mmggrugo 21.03.05, 21:38 hej Czy ktos, w ramach sasiedzkiej pomocy), moze mi polecic jakis dobry kredyt? Czekam z niecierpliwoscia pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zz_piotr Re: kredyt hipoteczny 21.03.05, 22:49 korzystam z multibanku - plan finansowy. wygrywa rozne rankingi i jest ok. Odpowiedz Link
sc77 Re: kredyt hipoteczny 22.03.05, 10:06 Ja korzystam z Millenium. Dali najlepsze warunki i najniższą prowizję, ale trzeba z nimi negocjować. Odpowiedz Link
zz_nowy Re: kredyt hipoteczny 22.03.05, 12:14 www.omegafinance.pl skorzystałem - polecam Odpowiedz Link
mamon_inz Re: kredyt hipoteczny 22.03.05, 12:56 Na www.expander.pl/ można znaleźć ciekawe informacje. Nie korzystałem, ale wiem że Expander zajmuje się doradztwem w temacie doboru optymalnego kredytu. Pewno można się umówić na spotkanie z doradcą. Odpowiedz Link
sc77 Re: kredyt hipoteczny 22.03.05, 13:29 Ja mam akurat zle doswiadczenie z Expanderem, gdyz dali mi gorsze warunki, niz te wynegocjowane bezposrednio w banku a do tego wzieli 100zl za posrednictwo, gdyz nie skorzystalem z ich uslug. Podpowiadam tez aby nie zalatwiac kredytu z kimkolwiek w banku a jedynie w wydziale kredytow hipotecznych z kims kto ma cos wiecej do powiedzenia i ma odpowiednia wiedze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
goldeneye Re: kredyt hipoteczny 22.03.05, 16:12 A ja polecam expandera. Wziąłem kredyt w mBanku(poprzez Expandera-bo miał umowę z mBankiem o o 0.7% niższe oprocentowania). Tak naprawdę nie ma jednego najlepszego banku. Oferty różnią w zależności od tego na ile się bierze, ile się bierze, w jakiej walucie, jaki udział własny itp. Należy obliczyć również koszty ubezpieczeńa do czasu wpisu do hipoteki, ubezpieczenia mieszkania, ubezpieczenie na życie i wszystko podsumować - wtedy pojawi się najlepsza oferta.... Pzdr Goldeneye Odpowiedz Link
mamon_inz Re: kredyt hipoteczny 22.03.05, 16:45 Ja jak pisałem nie korzystałem z usług Expandera Mój kredyt wziąłem w PKO BP X o/Warszawa w którym miałem ROR-a. Szczęśliwie był to jeden z 4 banków obsługujących ZZ więc zero dostarczania dokumentów związanych z inwestycją. Oczywiście najważniejsze są jednak warunki finansowe. Tu załapałem się na promocję 3x0 (rozpatrzenie wniosku, prowizja i coś tam jeszcze) wskutek czego płaciłem jedynie ratę kredytu bez innych opłat. Kredyt w PLN. Czas trwania formalności 3 tygodnie. Zachęcam przyszłego (?) sąsiada do głębokiej analizy oferty banków łącznie z uważnym czytaniem umów kredytowych. 0.5% w oprocentowaniu przy kwocie kredytu np. 100.000 PLN to wberw pozorom spora różnica. Odpowiedz Link
mmggrugo Re: kredyt hipoteczny 22.03.05, 18:25 Dzieki za wszystkie rady. Nareszcie wiem od czego zaczac pozdr malgosia Odpowiedz Link
zzdorka Re: kredyt hipoteczny 22.03.05, 19:24 "dobry kredyt"? Dla mnie kredyt jest fuj... )) Polecam poczytac forum o bankach. Ja stamtad sobie wyrobilam opinie i wybralam najbardziej mi odpowiedajacy kredyt. Odpowiedz Link
mmggrugo Re: kredyt hipoteczny 22.03.05, 20:04 rzeczywiscie "dobry" i "kredyt" -te dwa slowa do siebie nie bardzo pasuja :- )) popracuje nad terminologia Odpowiedz Link