      być obsmarowany w prasie że byłby już spalony na warszawskim rynku
      mieszkaniowym.
      • aktywista13 Re: Podziękowania dla TURRET POLAND 31.05.04, 10:49
        Plac jest Turreta i chyba dlatego jest niesprzątany, że etap A i B nie mogą się
        ta zaszczytna pracą podzielić. Syf w tym miejscu wynika równiez z tego, że nikt
        z użytkowników nie pomyśli i nie wyrzuci śmieci do "siebie" do kontenera, kiedy
        kosz obok jest już pełen, tylko składuje je na stosie obok. Plac zabaw ma
        podobno ocaleć, wzbogacony jedynie o pawilon z - podobno - przedszkolem (tylko
        dla dzieci mieszkańców).
        • zzdorka dzieciownia 31.05.04, 17:57
          Wzbogacony o pawilon? Nie zartuj. A w ktorym miejscu? Bo jeszcze jedna hustawka
          i miejsca na lawke juz nie bedzie.

A poza tym to tragiczne miejsce dla dzieci to nasze ZZ. Na wakacje zostane
          obdarowana siostrzenica i juz zaczelam sie zastanawiac gdzie malolate wypuscic
          z kolezankami. No i doszlam do koncepcji z balkonem. Bo wybaccie, ale gdzie i w
          co sie tu mozna pobawic? W siedzenie na lawce obok panow z piwem na grilu?

8-latki ZZ, uswiadomcie mnie...
          • zzrobert no więc Ciociu dzieci biorą się ... 31.05.04, 19:44
            za zabawę gdzie się da, np za budynkiem B jest taka zajefajna górka. Pewnie ją
            znasz wink
            a na placu to na razie nie bardzo jest gdzie niestety. Można biegać między
            samochodami przed blokami, można jeździc drogą windą i słuchać echa na klatkach
            schodowych. Można dużo ale jest to jednak za mało zabawy dla dzieci.

"Do lata" developer i administratorzy zadbają o dzieci (jeżeli
            zostaną "poproszeni" np na walnym zebraniu B o to).
            Developera trzeba czasem poprosić o realizację tekstów z ulotek bo ma tyle
            pracy że nie pamięta. Ale to wszystko to dorośli musza zrobić jako wspólnoty bo
            spacery "prywatne" to można od razu sobie odpuścić.

• stewald Re: dzieciownia 01.06.04, 12:16
            A co się tak dziwisz? Przecież deweloper od dawna zapowiada, że malutki
            pawilonk tu powstanie. Początkowo było tu planowane przecież całe centrum
            handlowe. Jednak mieszkańcy pytani przy podpisywaniu aktów o te ogólnodostepne
            centrum nie zgodzili się na to. W efekcie sklepy powstają od zewnątrz etapu C,
            a w środku osiedla ma powstać malutki pawilonik dostępny tylko mieszkańcom ZZ.
            Nie było wiadomo jeszcze co w tym pawiloniku ma być, ale skoro przedszkole to
            czemu nie? Ważne, że będzie on dostępny tylko dla mieszkańców ZZ. A o miejsce
            się nie martw, po oddaniu etapu C tego miejsca przecież jeszcze trochę
            przybędzie. Zresztą myślę, że jest to dokładnie zaprojektowane, tak żeby nie
            zabradzać również tego co jest do tej pory.
            • zz_beatka przedszkole dla 11-16 latków? 01.06.04, 13:10
              A co się dziwicie, konie kosztują (nie każde dziecko chce jeździć).
              Plac zabaw dla maluchów.
              Altanka i kort dla dorosłych a dla tych pośrednich atrakcji już brak.
              Zresztą rodzicom poprostu chyba nie chce się zorganizować czasu swoim dzieciom.
              Zachęcić do wspólnej zabawy, nauczyć rozsądnej zabawy.
              Dlatego tworzą się grupy dzieci nie potrafiących: zagrać w piłkę (jest tyle
              zabaw); nie grających w warcaby i szachy. Za to szlajających się bez celu po
              podwórku w poszukiwaniu głupiej zabawy w stylu przezywanie, dokuczanie czy jak
              w przedostatnią niedzielę: tłuczenie pozostawionych przez innych dorosłych
              butelek albo zbieranie odchodów i wysypywanie ich na klatkę i schody (I i II
              KLATKA DOŚWIADCZYŁY REALIZACJI TEGO "WSPANIAŁEGO POMYSŁU"

deweloper nie będzie niańczył nam dzieci to nasz rodziców problem.

A w okolicy jest:
              stadnina
              ścieżki rowerowe
              fitnes
              kino
              basen

Na terenie jest:
              stół do ping-ponga
              stół do szach/warcab
              i boisko.

Nie widzę wspólnych zespołowych zabaw dzieci poza wymienionymi wcześniej
              czynnościami; zapomniałam tylko o staniu na klatce lub pod oknami.

A gdzie zabawa w skakanie na skakance? Zabawa w klasy? Zabawa "w gumę?"
              W chowanego?

Nie wiem ale na poprzednim osiedlu dzieciaki naprawdę potrafiły się fajnie
              bawić. Choć nie miały takich atrakcji jak na ZZ.
              smutne
              sad

• zzdorka przedszkole 01.06.04, 14:21
                Oj Beata, chyba starzejemy sie. Za moich czasow to sie starymi wozkami
                bawilismy i zawsze byly jakies pomysly. Z niczego.

Co do pawiloniku, to wiem, ze mial byc. Tylko w sytuacji, kiedy cale osiedle
                mialo wygladac inaczej. Ale jesli powstanie pawilonik-przedszkole dla
                dzieciakow osoedlowych z jakims placykiem, to choc sama nie mam dzieci, jestem
                jak najbardziej za tym pomyslem. Rozumiem, ze kortu nie bedzie wcale.

Czy ktos zna obecny plan osiedla?
                • mooj Re: przedszkole 01.06.04, 16:19
                  wyszarpałem z wielkimi problemami w grudniu plan działki D (tj pawilon+ plac
                  zabaw) -oficjlany - podpisany prze TP. Wiążącysmile
                  pawilonik jest zakontraktowany -ma być. kort i i dotychczasowe urzadzenia
                  również
                  umowy wpsólnoty z TP na użytkowanie co prawda nie maja jeszcze, ale..
                  acha jedyne niezdecydowne to miejsca parkingowe na obecnym trawniku (dookoła
                  kortu)
                  plan osiedla, działki D i inne istnięją w TP a byc może i biurze sprzedazy (tzn
                  tam jest ale nie wiem na ile aktualny)
                  pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka