Dodaj do ulubionych

prosze postarajcie sie zrozumiec

22.06.04, 03:02
dzisaj przeczytałem ksiązke 2 w swoim życiu (co z tego) i jest zajebista i mam prośbe zeby (jak ktoś mnie wysucha i zrozumie) przeczytac tą ksiązke
"nick mcdonell" "ODLOT" nie jest długa ale dała mi dużo do myslenia ksiązka opowiada o 16-17-18 latkach któzy mają swoje problemy i jacy moga byc z nich debile naprawde polecam nie przeczytałem dużo ksiązek i ta mi sie bardzo podoba więc może ją przeczytacie może zmienicie o mnie zdanie w co wątpie bo dałem popisówe ale wy tesz więc może kiedys sie dogadamy i myśle ze po tej ksiażce zmądżałem troszeczke a wiec polecam trzymcie sie
pozdrawia "młody" znak zastrzeżony tylko dla mniewink) i nie paczcie na błendy bo sie sarałem ale jak tylko to ktos umie wypominac to mi bardzo jego szkodawink))
Obserwuj wątek
    • mtk3 Re: prosze postarajcie sie zrozumiec 22.06.04, 08:54
      Słyszałem o tej książce. Może się skuszę smile. Ze swojej strony polecam
      książkę "Kochanek Wielkiej Niedźwiedzicy" Sergiusza Piaseckiego - o życiu
      przemytników z pogranicza polsko-sowieckiego w latach 20-tych. Pozdrawiam.
      • yigael Re: prosze postarajcie sie zrozumiec 22.06.04, 11:01
        Proszę smile Wątek literacko czytelniczy. Brawo!
        "Kochanka Wielkiej Niedźwiedzicy" też polecam. Odlot mnie skusi. Ja pozwolę
        sobie polecić książeczkę, którą bez opamiętania czytałem raz za razem w wieku
        zbliżonym do naszego "Młodego" /jak kazał sie tytułować smile/ - "W Stronę
        Pysznej" Stanisława Zielińskiego - rzecz o Józefie Oppenheimie drugim po
        Zaruskim naczelniku TOPR. W trakcie lektury okazuje się, że "my młodzież
        przełomu wieków" nie jesteśmy bardziej szaleni, odkrywczy, wyzwoleni czy
        ekstremalni sportowo niż nasi przodkowie sprzed 80 lat smile. Polecam!
        ps: Uwaga mamy! Należy się liczyc z tym, że junior/ka ukończywszy lekturę
        zacznie męczyć o zgodę na kurs taternicki!
    • zzdorka Do Ateny 22.06.04, 14:07
      Kilka negatywnych wypowiedzi na twoj temat wcale nie oznacza, ze sie wszyscy na
      ciebie uwzieli i kazdy jest przeciwko tobie. Kazdy z nas mial nascie lat i wie
      o co chodzi. Daj sie poznac z dobrej strony i wystarczy.
    • zzdorka Ksiazki. 22.06.04, 14:11
      Bardzo sie ciesze, ze taki watek rozpoczal wlasnie Atena (jakos glupio brzmi),
      kimkolwiek jest.

Mnie powalila ksiazka Hari Kunzru "Impresjonista". Zycie pewnego chlopca,
      pochodzacego z Indii, ktory chcial byc bardziej angielski niz sami Anglicy.
      Genialna.

A ksiazki mlodziezowe daja naprawde duzo. Do mnie dotarlo w wieku lat nastu, ze
      nie jestem jedyna nastolatka z problemami na swiecie. I jakos latwiej mi bylo
      zyc.

A teraz, to Bridget Jones moge poczytac, he he.

-
      Fajne forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16256
      • yigael Re: Ksiazki. 22.06.04, 14:41
        zzdorka napisała:
        >
        > A teraz, to Bridget Jones moge poczytac, he he.
        >

A powieścidła Candace Bushnell to nie łaska wink
        Dzięki za H2O ze solami
        • zzdorka ...H2O 22.06.04, 16:17
          Alez prosze bardzo. Szykuje sie C2H5-OH, wiec sie zastanowcie bardzo mocno big_grin
    • arnoldzik2 Re: prosze postarajcie sie zrozumiec 22.06.04, 15:20
      Witam.

Polecam "Trzech panów w łódce (nie licząc psa)" Jerome K. Jerome. Może trochę
      banalne ale śmiechu co niemiara (nawet za trzecim razem).

