grzegorz_zz 20.12.04, 08:04 Od kilku dni ostro trwaja prace rozbiurkowe jednostki wojskowej za "konikami". Czyzby nasz deweloper zaczął nową inwestycję? Czy może ktoś już pytał o to Turret, a może już mają jakieś konkretne projekty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sc77 Re: Turret już buduje...? 20.12.04, 09:16 Doszly mnie sluchy, ze w styczniu ma już być projekt osiedla... Ciekawe jak będzie wyglądało i jak je nazwą ?? ZZ2 ? Odpowiedz Link
zzrobert Re: Turret już buduje...? 20.12.04, 10:32 Może "Na qupie" Bo najbardziej logiczne ZZ II (z budynkami D-Z) to pewnie jednak nie będzie. Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Turret już buduje...? 20.12.04, 14:28 "Qupa" juz uprzatnieta, nie straszy i nie smierdzi. A swoja droga to i tak ziemie pod bloki beda wywozic, jesli to beda bloki. Odpowiedz Link
zzrobert Re: Turret już buduje...? 20.12.04, 15:22 ale bloki będą na kupie i mieszkańcy ZZ B mający dotychczas okna na stadninę silnie na tym ucierpią. Choć zdawali sobie doskonale z tego sprawę to jednak pewnie każdy liczył na kilka lat zawieszenia stadniny w próżni i dopiero budowę kolejnych bloków. A tu niestety jak zawsze typowa metoda developerów - na chwilę przez zakończeniem jednej inwestycji rozpoczynają "za płotem" kolejną (gdy tylko liczba zamówień w portfelu na poprzednie inwestycje osiągnie wymagane minimum). I kupujący te inwestycje czują się lekko nieswojo poatrząc jak im drastycznie zmienia się otoczenie i nijak ma się do tego jakie kupowali. Nagle wszystkie "problemy" okolicznych gruntów nikną i zaczynają się budowy. Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Turret już buduje...? 20.12.04, 16:14 Zgadzam się. Sam mam okna na stadnine w II klatce, i jestem mocno zainteresowany jaki bede mial widok za 2 lata. Odpowiedz Link
sc77 Re: Turret już buduje...? 21.12.04, 14:52 Na padoku za niecaly rok zacznie sie budowa osiedla b. podobnego do naszego. Nie bedzie jednak etapowa a calosciowa. 3 pieciopietrowe bloki. potrwa pewnie max 1.5 roku. Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Turret już buduje...? 21.12.04, 15:36 Chyba nie na padoku tylko obok tam gdzie jest sterta ziemi (tak mowia ludzie z biura sprzedazy). Ale coś mi tu nie gra. Bo ten teren jest bardzo maly. A jak mowia w biurze sprzedazy, teren jednostki wojskowej wykupil ktos inny. Pytanie kto? Odpowiedz Link
macius71 Re: Turret już buduje...? 22.12.04, 00:59 Na padoku czyli gdzie konkretnie??? Na terenie jedoastki czyli gdzie konkretnie????? Tuz zaraz a "plotem" wyrosnie na betonowa kupa??????? Oj to cena spadnie a nie wzrosnie))) Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Turret już buduje...? 22.12.04, 08:44 Noooo..... Chociaż tego się spodziewałem, że mi coś zasłoni widok. Odpowiedz Link
zzdorka Re: Turret już buduje...? 22.12.04, 12:08 grzegorz_zz napisał: > Noooo..... Chociaż tego się spodziewałem, że mi coś zasłoni widok. Widok, tak, ale nie spodziewalam sie, ze cos mi zasloni niebo. Wrrrr. Co czlowiek to inna wersja. Ciekawe, jak jeden projekt moze "wyprodukowac" tyle teorii. A pewnie i tak wszystko bedzie inaczej. Odkad ja zakupilam mieszkanie, wersja zagospodarowania padokow zmienila sie kilkanascie razy. Mierzi mnie to wszystko. Zastanawi mnie tylko jedno. Czy te nowe budynki zostana polaczone z naszym osiedlem? Bo jesli tak, to ja sprzedaje mieszkanie. Godze sie na osiedle, a nie na miasteczko. Pozdrowka. Odpowiedz Link
mooj Re: Turret już buduje...? 22.12.04, 14:25 nie panikuj o żadnym połączeniu nie ma mowy bo i nie może być zmiany planowane od początku toprzeniesienie wjazdu/wyjazdu pozdrawiam Odpowiedz Link
zz_marcin Re: Turret już buduje...? 07.01.05, 09:57 Dziś badania gruntu (bo o to chyba chodzi) są prowadzone miedzy IV, a V klatką. Odpowiedz Link
sc77 Re: Turret już buduje...? 07.01.05, 10:30 IV, V w A, czy B ? Ale co ma grunt pod naszym blokiem do ZZII ? Odpowiedz Link
michal_74 Nowa droga 07.01.05, 10:43 POnoć wzdłuż B ma powstać droga gminna, która będzie dochodzić do Zacisza willowego i do nowych budynków. Wtedy może powastanie nowy wjazd. Jeżeli ktoś wie coś więcej, to niech napisze. Odpowiedz Link
robin123 Re: Nowa droga 07.01.05, 11:01 jak to wzdluz B ? na naszym osiedlu przeciez ma byc zamkniete. Czy mowa o drodze ktora powstanie za ogrodzeniem ? Odpowiedz Link
mooj Re: Nowa droga 07.01.05, 11:08 za ogrodzeniem tak mialo być od poczatku nie wiem nic o tym że ma do willowego zcisza prowadzić tzn przez kanałek z założenia miala byc komunikacja do terenów po tej stronie kanałku wjazd jest przewidziany od poczatku od "strony "pegeeru"(vide: pozwolenie na budowę) Odpowiedz Link
zzmarcin Re: Turret już buduje...? 12.01.05, 13:48 Dzisiaj rano widziałem od strony stadniny jakąś dziwną ciężarówkę (ZIŁ chyba, wygląda jak pozostałość po Sowietach) z ustrojstwem, które wygląda na maszynerię do odwiertów. Koniec widoku na Pałac Kultury jest chyba nieunikniony: (( Odpowiedz Link
zzrobert Re: Turret już buduje...? 12.01.05, 16:01 Jeśli dobrze zrozumiałem Twój post to jest to maszyneria do utwardzenia podłoża pod ustawienie dźwigu. Więc faktycznie budowa już za pasem. Odpowiedz Link
yigael Re: Turret już buduje...? 12.01.05, 20:47 Na razie, z tego co widzę z balkonu, robią odwierty sondażowe. Badają podłoże - ergo będą coś budować. Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Turret już buduje...? 13.01.05, 09:35 yigael napisał: > Na razie, z tego co widzę z balkonu, robią odwierty sondażowe. Poniewaz nie ma mnie po calych dniach w domu. Mozecie naswietlic przy ktorych klatkach (od strony stadniny) robia te prace. Ja tylko widze ciezkie prace na jednostce wojskowej od 7.00 do 20.00 Odpowiedz Link
yigael Re: Turret już buduje...? 13.01.05, 11:51 Sądządz ze śladów - wokół "górki" i na łączce za nią. W poniedziałek wiercili naprzeciwko moich okien /V klatka/ Odpowiedz Link
yigael Nie będę więcej pisać jak robię co innego... 13.01.05, 11:55 Sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc uff starczy. Odpowiedz Link
zzdorka Re: Nie będę więcej pisać jak robię co innego... 28.01.05, 00:47 yigael napisał: > Sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, > > sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, > > sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, > > sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc, sądząc uff starczy. WYstarczy a nie starczy DDDDDDDDDD Odpowiedz Link
yigael Re: Nie będę więcej pisać jak robię co innego... 28.01.05, 01:19 Najpierw winda, teraz to. Człowiek się kaja, a tu mu kopa w nerki pakują! Małpiszoństwo Ci się uszami wylewa PPPPPPP A ogólnie idzie w dobrą stronę? Odpowiedz Link
putput Re: Turret już buduje...? 22.01.05, 00:59 Widziałem, sądzę, ponoć, chyba... Byłam u architektów. Widziałam plany - jeszcze nie są zatwierdzone. Na wysokości pierwszych klatek, od strony kanałku będzie urocze osiedle składające się z trzech bloków, które będzie skutecznie zasłaniało wspominany piękny widok. Dwa bloki na wzór naszych + jeden (słupek) pośrodku i całość dość blisko naszego ogrodzenia. Na forum w tytule "Geodeci na padoku... " pojawiła się wypowiedź jaxx - w pełni się z nią zgadzam. Jestem jednym z pierwszych klientów, którzy nabyli mieszkanie w B co było w 2001r - wtedy to właśnie Turret jak również UG Targówek informował o planach zagospodarowania tego terenu. I rzeczywiście nie tylko jaxx była tak poinformowana (teren zielony z placem zabaw albo druga opcja - na wzór Zacisza zza kanału domki/segmenty). Słowa, słowa, słowa. Póki co, cieszmy się widokiem na horyzoncie ‘pocztówki’ << Warszawa nocą >> (widokiem, przestrzenią niebywałą jak na warunki miejskie) pozostało mi mieć nadzieję, że drzewo w dalszym ciągu będzie cieszyło me oczy. Odpowiedz Link
zzmarcin A może by tak jakiś protest? 25.01.05, 16:21 Pytanie do prawników i architektów: czy są jakies standardy dotyczące bliskości zabudowy (ile minimalnie metrów musi być oddalony budynek) i czy można jakoś taką niechcianą budowę skutecznie oprotestować? Być może udałoby się zmusić developera do zmiany planów tak, żeby nam te nowe budynki nie przesłoniły świata. Odpowiedz Link
sc77 Re: A może by tak jakiś protest? 25.01.05, 16:33 Według przepisów to chyba jedyne 25 metrów. Odpowiedz Link
mooj Re: A może by tak jakiś protest? 26.01.05, 09:23 a ile byłoby dobrze? domyślam sie że nie więcej niż pomiędzy piewrszym zakanałkowym a pierwszą odkanałkową ZZ ścianą Odpowiedz Link
zzmarcin Re: A może by tak jakiś protest? 26.01.05, 12:06 no najlepiej to byłoby mieć za płotem osiedle ładnych, parterowych domków... ale to tylko takie pobożne życzenie. Prawdę powiedziawszy, to jak nam wybudują okna w okna śliczne pięciopiętrowe budynki, to mieszkanie na ZZ straci dużo ze swojego uroku. Ale cóż, widać tak już musi być. Odpowiedz Link
zzmarcin Re: Turret już buduje...? jeszcze nie 02.02.05, 08:53 czyli ostatnia okazja, żeby obfotografować ten malowniczy zakątek za naszym płotem. Czy ktoś sprawdzał, czy da się za ten płot jakoś wejść? Odpowiedz Link
michal_74 wejdziesz bez problemu 02.02.05, 09:01 zarówno od strony kanałku (przez zwalony w paru miejscach płot) jak i od stadniniy... Odpowiedz Link
zzmarcin Re: wejdziesz bez problemu 02.02.05, 10:38 No to czekam na pierwszy słoneczny weekend... byleby pogoda zdążyła przed Turretem) Odpowiedz Link
sc77 Re: Turret już buduje...? 14.02.05, 13:06 Narazie nieoficjalnie się dowiedziałem, że osiedle TP będzie miało bliźniaczą nazwę z nami, więc może jednak ZZ 2 lub ZZ Bis Plany już są, czekają na zezwolenie na budowę i ruszają na wiosnę ze sprzedażą i budową. Biuro sprzedaży będzie przeniesione na tamtą działkę. Odpowiedz Link
sc77 Re: Turret już buduje...? 14.02.05, 13:26 Szkoda, że nazwa bliźniacza, czy że budują ? Może wreszcie normalny wjazd na osiedle będzie... Odpowiedz Link
putput Re: Turret już buduje...? 14.02.05, 21:21 Szkoda, że nazwa bliźniacza, czy że budują ? Może wreszcie normalny wjazd na osiedle będzie... Co do 'normalnego wjazdu' na osiedle - jestem jak najbardziej za. ... ale wjazd, a tuż za płotem blokowisko - to subtelna różnica. Z tego co zorientowałam się, przyszła inwestycja nie dotyczy bezpośrednio Ciebie. Należę do grona osób, które zakupiły mieszkanie od strony płd z wielu powodów... miedzy innymi widok/przestrzeń przed oknami. Jest wiele osób, które na forum nie wypowiadają się, a którym ten stan rzeczy mało się podoba. Dziwne jest to, że moi sąsiedzi uzyskali informacje przed podpisaniem umowy podobne do tych, które w moim przypadku zadecydowały, że zakupiłam mieszkanie daleko od Wincentego. Zbiorowa halucynacja? ... wiem, wiem... nie mam na piśmie A jak się ma do tego prawo? Czy w 2001r było coś w ustawie (jakiś zapis), co mogłoby odnosić się do składanych obietnic/zapewnień developera, a co miało wpływ na podpisanie umowy? (mam na myśli min. info odnośnie już wspominanej przeze mnie niskiej zabudowy) Znalazłam zapis (Dz.U.Nr 141) mówiący o ‘niezgodności z umową’ z włączeniem treści reklamy do treści umowy. Co oznacza, że sprzedawca jako odnoszący korzyści z efektów reklamy obciążony zostaje odpowiedzialnością za rzetelność w działalności reklamowej. W 'niezgodności z umową' – uwzględnia się zapewnienia wyrażone w reklamie (oparte na składanych publicznie zapewnieniach). A jakby na to nie patrzeć... zapewnienia dały wymierne korzyści. pozdr. Odpowiedz Link
sc77 Re: Turret już buduje...? 15.02.05, 10:31 Ja nie kupiłem mieszkania w B tylko i wyłącznie ze względu na informację uzyskaną w biurze sprzedaży, że będzie tam osiedle. Nie mówiono jakie, ale to mi już wystarczyło, że wogóle coś będzie i zasłoni widok, albo zastąpi stadninę, kaczki, bażanty i inne zwierzątka... Odpowiedz Link
putput Re: Turret już buduje...? 15.02.05, 18:04 Odnoszę wrażenie, że złośliwość przez Ciebie przemawia. A może to zazdrość(?), że nie mogłeś, nie możesz doświadczyć tego sąsiedztwa kaczek, bażantów i innych zwierzątek... pozdr. Odpowiedz Link
sc77 Re: Turret już buduje...? 16.02.05, 09:22 Wcale nie, bardzo chcialem miec taki widok, ogladalem mieszkania, mialem rezerwacje, ale przestraszylem sie tego, ze za 2 lata moze to wszystko zniknac a ja zostane balkon w balkon z sasiadem. To nie zazdrosc... Odpowiedz Link
mooj Re: Turret już buduje...? 14.02.05, 22:04 szkoda że nazwa wiesz akacje VII, naga broń 33 i 1/3... wolałbym żeby zielone zacisze było rozpoznawane jednoznacznie a tak..no taksówkarz będzie pytał "a które to? to najdalej od bramy cmentarza tak?" pozdrawiam co do wjazdu -jelsi ktoś ma czas siłę i chęć to moze zacznie "wydeptywać zewnętrzne miejsca parkingowe" niedaleko od bramy/wejścia... jeśli to TP będzie projektował i budował ulicę to w TP, jeśli gmina - w gminie Odpowiedz Link
sc77 Re: Turret już buduje...? 15.02.05, 10:34 Wlasnie, będzie tą drogę budował TP, gdyż musi zapewnić drogę dojazdową do osiedla a wjazd będzie między ZZ a ZZ' Moze pomysla o miejscach na zewnatrz, ale pewnie dopiero po sprzedaniu wszystkich miejsc parkingowych i garazowych na osiedlu. Odpowiedz Link
zzrobert " na zewnatrz" 15.02.05, 10:40 czyli na terenie gminy? Jeśli tak to gmina a nie TP. Czyli na święte nigdy. Jeśli na terenie TP to muszą być ujęte w planie zagospodarowania a dodatkowo właściciel terenu nie ma interesu by takie miejsca budować. Odpowiedz Link
mooj Re: " na zewnatrz" 15.02.05, 14:17 jełsi na terenie gminy to gmina powinna sfinansować -niekonieznie wybudowac ale pokryc koszty i gdyby taka opcja przeważyła (refundacja) to moze projektowanie byłoby zlecone równiez TP i być może moglibyśmy mieć jakiś wpływ jeszcze raz: gmina w ramach swoich obowiązków ma wybudowac drogę -ok zleca to TP (po/przed/w trakcie budowy refinansuje) my wpływamy na TP/gminę aby projekt przewidywał drogę umożliwiającą parkowanie na terenie gminy nie TP Odpowiedz Link
zzrobert Re: " na zewnatrz" 15.02.05, 23:35 W interesie TP jest by wynaleźli maaaasę powodów by to upadło albo choć opóźnić do końca budowy ZZ' by nie miało to większego wpływu na ich interesy. Przecież lepiej sprzedać miejsca garażowe niż budować mieszkańcom gratisowe parkingi. Odpowiedz Link