mooj 01.12.04, 21:44 hmm..tak rzucam hasło...jakies skojarzenia, spostrzezenia macie? płacił ktoś coś kiedyś? śladów takowej operacji nie zauważyłem pozdrawiam P.S. oczywiscie pytanie jest także do firmy pobierajacej opłaty za administrowanie i zarządzanie garażem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooj Re: podatek "od garażu" 10.12.04, 13:41 płacony jest razem z podatkiem "za mieszkanie" tj decyzja o wymiarze podatku uwzględnia równiez współwłasnośc garażu pzrepraszam za mącenie Odpowiedz Link
renata19 Podatek od nieruchomości 10.12.04, 13:51 Wg mnie a chyba się nie mylę płacimy do Urzędu Gminy podatek od nieruchomości tj mieszkanie,garaż i grunt. Odpowiedz Link
mooj Re: Podatek od nieruchomości 10.12.04, 14:00 tak -nie mylisz się grunt jest na własność a nie dzierżawiony problem w tym że garaż jest współwłasnością i wydaje mi się, że obowiazek podatkowy od współwłasności jest solidarny tzn. nie chciałem znaleźć się w sytuacji egzekucji pomimo płacenia ani ebylem pewien czy decyzja o wysokości podatku od mieskzania zawierała garaż (swoją gzdies zapodziałem) stąd pytanie pozdrawiam Odpowiedz Link
przeemozz Re: Podatek od nieruchomości 16.12.04, 10:06 Pytanie co do tego podatku od nieruchomości, czy gmina przysyła wszystkim decyzje o wysokości, czy trzeba się po to zgłoscić, ja mieszkam od stycznia i nic nie dostałem. Przemek Odpowiedz Link
renata19 Re: Podatek od nieruchomości 16.12.04, 10:36 Witaj ! mieszkam na ZZ/B od X/2003 r. wyliczenie podatku na rok 2004 otrzymałam z gminy pocztą w VII/2004 Odpowiedz Link