Czołem.
    • sc77 Katharsis 22.06.04, 15:52
      A ja polecam ksiazke Katharsis - A. Szczeklika
      Super wydana i bardzo ciekawa
      • zzdorka o czym? 22.06.04, 16:19
        Napiszcie moze kilka slow o czym sa te ksiazki. Bo nie wszystko jestem w stanie
        przetrawic.
    • butterfly_zz Jestem pod wrażeniem 23.06.04, 09:09

atena229 napisał:

dzisaj przeczytałem ksiązke 2 w swoim życiu

Szesnaście lat i 2-ga książka. A czy cała czy tylko streszczenie z obwoluty?

fiu! fiu!
      • yigael Re: Jestem pod wrażeniem 23.06.04, 11:39
        butterfly_zz hint: ironia, sarkazm.
        Nasz "Młody" wysmażył jednen z bardziej interesujących i wartościowych wątków.
        O tym że zdanie które Cię tak drażni jest li tylko figurą retoryczną, świadczy
        fakt, że to właśnie "Młody" wpadł na pomysł wątku literackiego nieprawdaż?
        A jesli już uważasz, że on rzeczywiście przeczytał tylko dwie książki w życiu
        to poleć mu coś na trzecią? I mnie też bo ja napisałem tylko o jednej.
      • brenya Re: Jestem pod wrażeniem 23.06.04, 11:48
        butterfly_zz napisała:

>
        > atena229 napisał:
        >
        >
        > dzisaj przeczytałem ksiązke 2 w swoim życiu
        >
        >
        > Szesnaście lat i 2-ga książka. A czy cała czy tylko streszczenie z obwoluty?
        >
        > fiu! fiu!

Twoj post jest... a wlasciwie to nie skomentuje, bo szkoda pisania.
    • pieskuba Re: prosze postarajcie sie zrozumiec 23.06.04, 12:05
      Witaj,

O wiele milej się z Tobą rozmawia, gdy mówisz ludzkim głosem :o) I jeszcze tak
      króciutko o książkach, czytaniu i dysleksji. Owa "dysleksja" często nie wynika
      z niemożności nauczenia się zasad pisowni, lecz po prostu z nieoczytania, z nie
      dość częstego kontaktu ze słowem drukowanym. Ludzie bardzo często są
      wzrokowcami i czytanie automatycznie pozwala na przyswojenie reguł. Czytaj jak
      najwięcej i zobaczysz, Twoja ortografia też się poprawi.

pieskuba
      • mooj Re: prosze postarajcie sie zrozumiec 23.06.04, 12:12
        chyba że coraz więcej kontaktu masz z literkami na ekranie
        wtedy takie oczytanie niekoniecznie oznacza kontakt z ortografiąsmile
        • liss1 Re: prosze postarajcie sie zrozumiec 27.06.04, 22:44
          a powiedz mi atenko kto jak nie Ty bez przerwy pluje w windzie w 5 klatce? kto
          ja nie Ty porysował w niej panel z przyciskami?! jesteś bezmyślnym gówniarzem
          i mam nadzieję że kiedyś się na tym przejedziesz; nie życzę Ci powodzenia bo
          nie zasługujesz na nie
          • zzrobert Re: prosze postarajcie sie zrozumiec 28.06.04, 00:13
            Moment
            Widziałeś(aś) to?
            Jeżeli nie to nie zarzucaj bo to karalne.
            Jeżeli tak to nie zgłoszenie tego i nie zapobieżenie takim zniszczeniom jest
            współudziałem.
            • yigael Re: prosze postarajcie sie zrozumiec 28.06.04, 00:21
              Prawdziwie słusznie prawisz!
    • hana77 Re: prosze postarajcie sie zrozumiec 02.07.04, 08:37
      Młody - nareszcie - a już miałam zaczepić Cię na osiedlu. Otwórz oczy. Nie
      jesteś tylko zły. Lubie Cię i cztery nogi jeszcze bardziej.
      • butterfly_zz Po0licz dołki Hana 02.07.04, 11:51
        hana77 napisała:

> Młody - nareszcie - a już miałam zaczepić Cię na osiedlu. Otwórz oczy. Nie
        > jesteś tylko zły. Lubie Cię i cztery nogi jeszcze bardziej.

"cztery nogi" nie kopcie dwiema łapami dołków za blokiem wspólnoty ZZ II.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka