zz_beatka 12.05.05, 07:30 wkrótce zacznie się dogłosowanie nad podjętymi na walnym uchwałami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzrobert Napiszcie jakimi i o co w nich chodzi 12.05.05, 09:17 Proponuję podać jak najwięcej o skutkach przyjęcia lub nie przyjęcia ww. uchwał by każdy mógł sobie na spokojnie pomysleć czy i jak chce zagłosować. Odpowiedz Link
zz_beatka Re: Napiszcie jakimi i o co w nich chodzi 12.05.05, 11:59 przede wszystkim chodzi o uchwałę dot. kontrasygnaty członka komisji na przelewach bankowych a pod tą uwchwałą podpisało się prawie 100% osób obecnych na zebraniu. Odpowiedz Link
zzrobert Re: Napiszcie jakimi i o co w nich chodzi 12.05.05, 14:15 Czyli: głosowanie za oznacza że przeelwy będą musiały bc podpisywane oprócz zarządcy przez jednego z członków komisji rewizyjnej. Zwiększa to nadzór i jednocześnie bezpieczeństwo finansów wspólnoty. głosowanie przeciw oznacza że zarządca nadal będzie jednoosobowo decydował w jaki sposób będą dysponowane środki wspólnoty bez bezpośredniej kontroli członków wspólnoty. To tak by było jasne co i dlaczego. Odpowiedz Link
mania2424 Re: uwaga do mieszkańców B 13.05.05, 11:36 Czy będzie głosowanie w sprawie odwołania zarządcy? Z tego co pamiętam właśnie taki wniosek ostatnio wysunięto. Zaistniała kwestia, że potrzebny jest notariusz na zebraniu żeby go odwołać. Czy na następnym zebraniu będzie notariusz? Czy nadal będziemy się bujać z tym złodziejem? Odpowiedz Link
jott7 Re: uwaga do mani 2424..... 13.05.05, 13:02 Uwaga moja dotyczy inwektywy pod adrese zarzadcy jaka wyraziłas. Jest to karalne i radze ci wycofaj sie z tego bo możesz miec kłopoty. Przyjmijmy ze cie poniosło.Zeby odwołac zarzadcy nie jest potrzebny notariusz. Odwołują własciciele lokali.Natomiast uchwałe o zmianie zarządcy któremu zarzad powierzono umowa sporzadzona w formie aktu notarialnego, protokołuje notariusz. Odpowiedz Link
mania2424 Re: do jott7 13.05.05, 13:30 jott7 napisał: > Uwaga moja dotyczy inwektywy pod adrese zarzadcy jaka wyraziłas. Jest to > karalne i radze ci wycofaj sie z tego bo możesz miec kłopoty. Ponieważ jestem osobą od wielu lat pełnoletnią w chwili pisania tego stwierdzenia w pełni zdawałam sobie sprawę z konsekwencji jakie to może za sobą pociągnąć. Ale bardzo dziękuję za uwagę pod moim adresem, ale w razie czego posiadam siły i środki żeby sie bronić. >Przyjmijmy ze cie poniosło. A i owszem. Zawsze mnie ponosi kiedy dowiaduję się o kolejnych przekrętach Pana Ł... >Zeby odwołac zarzadcy nie jest potrzebny notariusz. Odwołują > własciciele lokali.Natomiast uchwałe o zmianie zarządcy któremu zarzad > powierzono umowa sporzadzona w formie aktu notarialnego, protokołuje notariusz. Wiadomym mi jest, że pana Ł... odwołuja mieszkańcy a nie notariusz, ale sam stwierdziłeś, że bez jego obecności jest to niemożliwe. Stąd moje pytanie czy na najbliższym zebraniu takowy będzie obecny. Ostatnio wszyscy byli zgodni, że niepodoba nam się sposób jego zarządzania i wysunięto wniosek o jego odwołaniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zz138b czy będzie notariusz 14.05.05, 14:00 na pytanie o notariusza i wiele inncy postawionych zarządcy komisja odpowiada w kolejnym liście wywieszonym przy wejściu do klatek na poziomie "0" Odpowiedz Link